نعمتالله دستیاری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: هفت تا هشت روستای شهرستان در باران اخیر مشکل راه ارتباطی داشتند که پل و جاده موقت احداث شده و مشکل تردد ندارند. خوشبختانه سایر جادههای روستایی شهرستان نیز مشکل تردد آنچنانی ندارند.
فرماندار پلدختر اضافه کرد: ترمیم و احداث پل زمان میبرد که وقت آنچنانی نداشتهایم و بارشها هم مجال نمیدهد.
وی درباره نحوه تامین آب شرب بیان کرد: مشکل عمده روستاها حل شده و در حال حاضر قطعی آنچنانی نداریم. برای تامین گاز، برق و سایر خدمات نیز مشکل خاصی ندارد.
در سیلاب آذر امسال، ۳۱۰ میلیارد تومان تحت عنوان خسارت اعلام شده بود و مبلغ خسارت ۱۶۰ میلیارد برآورد شده بود. با وقوع این سیلاب مبلغ یک میلیارد تومان از سوی سازمان مدیریت بحران به شهرستان پلدختر کمک شد.
پیش از این غلامرضا آقامیرزایی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری لرستان در آذرماه و در زمان وقوع سیل به ایسنا در خصوص مبلغ یک میلیارد تومان کمک رئیس سازمان مدیریت بحران به این حادثه در شهرستان پلدختر، اظهار کرده بود، این مبلغ جهت انجام موارد ضروری و اقدامات فوری دستگاههای اجرایی در شهرستانها و فعالیتهای کوتاهمدت در نظر گرفته شده که برخی از رسانهها این عدد را بهصورت پرداخت خسارت نهایی اعلام کردهاند که بههیچوجه درست نیست.
آقامیرزایی تصریح کرده، براساس برآوردهای صورت گرفته در روز اول سیل میزان خسارت شهرستان پلدختر از حدود ۸۰ میلیارد تومان اعلام کردهاند که با بررسیهای مجدد به ۱۶۰ میلیارد تومان تغییر داده شده است.
این مسئول با بیان اینکه مسئولین شهرستان درخواست تامین اعتبار ۲ مبلغ را از نجار داشتهاند، بیان کرد: تامین اعتبار جهت جبران ۱۶۰ میلیارد تومان خسارتهای وارد شده مثل پلهایی که در اثر سیلاب اخیر تخریب شدهاند و درخواست تامین اعتبار ۱۵۰ میلیارد تومانی برای اقدامات پیشگیرانه بهمنظور جلوگیری از بروز حوادث آینده مانند ساخت دیوار ساحلی شده که اگر ساخته نشود در بارندگیهای آینده ساختمانهای کنار رودخانه در معرض خطر قرار میگیرند.
وضعیت این شهرستان را همچنان بحرانی اعلام کرد.
پیش از این و در آذرماه نیز نعمتالله دستیاری، فرماندار پلدختر در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرده، در پی بروز سیل بخش عمدهای از جادههای عشایری مسدود هستند و اگر کسی نیاز به دکتر و دارو داشته باشد، نمیدانیم باید چکار کند. برخی ابنیه و پلها نیز همچنان غیرقابل استفاده هستند.
وی با اشاره به خسارات دامداری شهرستان، تصریح کرد: از یک خانواده روستایی خبر دارم که دار و ندار آنان ۲۰ رأس بز بوده که همه را آب برده و میگویند به خاک سیاه نشستهاند. متأسفانه چنین مواردی در شهرستان به وفور دیده شده است. حجم خسارات فوقالعاده زیاد است؛ در همه بخشها خسارت دیدهایم و واقعاً وضعیت پلدختر بحرانی است و زیرساختهای شهری و روستایی به طور جدی آسیب دیدهاند.
دستیاری با اشاره به اینکه میزان بارندگیها در شهرستان بیسابقه بوده، اضافه کرد: از پیرمرد یکصد ساله پرسیدهام و میگوید چنین بارندگیهای ندیده و بیسابقه است. زمینهای کشاورزی روستای سراب حمام، کامل به زیر آب رفته و شرایط بدی دارند. جبران این خسارتها از حوزه شهرستان خارج است و نیاز به اراده دولتی دارد.
و جالب اینجاست که سید حمیدرضا کاظمی، نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی نیز آبان ماه و پیش از وقوع سیل با بیان اینکه در موضوع آب توجهی به شهرستان پلدختر نشده است، هشدار داده بود، سیلاب با روانابی که شکل میگیرد شهر پلدختر را تهدید میکند.
وی در نشست مشترک مجمع نمایندگان استان با اشاره به اینکه دیوارههای ساحلی پلدختر و معمولان، ساکنین را تهدید میکند، اظهار کرد: انتظار داریم در این بخش به این موضوع نیز توجه شود.
وی با اشاره به اینکه در موضوع آب توجهی به شهرستان پلدختر نشده و این درحالیست که بخشی از مشکلات با مهار آبهای منطقه قابل حل است، اظهار کرد: به طور مثال ردیف مطالعه سد چولهول را داریم که در دستور کار بوده است. مطالعات اولیه سد چولهول انجام و اعتبار برای آن گذاشته شده است؛ همچنین سد بنلار میتواند بخشی از مشکلات را حل کند که درخواست داریم در این برنامه ها دیده شوند.
نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی افزود: پمپاژ رنگین بان نیز حتی یکبار افتتاح شده و چون جانمایی خوبی نداشته سیل آن را گرفته است؛ این پمپاژ مشکل فنی دارد و باید مشکلش حل شود چراکه خیلی روی آن هزینه شده و باعث می شود ۷۰۰ هکتار از اراضی آبی شوند.
انتهای پیام