اسفندیار حسنی مقدم در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: از کل احتیاجهای دارویی جهان حدود ۶۰ درصد به وسیله جمعآوری گیاهان دارویی از رویشگاههای طبیعی تامین میشود.
وی اضافه کرد: این طور برداشت بدون کاشت، موجب نابودی ذخایر پر ارزش ژنتیکی خواهد شد. در نتیجه برای بقای گیاهان دارویی در طبیعت تدابیر بازدارنده مانند حراست گیاهان دارویی و ممنوعیت صادرات آنها مطلوب است.
حسنی مقدم گفت: مناسب ترین روش حفاظت گیاهان دارویی متداول کردن زراعت و تولید انبوه آنهاست.
این دکترای باغبانی تصریح کرد: یکی از مراحل اهلی کردن گیاهان دارویی کشت و پرورش این گیاهان است. در همین راستا زراعی کردن گیاهان دارویی در کشورهای پیشرفته طی اوایل قرن بیستم طرحریزی و متداول شده است.
وی با بیان اینکه تولید داروهای گیاهی در کشور ما رونق اقتصادی ندارد و جمع آوری این گیاهان به منظور گیاه درمانی و تولید دارو یا صادرات به سایر کشورها رونق بیشتری دارد، افزود: با پیشرفتهای جدید علوم شیمی و داروسازی، مواد موثره لازم در معالجات پزشکی به صورت مصنوعات کارخانهای عرضه میشوند، برخی فکر میکنند با عرضه مواد مصنوعی از اهمیت گیاهان دارویی کاسته میشود و دیگر به تولید آنها نیازی نیست.
حسنی مقدم خاطرنشان کرد: در حال حاضر یک سوم داروهای مورد استفاده بشر را داروهایی با منشأ گیاهی تشکیل میدهند و این میزان مسلما رو به افزایش است.
انتهای پیام