محسن پویان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: خرفه گیاهی است که از ادوار قدیم در طب گیاهی مورد استفاده بوده و در متون قدیمی طب گیاهی ایران و عرب به نامهای تورک، بقله مبارکه، بقله فاطمه و بقله الزهرا آمده است.
وی افزود: خرفه گیاهی یک ساله بوده که هم به صورت خودرو و هم به صورت مزروع و پرورشی در ایران وجود دارد.
این پژوهشگر گیاهان دارویی گفت: گلهای خرفه زرد رنگ، دانههای گیاه سیاه و کوچک هستند و ساقه، برگ و دانه خرفه در طب گیاهی مورد استفاده قرار میگیرد.
پویان ادامه داد: قسمت عمده برگ خرفه را آب تشکیل میدهد و مواد لعابی اکسید پتاسیم، تانن، املاح فسفات، منیزیم، آهن، منگنز، کلسیم، پتاسیم و سدیم از جمله مواد شیمیایی موجود در گیاه خرفه است.
وی بیان کرد: نوع زراعی این گیاه در اغلب نقاط خراسانجنوبی از جمله دشت بجد کشت میشود و نوع خودروی خرفه در بیشتر مزارع بهاره و باغات به عنوان گیاه ناخواسته میروید.
این پژوهشگر گیاهان دارویی با بیان اینکه طبیعت این گیاه بسیار سرد و تر است، افزود: این گیاه تب بر بوده و عطش را برطرف میکند و در رفع خون ریزی مؤثر است.
پویان تصریح کرد: این گیاه برای رفع سوزش مجاری ادراری و مثانه مفید بوده و برگ آن عوارض کاهش ویتامین C را برطرف میکند و پخته شده برگ آن نیز با پیاز برای قطع اسهال صفراوی مفید است.
وی اظهار کرد: برگ و ساقه آن با سرکه برای درد کلیه نافع بوده و ضماد برگ با روغن گلسرخ برای تسکین سردرد و درمان سوختگی آتش استفاده دارد.
این پژوهشگر گیاهان دارویی از استفاده مخلوط ضماد آن همراه با عسل برای بیماری پیسی خبر داد و یادآور شد: ضماد برگ آن برای تحلیل ورم اعضا کاربرد داشته و برگ آن مسکن صفرا است.
پویان با بیان اینکه این گیاه خاصیت ضد سرطان دارد، خاطرنشان کرد: این گیاه حاوی چربی امگا ۳ بوده که برای فشار خون و کلسترول بالا مفید است.
انتهای پیام