صفحه اصلی / استان ها / کرمانشاه / یک تولیدکننده: تعیین قیمت مرغ تابع بخشنامه نیست
یک تولیدکننده: تعیین قیمت مرغ تابع بخشنامه نیست

یک تولیدکننده: تعیین قیمت مرغ تابع بخشنامه نیست

چند روز پیش بود که دبیر ستاد تنظیم بازار کشور قیمت مرغ را یازده هزار و ۵۰۰ تومان اعلام و عنوان کرد هیچ خرده فروشی حق ندارد مرغ گرم را بالاتر از این عرضه کند. قیمتی که هیچگاه رنگ واقعیت به خود نگرفت و قیمت مرغ همچنان حدودا کیلویی حدود ۱۵ هزار تومان است.

مرغ

 محمدامین مروتی، یک تولید کننده در حوزه طیور در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به مصوبه اخیر ستاد تنظیم بازار مبنی بر تخلف بودن عرضه مرغ با قیمت بیش از یازده هزار و ۵۰۰ تومان، اظهار کرد: در حال حاضر قیمت تمام شده هر کیلوگرم مرغ برای مرغداران حداقل بین ۹۵۰۰ تا ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان است که با احتساب سود ۱۰ تا ۱۲ درصدی برای تولیدکنندگان و با احتساب اضافه شدن هزینه های کشتار، توزیع و خرده فروشی، قیمت تمام شده مرغ بالای ۱۴ هزار تومان خواهد بود.

مروتی با بیان اینکه از مرداد امسال شاهد تغییرات نرخ ارز بودیم که همین امر قیمت مرغ را بالا برده، تاکید کرد: قیمت سویا و ذرت وابسته به نرخ ارز است و نوسانات ارزی به شدت آنها را تحت تاثیر قرار داده و افزایش حدود ۳۰ تا ۴۰ درصدی داشته است.

وی همچنین با اشاره به افزایش هزینه نگهداری مرغ مادر (تولید کننده جوجه یک روزه)، اظهار کرد: میانگین قیمت فروش جوجه یک روزه نیز از حدود ۱۳۰۰ تا ۱,۷۰۰ تومان به بیش از ۴۰۰۰ تومان رسیده است.

مسئول فنی و بهداشتی شرکت تولیدکننده طیور اشاره‌ای هم به قیمت‌های اعلام شده برای نهاده‌های مورد نیاز در صنعت مرغداری داشت و افزود: در حال حاضر با توجه به تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات نهاده ها، قیمت هر کیلوگرم سویا ۲۳۵۰ تومان، هر کیلوگرم ذرت بین ۱۳۰۰ تا ۱,۳۵۰ تومان و قیمت جوجه یک روزه ۲,۴۰۰ تومان اعلام شده، در حالیکه در حال حاضر این قیمت ها در بازار خیلی بیشتر است و برای سویا حدود ۴۱۰۰ تومان، ذرت ۱,۷۰۰ تومان و جوجه یک روزه چهار هزار تومان است و تنها تفاوت قیمت این سه نهاده به تنهایی قیمت هر کیلوگرم مرغ را حداقل سه هزار تومان افزایش می‌دهد.

مروتی تأکید کرد: مرغداران ناچار به تامین نهاده های مورد نیاز خود از بازار آزاد هستند، چرا که تا این نهاده ها با قیمت های مصوب به دستشان برسد، جوجه شان تلف شده است.

وی، بالا رفتن قیمت مرغ را متاثر از بالا رفتن قیمت گوشت قرمز هم دانست و تصریح کرد: در شرایط کنونی که قیمت گوشت قرمز بالا رفته، قطعاً خانواده هایی که از پس خرید گوشت قرمز برنمی‌آیند گوشت مرغ را جایگزین کرده اند که همین موضوع در بالا رفتن نسبی قیمت مرغ بی تاثیر نبوده است.

وی در ادامه با بیان اینکه جوجه ریزی در سالن های پرورش مرغ در این مقطع از سال برای پوشش بازار عید به اوج خود می رسد، گفت: در شرایط کنونی اگر به مرغداران برای فروش مرغ با قیمت پایین تر از قیمت تمام شده فشار بیاید، با کاهش جوجه ریزی مواجه خواهیم شد که این اتفاق بحران دیگری برای قیمت مرغ را بعد از نوروز ایجاد خواهد کرد.

مروتی تصریح کرد: قیمت مرغ در شرایط کنونی تحت تاثیر تصمیم گیری های اشتباه دو ماه پیش بوده است.

مسئول فنی و بهداشتی شرکت طیور بهاران در ادامه راهکار اصلی و نهایی برای تعیین قیمت مرغ در شرایط کنونی را واگذار کردن آن به عرضه و تقاضا دانست. قیمت هر کالایی در بازار با عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. تعیین قیمت مرغ تابع بخشنامه نیست و بخشنامه‌ای کردن آن جواب نمی‌دهد.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

بهره‌برداری از ۱۳۶۱ طرح اشتغال‌زایی و ۱۰ مدرسه سیار برکت در کرمانشاه

امیرحسین مدنی در سفر خود به کرمانشاه علاوه بر افتتاح ۱۳۶۱ طرح اشتغال‌زایی در مناطق …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.