صفحه اصلی / استان ها / مازندران / لزوم افزایش امنیت زیستی در واحدهای دامی مازندران
لزوم افزایش امنیت زیستی در واحدهای دامی مازندران

رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران خبر داد

لزوم افزایش امنیت زیستی در واحدهای دامی مازندران

رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران بر لزوم افزایش امنیت زیستی در واحدهای دامی استان تاکید کرد.

 

محمد حسن گلپایگانی  با اشاره به نوپا بودن نظام دامپزشکی در حوزه خدمت رسانی به دامداران اظهار کرد: طبق اصل ۴۴ قانون اساسی بخشی از تصدی گری دولت در حوزه صدور پروانه تولید و بهره برداری به بخش خصوصی و سازمان مردم نهاد واگذار شده است.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا، وی با بیان اینکه باید قوانین را منطبق با شرایط موجود هر استان تنظیم و تدوین کرد، در ادامه به امنیت زیستی مازندران اشاره و تاکید کرد: برای جلوگیری از آلودگی باید قوانین سخت‌تری اعمال شود به گونه‌ای که بسته به شرایط محیطی و زیستی باید امنیت زیستی در واحدهای دامی استان افزایش یابد.

رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران با اشاره به اهمیت دفاتر خدماتی و لایه‌های پایین کشاورزی و استفاده از تجارب آنها، اظهار کرد: این تجربه‌ها باید از رده‌های پایین به بالا دست، انتقال داده شود در غیر این صورت ستاد مرکزی روش آزمون و خطا را در پیش می‌گیرد و از مشکلات استان‌ها با خبر نخواهد شد.

گلپایگانی، شرط پیشرفته شدن کشور و استان را بومی سازی تجارب جهانی دانست و تصریح کرد: این یعنی نسخه کلی که در تهران نوشته شده به صورت بومی در مازندران اجرا شود.

وی با اشاره به کمیسیون ماده ۱۸ و ماده ۵ دستورالعمل قانون جامع کشاورزی که دولت را سیاست گذار می‌داند، اظهارکرد: شورای نظام دامپزشکی استان صرفاً یک مجری برای سیاست‌های سازمان دامپزشکی کشور در حوزه ماده ۵ قانون نظام جامع دامپروری است و حق هیچ گونه تغییر در نص قانون را ندارد و فقط می‌تواند پیشنهادات خود را به سطح کلان‌تری که قوانین را وضع می‌کنند، ارائه دهد.

*تعیین تعرفه صدور پروانه‌های واحدهای دامی به شورای نظام دامپزشکی ربطی ندارد

گلپایگانی در خصوص گلایه دامداران از پرداخت حقوق دامپزشکان و عدم حضور آنان در واحدهای دامی، بیان کرد: شورای نظام دامپزشکی مازندران یک تشکل مردم نهاد است و فقط می‌تواند برای اعضایش تعرفه تعیین کند و در تعرفه صدور پروانه‌های واحدهای دامی که از سوی شورای مرکزی ابلاغ و تعیین می‌شود، اختیاری ندارد.

وی با بیان اینکه طبق قانون، منابع مالی نظام دامپزشکی، حق عضویت، هدایا و مقرری‌هایی است که برای اعضا تعیین می‌شود، تاکید کرد: مصوبه گذشته سازمان نظام دامپزشکی که مسکوت شده به این صورت است که ۵ درصد از میزان قرارداد یک دکتر دامپزشک با کارفرما، جهت انجام امور و نظارت‌های لازم، به نظام دامپزشکی تعلق گیرد، بنابراین سازمان هزینه‌ها را از اعضا گرفته و از تولیدکننده مبلغی دریافت نمی‌کند.

گلپایگانی در خصوص حضور نداشتن دامپزشک به عنوان مسئول فنی و بهداشتی در واحدهای دامی و شیلاتی نیر خاطرنشان کرد: حضور دائم مسئولان فنی و بهداشتی در حوزه واحدهای خوراک و یا فرآورده‌های بسته بندی به دلیل اینکه به طور مستقیم با سلامت انسان در ارتباط است، نمود پیدا می‌کند، در حوزه پرورش دام در واحدهای دامی با رعایت اصول امنیت زیستی حسب مورد به صورت دوره‌ای (حداقل یک روز در هفته) برای اعمال نظارت بهداشتی و نه درمان تعریف شده است.

