دکتر امیدعلی عادلی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اهمیت خون در زندگی افراد اظهار کرد: خون مادهای ارزشمند، گرانبها و بیبدیل است که تنها از منابع انسانی به دست میآید؛ با وجود پیشرفتهای دانش پزشکی هنوز جایگزین مناسبی برای خون وجود ندارد.
وی خون را نوعی دارو تلقی کرد و با بیان اینکه این ماده حیاتی در خونریزیها، جراحیها و بیماریهایی نظیر سرطان استفاده میشود، افزود: فرآوردههای متعدد سلولی و پلاسمایی از خون تهیه میشود.
مدیرکل انتقال خون لرستان گفت: خون از دو قسمت تشکیل شده سلولی و پلاسمایی(مایعی بدون سلول)، فرآوردههای متعدد سلولی و پلاسمایی از آن تهیه میشود که هرکدام کاربرد مشخصی دارند.
وی افزود: پلاسما، پلاکت و گلبول قرمز فرآوردههای خونی هستند که در یک کیسه خون وجود دارند.
عادلی اضافه کرد: سال گذشته بیش از ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد خونی اهدا شده است و ایران رتبه اول اهداکننده را در بین کشورهای در حال توسعه دارد.
مدیرکل انتقال خون لرستان بیان کرد: طی سال ۹۶، در استان ۵۲ هزار و ۷۰۰ مراجعهکننده داشتیم که از این تعداد ۱۴ هزار و ۷۴۵ معاف و منجر به خونگیری نشدند چراکه شرایط را نداشتند.
وی بیان کرد: یکی از دلایلش عمل جراحی، خالکوبی، HIV و هپاتیت و یا زندان رفتن باشد.
عادلی با اشاره به اینکه از مجموع آمار فوق ۳۷ هزار و ۹۵۵ نفر خونگیری شدند و۷۰ درصد این خونگیری مربوط به اهداکنندگان مستمر باشند، یاداورشد: ۳۰ درصد اهداکنندگان باسابقه است.
مدیرکل انتقال خون استان با بیان اینکه از مجموع خونگیری انجام شده، ۲۷ هزار و ۵۸ واحد آن برای بیمارستانها فرستاده و ۹۳۵۷ به سایر پایگاهها و استان خوزستان ارسال شده است.
وی با بیان اینکه اهداکننده مستمر کسی است که حداقل ۲ بار در سال اهدا داشته باشد، گفت: در پاییز سال ۹۵، یک پروسه به فعالیت اهدای خون اضافه شد که بر اساس آن افرادی که برای بار اول جهت اهدا مراجعه میکنند نمونه خون از آنها گرفته میشود و پس از ۳ ماه مراجعه میکند و چنانچه خونش مشکلی نداشت موفق به خونگیری میشود.
مدیرکل انتقال خون لرستان با بیان اینکه هر چه تعداد اهداکننده مستمر بیشتر باشد خون سالمتری تهیه میشود، بیان کرد: تعداد اهداکنندگان مستمر بهطور متوسط در کشور ۵۳ درصد است و ۸۳ درصد کشورهای دنیا اهداکنندگان خونشان داوطلب هستند.
وی گفت: ازنظر خونگیری و مستمر بودن جزو رتبههای برتر بوده و جزو استانهایی هستیم که رتبه اول را در اهداکننده خانمها را داریم.
عادلی بیان کرد: با پیشرفت علم پزشکی، انتقال خون هم همزمان با این پیشرفتها مراکز جامع انتقال خون نیز به پیشرفتهایی دستیافته بهعنوان نمونه، فردی میتواند بگوید میخواهم فقط پلاسما و یا پلاکت اهدا کنم.
انتهای پیام