یک پیادهروی کوتاه میتواند نوعی ورزش به حساب بیاید و تنها خرجش یک جفت کفش ورزشی است! این جاست که به فکر همگانی کردن ورزش میافتیم.
به گزارش کسب و کار نیوز، ورزش همگانی، نوعی رشته ورزشی است که هدفش ایجاد نشاط و تندرستی برای همه اقشار جامعه است و جالب این جاست که بدانید همه رشته های ورزشی توانایی همگانی شدن را دارند.
ساده ترین تعریف برای ورزش همگانی این است که این ورزش برای پرداختن عامه مردم به ورزش حتی در زمانی کوتاه با توجه به امکانات موجود و شرایط افراد است و در این میان وظیفه اصلی سازمان تربیت بدنی و نهادها دعوت از مردم برای ورزشهای همگانی است. تفاوت ورزشها همگانی و قهرمانی در این است که در انجام همگانی ورزش هدف اصلی “سلامتی برای همه” است در صورتی که در ورزش های قهرمانی هدف “کسب مهارت و رقابت” است، یعنی کسانی که به ورزش همگانی می پردازند هدفشان به دست آوردن سلامتی و نشاط برای خود و دیگران است و در ورزش های همگانی پیروزی واقعی زمانی اتفاق میافتد که همه اعضای گروه سالم و شاد باشند.
با صنعتی شدن جوامع و افزایش اوقات فراغت، ورزش همگانی از یک سو باعث سلامت و نشاط و از سویی باعث سرگرمی و تفریح می شود اما در این میان سلامت جسمانی و روحی کارکنان دولت نیز باید در نظر گرفته شود چرا که این افراد بدلیل درگیری های شغلی فرصت چندانی برای ورزش کردن ندارند و توجه به این امر علاوه بر تامین سلامت جسمی سلامت روحی آنها را نیز بدنبال دارد.
برای حفظ سلامت و نشاط جامعه ضروری است زمینههای لازم برای همگانی کردن ورزش در کشور فراهم شود و بطور مکرر توسط مسئولان کشور در همه سطوح مورد تاکید قرار گیرد.
۲۷ انجمن و ۵۴ کمیته ورزش همگانی در استان فعال است
علی یاور عزیزپور، مدیر کل ورزش و جوانان لرستان در گفت و گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه هیات ورزش همگانی ما یکی از گستردهترین هیئتهای ورزشی است، گفت: در استان ۲۷ انجمن داریم که شامل ۵۴ کمیته هستند.
آموزش مربیان ورزش همگانی
وی با بیان اینکه برنامه داریم تا به بحث آموزش مربیان ورود کنیم و مربیان خوبی در هر کدام از رشتههای ورزش همگانی تربیت کنیم، یادآور شد: خیلی از رشتههای ما قابلیت قهرمانی و مسابقات بینالمللی دارند و از این بابت ورزشکاران آنان نیاز به آموزش دارند.
عزیزپور با اشاره به اینکه ورزش های همگانی در سلامت روح و روان جامعه تاثیر دارند، یادآور شد: همچنین برنامه داریم که بیش از ۵۰ برنامه در کل استان برای ورزش های همگانی برگزار کنیم و از آحاد مردم دعوت کنیم تا شرکت داشته باشند و از این طریق فرهنگسازی ورزش نیز انجام گیرد.
استقبال مردم کم نیست
عزیزپور یادآور شد: استقبال مردم از ورزشهای همگانی کم نیست و تدابیر لازم را برای فرهنگسازی در این خصوص داریم.
فرهنگ سازی و همگانی کردن ورزش در جامعه میتواند عامل بازدارنده از بسیاری بیماریها و آسیبهای اجتماعی، روحی و روانی جامعه بوده که کم هزینه تر از دارو و درمان است و برای ترغیب مردم به ورزش باید فضاهایی را برای آقایان و بانوان در نظر گرفت و همه افراد از هر قشری در ورزشهای همگانی شرکت کنند.
