صفحه اصلی / استان ها / گیلان / نیم نگاهی به وضعیت زباله در رشت
نیم نگاهی به وضعیت زباله در رشت

نیم نگاهی به وضعیت زباله در رشت

رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر رشت گفت: ساک‌های پارچه‌ای باید جایگزین پلاستیک در نانوایی ها، مساجد و ... شود.

زباله

به گزارش کسب و کار نیوز، فاطمه شیرزاد رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر امروز در هشتاد و یکمین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای رشت به وضعیت زباله در جایگاه مرکز دفن زباله سراوان اشاره کرد و گفت: انتظار داریم اعتبارات دولتی مربوط به احداث زباله سوز رشت هر چه سریعتر اختصاص پیدا کرده و نمایندگان مردم رشت در مجلس شورای اسلامی و استاندار گیلان برای تحقق این مهم و ایجاد بستر لازم به منظور جذب سرمایه گذار با حساسیت بیشتری ورود کنند.

وی با تاکید بر اینکه در کنار احداث نیروگاه زباله سوز می‌توانیم به طرح های مهندسی شده انرژی های نوین نیز توجه داشته باشیم، افزود: تحقق این مهم نیازمند تعامل و همراهی دیگر دستگاه‌ها است.

دپوی زباله در برخی از محلات و کوچه‌های رشت

شیرزاد با اشاره به اینکه تمامی برنامه‌های مربوط به حوزه خدمات شهری در سال ۹۸ پیش از اجرا با سازمان فرهنگی ورزشی در میان گذاشته شود، افزود : متاسفانه در برخی از محلات شاهد دپوی زباله در سطح کوچه ها هستیم و این اقدام موجب سرازیری شیرآبه در سطح کوچه های شهر و نارضایتی شهروندان شده و شهرداران مناطق پنجگانه رشت و سازمان پسماند باید با نظارت بیشتری به این مهم بپردازند.

وی با تاکید بر اینکه به مقوله کاهش و حذف پلاستیک در سال ۹۸ باید توجه بیشتری صورت بگیرد، گفت: اجرایی شدن این مهم نیازمند فرهنگ سازی بوده و ساک های پارچه‌ای باید جایگزین پلاستیک در نانوایی ها، مساجد و غیره شود.

رئیس کمیسیون بهداشت ، محیط زیست و خدمات شهری شورای رشت با انتقاد از عدم اختصاص منابع مالی مناسب به پروژه های زیست محیطی بالاخص در بحث مدیریت پسماند اشاره کرد و ‌گفت: بحث احداث نیروگاه زباله سوز در شهر رشت از وظایف سازمان پسماند بوده و مدیر عامل این سازمان مکلف به پیگیری جذب اعتبارات دولتی و تسریع بخشیدن به اجرای امور مربوطه است.

شیرزاد در خصوص نیروهای شاغل در کارخانه کودآلی افزود: برخی از افراد شاغل در مجموعه شهرداری رشت در حال حاضر با دو ابلاغ مشغول به فعالیت بوده و این در حالی است که برخی از این ابلاغ ها خارج از چارت بوده و طبق تاکیدات سازمان بازرسی گیلان این اقدام خلاف قانون و مقررات بوده و تمامی ابلاغ های خارج از چارت در مجموعه شهرداری رشت از جمله مدیر پروژه و غیره باید تعیین تکلیف شوند.

وی با انتقاد از صدور ابلاغ های خارج از چارت در شهرداری رشت افزود: برای بنده پذیرفتنی نیست در شرایطی که مدیران توانمند و تحصیل کرده در مجموعه شهرداری رشت حضور دارند بخواهیم از دیگر شهرها برای جایگاه های مدیریتی در سازمان های شهرداری رشت اقدام به جذب مدیر کنیم.

راه اندازی تصفیه خانه و مدیریت شیرآبه سراوان

شیرزاد به اقدامات انجام شده پیرامون راه‌اندازی تصفیه خانه و مدیریت شیرآبه سراوان اشاره کرد و گفت: مراحل اجرای آزمایشی عملکرد تصفیه خانه و مدیریت شیرآبه سراوان در حال انجام بوده و با اختصاص زمین مربوطه امیدواریم در اسرع وقت شاهد بهره برداری از این پروژه باشیم.

وی با قدردانی از ورود و پیگیری سازمان بازرسی گیلان به برخی از پروژه های مدیریت شهری گفت: یقینا نظارت این دستگاه موجب جلوگیری از بروز هر گونه تخلف شده و همه باید تابع قانون بوده و نسبت به اجرای آن مکلف باشیم.

رئیس کمیسیون بهداشت ، محیط زیست و خدمات شهری شورای رشت به برنامه های هفته زمین پاک اشاره کرد و گفت: انتظار داریم از ظرفیت سازمان های مردم نهاد در برنامه های مربوط به زمین پاک بیشتر استفاده شده و از تلاش بی وقفه و مشارکت این انجمن ها در راستای برنامه های مدیریت شهری و توسعه پایدار تشکر می کنم.