وی در ادامه سخنانش افزود: به دلیل وسع مالی کم دامداران، یک دامپزشک باید در چند جا خدمت رسانی کند در صورتی که برای انتقال نیافتن آلودگی هر دامپزشک باید برای بازدید صرفاً به یک دامداری برود.

رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران با بیان اینکه ما دامپزشکان به دلایل متعدد نظیر مدت و شاخه تحصیل و نوع دروس دانشگاهی، خود را در مقام یک پزشک می‌بینیم که باید درآمد خوبی داشته باشیم، اما متأسفانه حداقل دریافتی که قانون برای دامپزشکان تعریف کرده را دریافت می‌کنیم، تصریح کرد: در سازمان نظام دامپزشکی انجمن مسئولین فنی بهداشتی و تکنسین‌ها را داریم که از حقوق مسئولین فنی و تکنسین‌ها دفاع می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: شورای نظام دامپزشکی نیز صرفاً از حقوق دامپزشکان دفاع نمی‌کند بلکه در دفتر هیئت بدوی به تخلفات صنفی که در بسیاری از زمینه‌ها و به خصوص در حوزه دارو و درمان‌ها، خسارت‌هایی که به دام‌ها وارد می‌شود و شکایت صورت می‌گیرد، در چارچوب قانون و با ارائه سند و مدرک رسیدگی می‌کند.

رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران با اشاره به اهمیت استعلام در بروکراسی اداری صدور و یا تمدید پروانه تولید و بهره برداری تصریح کرد: راهکار ارائه شده سازمان نظام دامپزشکی برای تسریع در صدور پروانه، از سازمان نظام مهندسی شروع می‌شود که باید همه استعلام‌ها را جمع آوری کرده و برای سازمان دامپزشکی ارسال کند تا پروانه‌ها سریع صادر شود و دوباره کاری صورت نگیرد.

گلپایگانی با بیان اینکه وقتی مردم به سازمان نظام مهندسی مراجعه می‌کنند، فقط مختصات را به آنها می‌دهند، تاکید کرد: همزمان فرد به نظام دامپزشکی مراجعه، درخواستش را ثبت می‌کند و بلافاصله بازدید کارشناسی نیز توسط کارشناسان انجام می‌شود، این در حالی است که ما برای صدور پروانه به نقشه جانمایی، استعلام از محیط زیست و محیط اراضی نیاز داریم از این رو باید منتظر بمانیم تا جواب استعلام‌ها ارسال شود.

*لزوم حذف استعلام‌های غیر ضروری در صدور پروانه‌های تولید و بهره برداری

وی با اشاره به لزوم حذف استعلام‌های غیر ضروری بیان کرد: هر استعلامی به غیر از استعلام‌ها و دستورالعمل‌هایی که در قانون آمده، غیر قانونی است و اما استعلام‌هایی که در چارچوب قانون قراردارد و مشخص است باید انجام شود و چیزی غیر از این را اجرا نمی‌کنیم.

رئیس شورای نظام دامپزشکی مازندران با بیان اینکه صرف اینکه کارشناس دامپزشکی زمین را ببیند و تأیید کند که در حوزه منابع طبیعی نیست، کفایت نمی‌کند و ارائه استعلام مرجع ذیصلاح إلزامی است، تاکید کرد: سازمان بسته به استعلام‌هایی که می‌گیرد با بررسی تمام جوانب و انطباق با ضوابط، در مورد صدور و تمدید پروانه‌ها تصمیم گیری می‌کند.

گلپایگانی در رابطه با طرفداری خود و هیئت مدیره اش از دامداران با اشاره به اهمیت حضور دامداران و دامپزشکان و رابطه متقابل آنها با هم گفت: اگر دامداران نباشند، قاعدتاً باید دنبال شغل دیگر برویم.
انتهای پیام

 

همچنین مطالعه کنید:

کرونا

تست کرونا ۲۵۰ بیمار مبتلا به کرونا مثبت در بابل اعلام شد

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, از اول اسفند ماه تاکنون …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.