ورزش همگانی نیاز به اعتبار و امکانات دارد
دالوند، سرپرست هیئت ورزشهای همگانی لرستان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: فرهنگ سازی و توسعه ورزشهای همگانی با توجه به گستردگی که دارد، مستلزم امکانات است و باید شرایط مالی مهیا شود که بتوانیم وضعیت را بهتر کنیم.
وی ادامه داد: رشتههای ورزش همگانی شامل آمادگی جسمانی، ورزش روزانه، پیلاتس، ورزش در آب، ماهیگیری ورزشی، ورزش بادبادکها، تی آر ایکس، داژبال، بازیهای ورزشی کودکان، ورزشهای انجمن مادران، بادی بالانس، پیادهروی و… است.
۵۳ رشته ورزش همگانی در استان فعال است
دالوند با بیان اینکه ما نمیگوییم اعتبارات ورزش همگانی در استان کم است، اضافه کرد: اداره ورزش عنایت خود را در حد توان نسبت به ما داشته ولی واقعیت این است که این ورزش آنقدر گسترده است که نیاز به اعتبار بیشتری داریم. ۵۳ رشته ورزشی داریم که اگر سالانه برای هر کدام پنج میلیون هزینه کنیم به سالی ۷۰ تا ۸۰ میلیون تومان اعتبار برای ورزشهای همگانی یک شهرستان نیاز داریم.
توسعه و نهادینه سازی ورزش در جامعه، نیازمند فرهنگ سازی و آگاهی بخشی در خصوص اهمیت ورزش است، مردم باید بدانند با کمترین امکانات و هزینه می توان به سمت ورزش روی آورد و در این راه تلاش کنند تا با همکاری سایر سازمانها و ارگانها از جمله رسانهها و دستگاههای ذیربط بستری مناسب برای ورزش آماده شود.
نیاز به فرهنگ سازی و توسعه ورزشهای همگانی
سرپرست هیئت ورزشهای همگانی با اشاره به اینکه باید فرهنگسازی در خصوص ورزش های همگانی بیشتر شود، افزود: ابتدا ما باید روی ساختارهای کمیتهها کار و فرهنگسازی کنیم و کسانی که توانایی دارند را فعال کنیم.
وی تصریح کرد: بسیاری از کمیتههای ما به دلیل مسائل مالی فعال نیستند و نمیاز به اعتبار داریم.
مسیر سلامت و پیست دوچرخه سواری نداریم
دالوند خاطرنشان کرد: برا فرهنگ سازی در خصوص این ورزش باید در بحث پارکها و پیستهای دوچرخهسواری عمومی بسترسازی کنیم. متاسفانه پیست دوچرخهسواری در پارکهای شهر خرم آباد نداریم. کمیته روزانه ما در فضاهای پارکها باید تمرین داشته باشند چه ورزش صبحگاهی و چه شامگاهی ولی مسیرهای سلامت در پارکها برای ما تعریف نشده است.
سرپرست هیئت ورزشهای همگانی گفت: هیچ کدام از پارکهای شهر خرمآباد مسیر سلامت برای آنها تعریف نشده و ورزشکاران ورزش های همگانی در پیستهای ورزشی مخصوص دوومیدانیکارها تمرین میکنند.
باشگاههای اختصاصی برای یوگا و آمادگی جسمانی نداریم
وی با تاکید بر اینکه مشکلات ورزش های همگانی در بحث زیرساختها و اعتبارات خلاصه می شود، اظهار کرد: همچنین در استان باشگاههای اختصاصی برای یوگا و آمادگی جسمانی به ویژه برای آقایان نداریم و با توجه به اینکه سالن آنها به بخش خصوصی واگذار شده است، سالن اختصاصی برای رشتههای مختص خودمان نداریم.
زیرساختها فراهم است
سید علی کریمی، معاون اداره کل ورزش و جوانان لرستان نیز در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، گفت: از طریق فدراسیون ورزش تا حدودی اعتبارات ورزشهای همگانی تامین می شود و زیرساخت هم فراهم است.
