سیامک خدیوی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به وجود بیش از ۱۶ اثر تاریخی ثبت ملی شده در محور ساسانی کرمانشاه – قصرشیرین، اظهار کرد: آثار تاریخی این محور از روستای فیروزآباد اسلام آبادغرب شروع و تا مرز عراق در شهرستان قصرشیرین ادامه دارد.
وی ادامه داد: تاق گرا، زیج منیژه، عمارت خسرو، آتشکده چهارقاپی، قلعه یزدگرد و سیستم آبرسانی ساسانی از شاخص ترین آثار تاریخی این محور هستند.
این مسئول وجود بناهای متعدد تاریخی در این مسیر را به علت نزدیکی کرمانشاه به مقرحکومت ساسانیان و اینکه این منطقه تفرجگاهی برای شاهان ساسانی در فصل تابستان بوده، عنوان کرد.
مدیرپایگاه محور ساسانی از انجام اقدامات مقدماتی برای ثبت جهانی این محور خبرداد و افزود: تاکنون مطالعات تعیین حریم آثار تاریخی محور انجام شده و اجرای تعیین حریم نیز در دست اقدام است.
وی تصریح کرد: یکی از اصلی ترین موانع پیش روی ثبت جهانی این محور وجود ساخت و سازهایی است که از سالهای دور در حریم آثار صورت گرفته و از آنجایی که تملک آنها نیاز به بودجه کلانی دارد، کار دشواری در پیش داریم.
خدیوی عنوان کرد: از محل اعتبارات سال ۹۶ برای این محور نزدیک به ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص یافت که در حال حاضر در بحث مطالعه، نقشه برداری، کاوش، مرمت، بازسازی و احیاء آثار این محور صرف می شود.
وی اضافه کرد: مطالعه و نقشه برداری کانال آبرسانی ساسانی و بخشی از قلعه یزدگرد، کاوش در عمارت خسرو و زیج منیژه، مرمت کانال آبرسانی ساسانی، آتشکده چهارقاپی و عمارت خسرو از جمله پروژه هایی است که در حال انجام است.
انتهای پیام