شیرزاد با تاکید به حضور نیروهای متخصص و فنی در کارخانه کودآلی شهرداری رشت گفت: با توجه به نوع فعالیت کارخانه کودآلی باید از حضور نیروهای متخصص و فنی این حوزه در آن مجموعه استفاده شده و از پذیرش نیروهای ناکارآمد و سفارشی در کارخانه کودآلی به طور جدی خودداری شود.

در ادامه جلسه ذاکری عضو کمیسیون بهداشت و محیط زیست و خدمات شهری شورای رشت نیز با انتقاد از برخی اقدامات نامناسب در زمینه فرهنگ سازی پیرامون مبحث پسماند اظهار کرد: ۳۵۰ میلیون تومان اعتبار به این منظور در دانشگاه گیلان قرار گرفت اما متاسفانه تا کنون اقدام شاخصی در این باره انجام نشده و متاسفانه سیاستهای فرهنگی در حوزه پسماند با مشکلات فراوانی مواجه است.

وی  با تاکید بر اینکه ابهاماتی پیرامون اعتبار ۳۵۰ میلیون تومانی با هدف فرهنگ سازی تفکیک زباله از مبدا وجود دارد افزود: انتظار داریم درباره قراردادی که از این بابت ما بین شهرداری رشت و دانشگاه گیلان منعقد شده شفاف سازی شود.

هجوم مگس ها در جایگاه مرکز دفن زباله سراوان رشت

در ادامه مقصودی معاون خدمات شهری شهرداری رشت نیز در این جلسه با اشاره به اقدامات انجام شده در مبحث پسماند افزود: در سال ۹۷ شاید برای سیاست گذاریهای انجام شده نمره کامل را در این حوزه دریافت نکنیم اما کسب نمره متوسط را یقینا حق این مجموعه می دانیم.

وی به هجوم مگس در سراوان اشاره کرد و گفت: با تلاش سازمان پسماند این مشکل برطرف و پس از آن شاهد تکرار آن نبودیم.

مقصودی با بیان اینکه موضوع افزایش ظرفیت کارخانه کود آلی شهرداری رشت از گذشته مطرح شده بود افزود : کارخانه کودآلی در ابتدا با دو ورودی تعریف شد و قرار بود با ظرفیت روزانه تفکیک پانصد تن زباله به فعالیت بپردازد اما بنا به دلایلی از جمله حجم سیلوهای احداث شده، این مهم محقق نشد و در تلاشیم تا در در سال ۹۸ این مهم به طور کامل محقق شود.

معاون خدمات شهری شهرداری رشت با اشاره به اعتبار دولتی اختصاص یافته به منظور خرید زباله سوز برای رشت بیان کرد: اخیرا حدود هفت میلیارد تومان اسناد خزانه دولتی به این کار اختصاص یافته و در تلاشیم تا با تبدیل آن به دلار بتوانیم بر اساس قول های مساعدی که از سوی شرکت تی تی اس دریافت کرده ایم نقشه ساخت ساختمان مورد نیاز را دریافت کنیم.

در ادامه این جلسه حاجی پور مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری رشت نیز در این جلسه با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی موجب کاهش تولید زباله در رشت شده است اظهار کرد: روزانه حدود یکصد تن تولید زباله در رشت کاهش داشته که مهم ترین دلیل آن وضعیت نامطلوب اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم است.

زباله گردها از دلایل کاهش تولید زباله در رشت

وی یکی دیگر از دلایل کاهش تولید زباله را وجود زباله گردها دانست و گفت: برخی از افراد با انواع خودرو در سطح شهر نسبت به جمع آوری زباله های خشک اقدام می کنند.

حاجی پور با بیان اینکه ساک مخصوص نان و ساک مخصوص کفش جهت استفاده در مساجد با هدف حذف پلاستیک توسط سازمان پسماند تهیه شده است، افزود: گسترش این مهم نیازمند فرهنگ سازی و تعامل دو سویه است .

در ادامه  آرش جهانگیری مدیرعامل کارخانه کودآلی شهرداری رشت نیز با اشاره به اینکه متاسفانه پیرامون فعالیت های این کارخانه مباحث غیر واقعی مطرح می شود اظهار کرد: کارخانه کود آلی نسبت به گذشته در شرایط بهتری به سر می برد و در حال حاضر در کل کشور جزو سه کارخانه کودآلی که موفق به دریافت استاندارد کود نرم شده اند، هستیم .

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۶ نفر از کارکنان شهرداری رشت در این مجموعه از کارخانه مشغول فعالیت هستند افزود: به طور مجموع ۶۷ نفر در این کارخانه مشغول فعالیت هستند که از این تعداد هفت نفر در بخش اداری و مالی و مابقی در قالب مسئوول انبار، مدیر فاز، راننده، کارگر مشغول فعالیت هستند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

فرماندار رشت

ضدعفونی معابر رشت با استفاده از تجهیزات تخصصی ارتش

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, میرشمس مومنی زاده در نشست …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.