محمد محمدی استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: یکی از ویژگیهای هنر اسلامی این است که تمام جامعه از آن بهره میبرند و مهمترین تمایز هنر اسلامی با هنر مسیحی در این است که هنر مسیحی فقط کاربرد آئینی و دینی داشته ولی هنر اسلامی بهطورکلی جنبههای کاربردی برای عموم جامعه دارد.
وی با اشاره به اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی توجهی به هنر صورت گرفت، افزود: در هنر انقلاب اسلامی به جنبههایی از هنر اسلامی پرداخته شد ولی برخی از جنبههای دیگر آن نیز رها شده است.
این استاد دانشگاه عنوان کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی حمایتهای دولتی از هنر صورت گرفت و عدهای از این فضا استفاده کرده و آثار قابلتوجهی خلق کردند اما تعداد اندکی نیز از این سفره بهره گرفته و آثاری خلق کردند که ویژگیهای هنر کمتری داشت.
وی خاطرنشان کرد: هنر باید در اختیار عموم جامعه باشد و نباید شرایطی ایجاد کنیم که تنها قشر خاصی از آن این موضوع بهرهمند شوند.
محمدی تصریح کرد: برخی افراد درک اشتباهی از هنر اسلامی دارند و بهجای عرضه آن به عموم جامعه سراغ برخی از رشتههای خاص مانند نگارگری رفتهاند که جایی جز موزه برای عرضه آن وجود ندارد.
این هنرپژوه در پایان مطرح کرد: نگارگری هنری مرده بود که بعد از انقلاب سعی کردند با تنفس مصنوعی آن را زنده کنند البته باید گفت که آثار نگارگری معمولاً برای نمایش در موزهها و یا عرضه به گردشگران خارجی است و به درد عموم جامعه نمیخورد.
انتهای پیام
دبیر: زهرا حبیب پور