به گزارش کسب و کار نیوز، احمد خامسان، در جلسه بررسی طرح پیشنهادی خواهر خواندگی بیرجند با یکی از شهرهای دنیا با حضور مسئولان استانی و دانشگاهی، اظهار کرد: خراسان جنوبی از سال ۸۳ استان مستقلی شده است اما آن طور که باید معرفی آن نپرداختیم.
وی افزود: طرح خواهرخواندگی دانشگاه بیرجند با یکی از دانشگاهها در آینده باعث پیشرفت و توسعه استان خواهد شد.
خامسان ادامه داد: خواهرخواندگی قراردادی بین سران مملکتی یا سران دو شهر است که برای ایجاد اتحاد و همبستگی بیشتر انسانی و فرهنگی بسته میشود و هدف از این قرارداد پیوند و اتحاد بین شهروندان دو شهری است که دارای منافع مشترک هستند.
وی تصریح کرد: در وزارت کشور کمیسیون امنیت و توسعه پایدار مناطق مرزی بحث خواهر خواندگی را به عنوان یکی از مسائلی که برای امنیت مناطق پیرامونی و مرزی اهمیت ویژه دارد، مطرح کرد و به همین دلیل در این خصوص بررسی کردیم که خواهر خواندگی چه مزایایی برای شهر بیرجند دارد.
رییس دانشگاه بیرجند با بیان اینکه این شهر تراکم جمعیت به نسبت بالایی دارد و رشد جمعیت در مرکز استان به نسبت کل خراسان جنوبی بالا است، افزود: خواهرخواندگی بیشتر بر بحث مدیریت شهری، تجارت و بخشهای خصوصی تمرکز دارد.
خامسان با بیان اینکه اگر قرار است به لحاظ آموزش عالی شهری را انتخاب کنیم که ظرفیت دانشگاهی داشته باشد دانشگاه بیرجند این کار را انجام میدهد، یادآور شد: کمک شهرداری در این راه بسیار موثر خواهد بود و باید از پتانسیل دانشگاه افغانستان بهره ببریم.
اسکندری، عضو هیأت علمی دانشگاه بیرجند نیز در این جلسه دیپلماسی شهری و خواهرخواندگی را از مباحث امروزی دانست و گفت: اقتصاد و فرهنگ در قالب شهر نمود پیدا میکند.
وی با بیان اینکه تهران با ۲۳ مورد بیشترین تعداد خواهرخواندگی در ایران را دارد، افزود: در این مورد ۸ شهر از کشورهای اسپانیا، هند، عمان، ایتالیا، استرالیا و ژاپن که میتوانند به عنوان نامزدهای خواهر خواندگی با بیرجند باشند ارائه داد.
محمدعلی آخوندی، مشاور استاندار خراسان جنوبی و مدیرکل پدافندغیرعامل استانداری خراسان جنوبی نیز در این جلسه با معرفی شورای توسعه و امنیت شرق و غرب کشور، افزود: کمیته فرهنگی و اجتماعی شورای توسعه پایدار، مسئول برقراری ارتباط با استانهای مرزی و تنظیم مباحث مربوط به خواهرخواندگی است.
محمدرضا قلاسی، رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی با اشاره به پیگیریهای انجام شده با مدیرعامل خواهرشهرهای کشور، گفت: استفاده از پتانسیلها و جاذبههای توریستی در معرفی شهر بیرجند اثرگذار است.
ناصر نبی زاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان جنوبی یادآور شد: گستره مرزها براساس ارتباطات تاریخی، فرهنگی و اجتماعی است.
انتهای پیام