به گزارش کسب و کار نیوز، احمد خامسان، امروز ۲۱ اسفند، در شورای برنامه ریزی و توسعه استان خراسان جنوبیبا حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد، اظهار کرد: بحث آموزش و فرهنگ پاشنه آشیل توسعه و پیشرفت این منطقه و موجب نگه داشت جمعیت میشود.
وی بیان کرد: در سالهای گذشته مجموع دانشگاههای استان ظرفیت حدود ۶۰ هزار جوان را نگه داشته است و باعث تأسف است که بگوییم در دانشگاه بیرجند جمعیت ۱۵ هزار دانشجو به مرز ۱۰ هزار کاهش یافته است.
رئیس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه اگر رویکرد فعلی ادامه یابد روز به روز این جمعیت بیشتر کاهش خواهد یافت، تصریح کرد: اگر به آموزش عالی این منطقه بی توجهی شود قطعاً به استان ضربه خواهیم زد.
خامسان با بیان اینکه این استان از گذشتههای دور معلم به استانهای دیگر میفرستاده است، افزود: بخش آموزش عالی در کوتاه مدت میتواند به امنیت و توسعه پایدار خراسان جنوبی کمک کند.
وی با گلایه از کم بودن میانگین سرانه دانشجویی خراسان جنوبی نسبت به کشور، تصریح کرد: سرانه دانشجویان دانشگاههای استان در مقایسه با میانگین کشوری پایین است و حداقل باید به میانگین کشوری نزدیک شود.
رئیس دانشگاه بیرجند بیان کرد: سرانه دانشجویان خراسان جنوبی از تمام استانهای سطح کشور پایینتر و حتی زیر میانگین است به گونهای که به ازای هر دانشجوی دانشگاه بیرجند ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان سرانه تخصیص مییابد اما به ازای هر دانشجوی زابل ۱۳ میلیون و ۷۰۰ تومان، در دانشگاه زاهدان ۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و به ازای یک دانشجوی دانشگاه مشهد ۱۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان تخصیص داده میشود.
محمدمهدی خطیب، مشاور استاندار خراسان جنوبی در امر آمایش سرزمین نیز در این جلسه اظهار کرد: طرح آمایش سرزمین استان خراسان جنوبی، توسط پژوهشگران دانشگاه بیرجند تهیه و به عنوان یکی از طرحهای صنعتی برگزیده دانشگاهها و پژوهشگاههای کشور معرفی شد.
وی با بیان اینکه این طرح توسط یک تیم چهل نفره از اساتید دانشگاههای خراسان جنوبی با محوریت دانشگاه بیرجند انجام شده است، تصریح کرد: طرح آمایش سرزمین استان به معنای برنامهریزی کلان برای رسیدن به توسعه پایدار استان با توجه به پتانسیلهای طبیعی و انسانی و موقعیت استراتژیک استان در ۸۸۰۰ صفحه و ۴۰۰ برگ نقشه تهیه شده است.
مشاور استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی از مواهب خوب استان مباحث زمین شناسی است که خداوند تمام نعمات خود را به ودیعت گداشته است، تصریح کرد: بحث معدن از راهبردهای اصلی استان است.
خطیب با اشاره به نامطلوب بودن وضعیت آبی استان، افزود: با این منابع محدود آبی با اجرای برنامههایی میتوان تمام نیازهای استان را مرتفع کرد.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی از نظر جمعیتی نرخ رشد جمعیت به جز نهبندان مثبت است، اظهار کرد: براساس این طرح در سال ۱۴۱۵ خراسان جنوبی استانی توسعه یافته با جایگاهی برتر در حوزه تربیت نیروی انسانی، اقتصاد دانش بنیان، توسعه گردشگری، حفظ منابع طبیعی و محیط زیست خواهد بود.
مشاور استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه اهداف بر مبنای این سند چشم انداز تدوین شد، افزود: در این سند، توسعه راهآهن یکی از راهبردهای اصلی است تا در آینده استان را از انزوای موجود بیرون آوریم.
خطیب با تاکید بر مدیریت مصرف آب، خاطرنشان کرد: خراسان جنوبی توانمندیهایی دارد اما کم برخوردار است.
انتهای پیام