به گزارش کسب و کار نیوز و ایرنا، با بیان اینکه بیماریهای دام و طیور به دو دسته عفونی و متابولیک تقسیمبندی میشود، اظهار کرد: بیماریهای عفونی تا حد زیادی توسط سازمان دامپزشکی کنترل میشود و خوشبختانه درصد شیوع این بیماریها رو به کاهش است، اما با توجه به افزایش تولید دام و طیور، شاهد دسته جدیدی از بیماریها هستیم که «بیماریهای متابولیک» نام دارد.
وی با اشاره به افزایش روزافزون شیوع بیماریهای متابولیک، ادامه داد: یکی از عللی که باعث میشود میزان تولیدات دام و طیور کشور به سطح استانداردهای جهانی نرسد، بیماریهای متابولیک است که در برخی موارد بهصورت نامشخص در میان گله شیوع پیدا کرده و به کاهش عملکرد متنج میشود.
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان افزود: هدف از برگزاری همایش «ناهنجاریهای متابولیکی دام و طیور»، اهمیت دادن به این نوع بیماریها و دستیابی به راهحلهایی برای دامداران و فعالان این صنعت در راستای مقابله با آنهاست.
شهیر یادآور شد: در استان زنجان، چندین کشت و صنعت بزرگ در زمینه دام و طیور فعالیت میکنند. با این وجود هنوز مطالعهای در اینباره نشده است که بیماریهای متابولیکی چند درصد دام و طیور موجود در استان را مورد تهدید قرار میدهد، اما مطالعه و تحقیق در رابطه با چنین موضوعی بسیاری ضروری است.
وی یادآور شد: از مهمترین راهکارها برای اینکه در حوزه دام و طیور به سطح استانداردهای روز دنیا و عملکرد مزارع برتر جهان برسیم، مقابله با بیماریهای متابولیکی است. متأسفانه برخی مزارع ما با چالشهایی از جمله کمبود تغذیهای دست و پنجه نرم میکنند و همین مسأله، زمینهای را فراهم میکند که عملکردها به سطح استاندارد جهانی نرسد.
رئیس دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان یادآور شد: بیماریهای متابولیک اجازه نمیدهد که میزان تولید به سطح استاندارد جهانی برسد.
انتهای پیام