رضا آریایی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه بافت فرسوده با بافت تاریخی در شهرستان بروجرد باهم همجواری دارند، کنار هم واقع شدند، افزود: این مهم باعث شده در بازسازی و نوسازی بافت فرسوده با مشکل مواجه شویم چون نباید به بافت تاریخی خدشهای وارد شود.
وی ادامه داد: ۲۶۴ هکتار بافت فرسوده در بروجرد وجود دارد و ۵۴ هزار نفر در این بافتها زندگی میکنند و این بافت در مرکز شهر و محلات قدیمی ایجاد شدند.
معاون استاندار لرستان با بیان اینکه معابر در بافت فرسوده باریک و کم عرض هستند و تردد در آنجا مشکل است، بیان کرد: به دلیل همجواری بخشی از این بافت فرسوده در کنار بافت تاریخی، میراث فرهنگی اجازه ارتفاع گرفتن برای بازسازی به آنها نمیدهد و میگوید بیشتر از ۹٫۵ متر نمیتواند ارتفاع بگیرد، این عاملی شده تا خیلیها حاضر نشوند خانه خود را تخریب و دو طبقه روی پیلوت بسازند.
آریایی با بیان اینکه مشکل دیگری که بافتهای فرسوده دارند این است که اکثر خانهها در بافت فرسوده فاقد سند رسمی بوده و قولنامهای هستند، عنوان کرد: وقتی این افراد به بانک معرفی میشوند بانک به زمینها و املاک قولنامهای وام نمیدهد و باید همه سند داشته باشند و این هم عامل دیگری است که سبب شده مردم برای بازسازی بافت فرسوده رغبت نکنند.
وی تصریح کرد: پس از سالها عملاً پیشرفت خوبی در بخش بازسازی بافتهای فرسوده شاهد نبودیم تا با بازآفرینی، دوباره مناطق را به شکل مطلوب در بیاوریم و از آن استفاده بهینه کنیم.
انتهای پیام