به گزارش کسب و کار نیوز، مهندس علی محمدیفر در جمع خبرنگاران افزود: سند مدیریت خشکسالی استان در کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنایع و معادن لرستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت، این سند در ۸ فصل و بهمنظور مدیریت مصرف آب تهیه و تنظیم شده است.
وی افزود: بحران کمآبی فرا منطقهای هست و علاوه بر استان لرستان کل کشور را درگیر خود کرده است و برای فائق آمدن بر این بحران نیازمند عزم عمومی و اتخاذ سیاستهای کلان و در سطح استانی و ملی هستیم.
این کارشناس بیان کرد: مطابق آمار حدود ۲۷ درصد اشتغال استان در حوزه کشاورزی متمرکز شده که این موضوع نشان از جایگاه ویژه آن در اقتصاد استان لرستان دارد.
وی گفت: متأسفانه تنها حدود ۵ درصد از بودجه کشور به توسعه کشاورزی اختصاص پیدا کرده است، که عملاً ناکارآمد و ناکافی است و نیازمند به بازنگری مجدد توسط دولت و مجلس دارد.
عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی صنایع و معادن لرستان افزود: بهطور متوسط در سالهای اخیر در استان لرستان ۲۰ کاهش بارندگی و حدود ۱٫۱ درجه افزایش دما را داشتهایم، این وضعیت بحرانی نیازمند مدیریت و برنامهریزی است.
محمدیفر گفت: در لرستان در حوزه کشاورزی حدود ۶۰ تا ۶۵ درصد هدررفت آب داریم و تنها از حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد آب مصرفی در حوزه کشاورزی استان استفاده بهینه میشود.
این کارشناس و تحلیلگر مسائل اقتصادی افزود: سند مدیریت خشکسالی بهمنظور کاهش مصرف بیرویه آب و مقابله با بحران آب تنظیم شده و ۲۲۵ راهکار اجرایی در آن پیشبینی شده است که در صورت اجرا، حدود ۴۰ درصد در مصرف آب استان صرفهجویی خواهد شد.
محمدیفر گفت: بحران آب در لرستان در اثر دوعامل خطای انسانی و عوامل محیطی به وجود آمده است که البته عوامل محیطی در اختیار ما نیست، ولی میتوانیم با مدیریت مصرف و به حداقل رساندن خطای انسانی بر این بحران پیروز شویم.
وی افزود: اصلاح الگوی کشت، تبدیل آبیاری سنتی به مکانیزه، پرداخت نکاشت به کشاورزان برای عدم کاشت محصولات آبدوست، فرهنگسازی و آموزش تخصصی به کشاورزان و اصلاح قوانین موجود مربوط به برداشت آب در کشاورزی و وضع قوانین جدید بهمنظور اصلاح روند موجود از راهکارهای مقابله با بحران کمآبی محسوب میشوند.
انتهای پیام