به گزارش کسب و کار نیوز، “مهدی جمالینژاد” عصر امروز ۱۰ اردیبهشت ماه در جلسه کارگروه بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده در استانداری کرمان اظهار کرد: سیلابهایی که از ۲۸ و ۲۹ اسفند ۹۷ آغاز شد، ۲۵ استان کشور را درگیر کرد و برای نخستین بار در کشور چنین تجربهای را داریم که ۲۵ استان همزمان دچار بحران شوند.
وی با بیان اینکه همه دستگاههای مختلف و نهادهای نظامی و انتظامی به میدان آمدند و خوشخبتانه در حین و بعد از بحران، در برخی استانها کار مدیریت شد تصریح کرد: شرایط کشور از جهت اقتصادی و سیاسی خیلی خاص است و بازسازی معادل با کارآمدی و عدم کارآمدی میشود و اگر بخواهیم نشاط و شادابی را ایجاد و دیوار بی اعتمادی بین دولت و مردم و مسؤولان نظام که باید کوتاه شود، جهادی کار کنیم.
وی بیان کرد: اقدامات استان کرمان در شهرستان حمیدیه خوزستان بی نظیر بود و حضور پررنگی داشتند و برای اینکه در کوتاهترین زمان و با بهترین کیفیت و استاندارد بازسازی را داشته باشیم، براساس تاکید مقام معظم رهبری بر فرماندهی واحد، رئیس جمهور این فرماندهی را به وزیر کشور واگذار و وزیر نیز قرارگاه سازندگی و نوسازی را راه اندازی کردند.
معاون عمرانی وزیر کشور با بیان اینکه قرارگاه باید ضربتی، جهادی و در بازه زمانی کوتاه کار را اجرا و ذیل قرارگاه چند کمیته با مأموریتهای متنوع تشکیل شده است افزود: اولین کار، بازسازی و نوسازی منازل و سرپناه مردم است و هر اعتباری در نظر گرفته میشود، فعلاً باید برای این حوزه هزینه بشود. رئیس بنیاد مسکن کشور خیلی خوب به میدان آمده و کار دارد خوب انجام میشود.
جمالینژاد اظهار کرد: بحث نوسازی و بازسای اکنون برای ما حیاتی است و قرارگاه برای این است که کل کشور با هم همزمان پیش بروند و زمان بندی برای ما خیلی مهم است.
معاون عمرانی وزیر کشور با تاکید بر اینکه باید در بازسازی و نوسازی مناطق سیل زده پیمانکاران قوی به میدان بیاید تا با بالا و پایین رفتن قیمتها، کار متوقف نشود و این مسئله مهمی است گفت: درمورد روستاهایی که نیاز به جابه جایی است، باید مسئله زمین به سرعت حل شود و منابع طبیعی سریع ورود کرده و تکلیف زمینها، بستر و حریم رودخانهها را مشخص کند.
وی با اشاره به اینکه ۵۸ روستا در سطح کشور در استانهای سیل زده باید جابه جا شوند بیان کرد: محور ساخت منازل در استانهای سیل زده از صفر تا ۱۰۰ توسط بنیاد مسکن انجام خواهد شد که نشان از حجم زیاد میزان بازسازی و نوسازی بوده که باید در این راستا خیّران مسکن ساز ورود پیدا کنند و حساب ۱۰۰ امام را فعال کرد.
جمالینژاد اظهار کرد: در سیل اخیر تنها منازل تخریب نشده و زیرساختهای روستایی، شهری و حوزه راه و شهرسازی از جمله پلها، راهها و … تخریب شده است.
انتهای پیام