به گزارش کسب و کار نیوز، سید موسی خادمی در بیست و دومین اجلاس رؤسای دانشگاههای سطح یک کشور که به میزبانی دانشگاه لرستان برگزار شد، اظهار کرد: برخورد با سیل لرستان از جوانب بسیاری قابلتحلیل بوده و یکی از زیباترین جلوههای بعد از بحران حس اعتماد اجتماعی است.
وی با بیان اینکه در سالهای گذشته تحلیلهایی مبنی بر حس بیاعتمادی بین دولت و مردم میشد درحالیکه این جریان نشان داد اینگونه برداشتها اشتباه بوده است، تصریح کرد: همه ایران برای کمک به پلدختر بسیج شدند و سنگ تمام گذاشتند و حکم رئیسجمهور در راستای مأموریت به جامعه علمی و رؤسای دانشگاههای سطح یک کشور یکی دیگر از جنبههای اهمیت این قضیه است.
نماینده عالی دولت در استان با اشاره به اینکه استانداری و همه دستگاههای اجرایی استان آمادگی ارائه همه اطلاعات و تجربیات لازم در راستای بررسی این سیل و جلوگیری و کنترل این وقایع و بهبود مدیریتها را دارند، خاطرنشان کرد: در جریان سیل اخیر، آنچه در توان استان بود، در کنار طبیعت، توپوگرافی، اقدامات درست انجام نشده و اقدامات نادرست انجام شده باعث فاجعه سیل در لرستان شد.
وی با بیان اینکه بخش طبیعی این سیل بسیار برجسته است و سیل لرستان با این حجم آب متأثر از عامل طبیعی بود، یادآور شد: حجم آب در پلدختر بیش از ۶۰۰۰ مترمکعب بر ثانیه بود که هیچکدام از آمارهای ۵۰ ساله این رقم را نداشته است و حتی دوره بازگشت این بارندگیها حتی به ۱۰۰۰ سال میرسد و تجربه مردم هم این مورد را تائید میکند.
خادمی افزود: جادهای که مربوط به ۸۰ سال پیش است بهطور کامل از بین رفت و در این جریان عامل طبیعی یک پدیده بسیار منحصربهفرد و استثنایی بود.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه همچنین نباید از عوامل خاص صرفنظر کرد که لرستان تولیدکننده آب است و در این استان ۶۰۰ میلیمتر بارندگی داشتهایم و امسال این میزان به ۱۱۰۰ میلیمتر بارندگی رسید و خروجی آب از استان ۱۲.۵ میلیارد مترمکعب آب در سال است، بیان کرد: استانی با این ظرفیت تولید آب حجم سدهای ساخته شده ۲۰۰ میلیون مترمکعب در ۲ سرشاخه کارون و کرخه است.
خادمی تصریح کرد: خرمآباد با ۲۰ دقیقه بارندگی با حوزههای نزدیک و شیب زیاد نیازمند سدسازی در بالادست است و از طرفی آبخیزداری بسیار مهم است.
وی به ساختوسازهای غیرمجاز اشاره کرد و با بیان اینکه در سالهای گذشته ساختوسازهای ساحلی و ایجاد پلهای موقت، پارکینگ در بستر رودخانه ایجاد شد، یادآور شد: پلهای موقت حجم زیادی از ترافیک را کنترل میکردند اما برای مقابله با سیل تخریب شدند.
نماینده عالی دولت در استان عنوان کرد: زیرگذرهای ایجاد شده نیز موانعی بودند و ساختوسازهای غیر فنی و غیرمجاز در لرستان ایجاد شده است.
استاندار به تخریب پل احداث شده در سال ۹۵ و جان باختن یک نفر بر اثر تخریب آن اشاره کرد و گفت: اما حجم این بارندگی بالا بود و خسارات زیادی داشت.
وی اضافه کرد: اقداماتی برای مقابله با سیل انجام شد از جمله تخلیه منازل که بسیار بهموقع و تأثیرگذار بود.
وی افزود: آمادگی برای اسکان موقت روستاییان انجام شده بود؛ سیل ۶ فروردین پیشزمینهای برای این سیل ۱۲ فروردین شد.
استاندار لرستان گفت: در این راستا بسیاری از روستاها در جریان سیل سرکشی و برای تخلیه آنها تلاش شد و تلفات جانی هیچکدام غافلگیری از سیل نبود.
وی به عدم آمادگی پدافند غیرعامل اشاره کرد و گفت: بسیاری از زیرساختها در یک نقطه متمرکز است.
انتهای پیام