صفحه اصلی / فرهنگی / میراث فرهنگی و گردشگری / اسفندیاری از بنیاد سینمایی فارابی رفت
اسفندیاری از بنیاد سینمایی فارابی رفت

اسفندیاری از بنیاد سینمایی فارابی رفت

مراسم تکریم معاون سابق امور بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی در سالن زنده یاد علی حاتمی برگزار شد.

به گزارش کسب و کار نیوز، «علیرضا تابش» مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در این مراسم اظهار کرد: به سهم خود از خدمات این سال‌های امیر اسفندیاری تقدیر می‌کنم. سه سال و نیم در این بنیاد افتخار همکاری با امیر اسفندیاری را دارم اما آشنایی ما به اواسط دهه ۷۰ برمی‌گردد که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بودم و خاطرات بسیاری در آن سال‌ها و طی این دو دهه رقم خورده است.
تابش با اشاره به اینکه از سال ۹۳ که در بنیاد حضور دارم از نزدیک شاهد خدمات و زحمات اسفندیاری بودم و از خدمات وی تکریم می‌کنم، گفت: اسفندیاری در کنار سینمای ایران می‌ماند و در قامت مشاور رییس سازمان سینمایی و معاون دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر به همراهی خود با سینما ادامه خواهد داد.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی تاکید کرد: اسفندیاری سوابق درخشانی در سینمای ایران دارد و تجربه‌های نابی در بخش بین‌الملل سینمای ایران کسب کرده که این تجربیات باید به نوعی ثبت و ضبط شود و اسنادی که قابلیت اهدا به موزه سینمای ایران دارد به این مجموعه اهدا شود.
تابش عنوان کرد: در سینمای ایران در دهه ۶۰ و ۷۰ زحمات بی‌شائبه‌ای در بخش بین‌الملل کشیده شده و متولی این فعالیت‌ها بخش بین‌الملل فارابی بوده و این تلاش‌ها باید حفظ شود. باید قدردان زحمات اسفندیاری باشیم. او در عین حال که فردی مقرراتی، صریح و رک است اما ما با هم راحت کار کردیم و این صراحت هیچ گاه موجب رنجش و کدورت نشد.
به گفته تابش: اسفندیاری پای مسائل ملی در سینما ایستاده و همواره در آوردگاه‌های مهم جهانی سینما برای اعتلای سینمای ایران کوشیده است.

** اسفندیاری سفیری اثرگذار برای سینمای ایران
رسول صدرعاملی نیز در این مراسم، اظهار کرد: ما در کشورهای خارجی رایزنان فرهنگی بسیاری داریم اما هیچ کدام نتوانسته اند به اندازه ۲۰ سال که امیر اسفندیاری سفیر سینمای ایران در خارج از کشور بود اثرگذار باشند.
وی ادامه داد: با امیر اسفندیاری جشنواره‌ها را در نوردیدیم و او کسی بود که از اول می‌دانست ما در کدام جشنواره، چه شانسی داریم.
این کارگردان سینما با اشاره به شرایط خاص کشور در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ عنوان کرد: در این دو دهه که کشور فراز و نشیب‌های زیادی داشت بخش بین‌الملل سینما جای خطرناکی محسوب می‌شد اما اسفندیاری چهره دو رویی نداشت و نوع معرفی و غیرتی که درباره سینمای ایران داشت مثال زدنی بود.

