به گزارش کسب و کار نیوز، مراد بیرانوند در جمع خبرنگاران با بیان این مطلب اظهار کرد: ترویج نوغانداری از سال ۹۵ جهت ایجاد اشتغال، افزایش معیشت باغداران، دامداران و کشاورزان برای اولین بار با نظارت و برنامهریزی جهاد کشاورزی خرمآباد اجرا شد و پس از برگزاری دوره آموزش بیش از ۱۰۰ نفر از علاقهمندان در راستای توسعه زیر ساختهای آن و غرس نهالهای انواع توت درختی از اوایل سال جاری با برنامه ریزی پرورش کرم ابریشم در دستور کار این مدیریت قرار گرفت.
وی ادامه داد: از اوایل اردیبهشت سال جاری در سطح هشت واحد باغداری، دامداری و کشاورزی جعبههای تخم نوغان بین بهرهبرداران علاقهمند و آموزش دیده توزیع و پس از مدت یک ماه پرورش و تغذیه با برگ درخت توت، محصول پیله ابریشم آماده برداشت شد.
بیرانوند افزود: با توجه به شرایط مستعد رشد درختان توت و اقدامات ترویجی جهاد کشاورزی خرمآباد در زمینه توسعه ایجاد باغات توت درختی و فضای سبز مناسب ایجاد شده توسط شهرداری خرمآباد، این شهرستان مستعد سه تا چهار دوره پرورش یک ماهه نوغان است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خرمآباد اضافه کرد: از هر جعبه تخم نوغان میتوان حدود ۵۰ کیلو پیله تر و ۱۵ تا ۲۵ کیلو پیله خشک تولید کرد.
وی ادامه داد: با توجه به بازار مساعد و خرید تضمینی پیله ابریشم از هر جعبه تخم نوغان میتوان بیش از یک میلیون تومان درآمد کسب کرد.
بیرانوند گفت: هزینه تولید برای پرورش دهندگان در صورتی که در حاشیه مزارع و باغات خود درخت توت داشته باشند بسیار ناچیز است و همه بویژه زنان روستا میتوانند با صرف حداقل زمان کاری در اوقات فراغت درآمدی قابل توجهی را کسب کنند.
مدیر جهادکشاورزی خرمآباد اضافه کرد: در اردیبهشت ۹۷ حدود ۲۰۰ کیلوگرم پیله خشک ابریشم در این شهرستان توسط باغداران و بهرهبرداران علاقهمند تولید و به بازار عرضه شده است.
وی بیان کرد: باغدارانی که شرایط لازم را داشته باشند میتوانند به مدیریت جهاد کشاورزی مراجعه و ضمن کسب مهارت و آموزشهای لازم نسبت به دریافت جعبههای تخم نوغان اقدام کنند.
انتهای پیام