وی در پاسخ به اینکه برخی از رشتههای ورزش همگانی برای تمرین سالن اختصاصی ندارند، اظهار کرد: استادیوم تختی برای انجام تمرین و ورزش در اختیار آنهاست. ورزش همگانی ماهیتش این نیست که سالن تخصصی داشته باشد و رشتههای زیرمجموعه زمانی که مسابقه داشته باشند سالن در اختیارش میگذاریم. این ورزشها محیط همگانی دارد و باید در فضای باز باشد.
جاده سلامت برای هر شهرستان تعریف شده است
کریمی اضافه کرد: همچنین جاده سلامت برای هر شهرستان تعریف شده است. اعتباری برای ایجاد این جاده در ۱۱ شهرستان برایمان آمده که بزودی اجرا میشود.
معاون ورزش و جوانان با بیان اینکه پیمانکار این طرح ها باید مشخص شود، افزود: تفاهمنامه با شهرداری داریم که این پروژه ها را انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: اعتبار سالانه ورزش همگانی چند بخش است که شامل اعتبار فدراسیونها، وزارتخانه و بخش استانی است.
کریمی یادآور شد: اعتبار ورزشهای همگانی استان در سال کمتر از ۲۰۰ میلیون تومان نیست.
معاون ورزشی ورزش و جوانان با بیان اینکه بیشتر برنامه های ورزش همگانی در استان حول برنامههای پیادهروی و جشنواره برای عموم مردم است، گفت: همه شهرستانهای ما درگیر این موضوع هستند. سال گذشته ۳۷۰ طرح در حوزه ورزش همگانی اجرایی شدند.
ورزشها همگانی حمایت شود
سید موسی خادمی، استاندار لرستان نیز با بیان اینکه نوع زندگی و ژنتیک در این استان بهگونهای بوده که استعدادهای ورزشی خوبی را در خود پرورانده است، گفت: امکانات و تجهیزات لازم برای بالفعل کردن این استعدادها کم است و علیرغم اعتبارات و اقدامات خوبی که در دولت تدبیر و امید انجامشده بازهم در این حوزه کفایت نکرده است.
خادمی ادامه داد: بسیاری از استانها دارای بخش خصوصی هستند که از حوزه ورزش حمایت میکنند لذا ما در لرستان یا این بخشها را نداریم و یا کم داریم!
استاندار لرستان به امکانات و فضاهای ورزشی که در اختیار ادارات است، اشاره کرد و گفت: این فضاها در ساعاتی که متقاضی ندارد میتوان در اختیار ورزشکاران استانی قرار بگیرد.
هر دستگاهی یک درصد اعتباراتش را در حوزه ورزش همگانی هزینه کند
خادمی همچنین گفت: هر دستگاهی میتواند یک درصد اعتباراتش را در حوزه ورزش همگانی هزینه کند اما در حوزه ورزش حرفهای چنین حقی را ندارد و ممنوع است.
وی تصریح کرد: در زمینه ٔ ورزش همگانی میتوانیم کمک بیشتری کنیم و محدودیت قانونی هم نداریم.
استاندار لرستان همچنین با بیان اینکه گاهاً مشاهده میشود در مراسمهای پیادهروی خانوادگی و… که ادارات استان برگزار میکنند، جایزه خودرو میدهند، تصریح کرد: وسایل ورزشی به جای خودرو هدیه داده شود و این موضوع را هم امروز مصوب میکنیم که هیچ ادارهای حق ندارد در برنامههایش خودرو هدیه بدهد.
با توجه به اهمیتی که ورزش های همگانی در جوامع امروزی دارند امید آن میرود که فدراسیون فعالیتهای مفید و سازندهای در راستای برگزاری آنها انجام دهد تا گامی استوارتر در جهت بازگرداندن نشاط جمعی به جوامع به ویژه جوامع شهری بردارد.
گزارش از: ساناز رباطی، خبرنگار ایسنا، منطقه لرستان
انتهای پیام