** اسفندیاری یک انقلابی اصیل
سیدرضا میرکریمی، دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر، نیز اسفندیاری را از انقلابی‌های اصیلی معرفی کرد که در حوزه فرهنگ مانده است.
میرکریمی افزود: امروز ادعای انقلابی‌گری بسیار است و خیلی‌ها که تازه پیدایشان شده می‌آیند که ما و همه را کنترل کنند اما اسفندیاری از انقلابی‌های قدیمی است.
وی ادامه داد: او ۱۵ روز در کمیته مشترک ضد خراب کاری بوده و در همان موضع انقلابی، در بخش بین‌الملل کار کرده و از قدیمی‌ترین‌های عرصه مدیریتی است و باید به نظام دستمریزاد گفت که یک مدیر فرهنگی بیش از ۲۰ سال در مسند خود کار کرده است.
دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر تاکید کرد: اسفندیاری شخصیتی صریح دارد، باج نمی‌دهد و برای خود اصولی دارد. او کشور خود را دوست دارد و هنوز موفقیت خیلی از دوستان فیلمسازی که امیر در معرفی آنان در سطح جهان نقش داشته و بعدها به وی بی‌اعتنایی کرده‌اند ذوق و شوق در چشمان امیر ایجاد می‌کند و این سیستم از اسفندیاری کارمند نساخت.
میرکریمی ادامه داد: بعد از مدتی ما یاد می‌گیریم برای رضایت بالادستی کار کنیم و یادمان می‌رود کارمان باید منفعت داشته باشد و اول از همه باید خودمان از کارمان رضایت داشته باشیم.
وی گفت: خوشحالم که امیر اسفندیاری می‌رود؛ زیرا فرصت بیشتری برای رفاقت با وی پیدا می‌کنم. همچنین خوشحالم نیروی جایگزین وی جوان و با سواد و قابل اعتماد و اعتنا است .
این کارگردان سینما عنوان کرد: اسفندیاری همچنان به رائد فریدزاده مدیر جدید بخش بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی کمک خواهد کرد. آدم‌های بزرگ باید بر مرام خود پافشاری کنند و امیدوارم فریدزاده از فرصت جدید استفاده کند.
اکبر عالمی استاد دانشگاه و از منتقدان پیشکسوت سینما نیز در این مراسم اظهار کرد: سال‌های خیلی دور و در دوران جنگ ایران و عراق برای کاری به هلند رفته بودم و گذرم به سفارت ایران افتاد و دیدم سفیر زبان بلد نیست؛ نمی‌توانید بدانید چقدر غصه خورم دیدم کنسول نیز زبان بلد نیست و سفارتخانه را مردی هندی که دو زبانه است اداره می‌کند. جاهای دیگر نیز دیدم کسانی که باید با زبان انگلیسی و دیگر زبان‌ها مانوس باشند این توانایی را نداشتند.
عالمی ادامه داد: وقتی فهمیدم دکتر رائد فریدزاده را انتخاب کردند قلبم روشن شد برخلاف حسی که در هلند داشتم. وی تحصیلاتش در کشورهای آلمانی زبان بوده و به زبان انگلیسی مسلط بوده و ریشه در فرهنگ ایران دارد.
این استاد سینما عنوان کرد: همه آرزو داریم که سینمای ایران جهانی شود زیرا می دانیم که رگ سهروردی و امیرکبیر را حسادت قطع کرد.
علیرضا قاسم‌خان، مدیرعامل موزه سینمای ایران، نیز گفت: در ابتدا، سینمای ایران را کسی نمی‌شناخت و امیر اسفندیاری در شرایطی که دنیا ایران را جنگ طلب می‌خواند وجهی متفاوت از کشورمان را به سینما عرضه کرد و از این نظر سینما و فرهنگ ما مدیون وی است.
وی پیشنهاد کرد بخشی از اسناد مربوط به بخش بین‌الملل از سوی امیر اسفندیاری و بنیاد سینمایی فارابی در اختیار موزه سینما قرار گیرد.
مدیرعامل موزه سینما تاکید کرد: کسی امروز مسئولیت بخش بین‌الملل را برعهده دارد که از دانش و سواد سینمایی وی آموختم. بین سینما و قشرهای دیگر باید رفت و آمد به وجود آید و نیازمند ورود فکرهای جدید از مناظر متفاوت به سینما هستیم و فریدزاده این نگاه را دارد و امیدوارم این نگاه به ما رنگ تازه‌ای بدهد.
قاسم خان افزود: فریدزاده می‌داند ما در چه شرایطی هستیم و جامعه و سینمای ایران باید واکنش درست خود را نسبت به فشارهای بین‌الملل نشان دهد.
اسفندیاری معاون سابق بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی نیز در این مراسم اظهار کرد: از لطف دوستانم سپاسگزارم؛ خدا را شاکرم در طول این سال‌ها برای سینمای ایران در بنیاد سینمایی فارابی به عنوان مهمترین بخش سینمای ایران فعالیت کردم و از آقایان بهشتی و شجاع نوری که مرا به بنیاد سینمایی فارابی دعوت کردند، تشکر می‌کنم.
وی یادآور شد: قبل از اینکه به فارابی بیاییم به دنبال پروژه بین‌المللی باراکا بودم و شجاع نوری در همان سال‌ها به من می‌گفت چگونه جرات کردی این پروژه را قبول کنی؟ ضوابط اداری را نمی‌دانستم اما بهشتی با مدیریت بسیار خوب و بی تکلف خود به من کمک کرد و من به خودم اجازه می‌دادم از وی کمک بگیرم.
معاون سابق بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی با بیان اینکه در همه فضاهای بنیاد سینمایی فارابی همدلی و بی تکلفی وجذابیت هایی وجود داشت اظهار کرد: به بنیاد آمدم و از آن زمان تاکنون در خدمت مدیران عامل مختلفی از جمله آقایان بهشتی و تابش بودم و به خاطر اعتماد و اطمینانشان از آنان تشکر می‌کنم.
اسفندیاری تاکید کرد: بسیاری از این عزیزان برای حفظ برند جهانی بنیاد سینمایی فارابی سختی‌های بسیاری را تحمل می‌کردند. از محمد حسن پزشک که سکان بین‌الملل فارابی را به من سپرد و همه هنرمندان که موجب دلگرمی من در پیگیری امر بین‌الملل بودند کمال تشکر را دارم.
وی عنوان کرد: در ادوار مختلف به لحاظ سیاسی نیز معضلاتی برای حضور بین‌المللی پیش می‌آمد و مدیرانی نیز بودند که علاقه‌ای به حضور بین‌الملل سینمای ایران نداشتند. از همکارانم تشکر می‌کنم که در این مسیر دشوار مرا همراهی کردند. تعهد و مسئولیت پذیری آنان باعث شد اتفاقات خوبی برای سینمای ایران رخ بدهد.
معاون سابق بخش بین‌الملل بنیاد سینمایی فارابی تاکید کرد: خوشحالم که فریدزاده این مسئولیت را برعهده می‌گیرد و مطمئن هستم که او تلاش خود را برای ارتقای جایگاه بین‌الملل سینمای ایران به کار می‌بندند و همه باید به وی کمک کنیم.
اسفندیاری همچنین ضمن ادای احترام به آقایان زاهدی و سعید صالح، از همکاران فقید بنیاد سینمایی فارابی، یاد آنان را گرامی داشت.
فراهنگ**۹۲۴۶** ۱۷۰۱

همچنین مطالعه کنید:

رشد ۴۲ درصدی ورود گردشگران خارجی به ایران/ بازدید ۵ میلیون خارجی از ایران در ۱۱ ماه

به گزارش کسب و کار نیوز، سازمان جهانی گردشگری وابسته به سازمان ملل در گزارشی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.