شهرام امیدواری در گفتگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: کمپوست کردن فرآیندی است که طی آن بقایای گیاهی یا حیوانی دارای مواد آلی در داخل گودال یا به صورت توده تبدیل به هوموس میشوند.
وی اضافه کرد: در مقایسه با شرایط غیرقابل کنترل تجزیه مواد آلی، تجزیه شدن در فرآیند کمپوست شدن با سرعت بیشتری اتفاق میافتد که در دمای بالا تولید شده و در نتیجه محصول با کیفیت بهتری به دست میآید.
امیدواری فرآیند کمپوست شدن را شامل سه فاز عنوان کرد و گفت: این فازها شامل گرمایی، سرمایی، و بلوغ و تکامل است که نمیتوان آنها را از هم جدا کرد.
این محقق خاکشناسی بیان کرد: بهترین کمپوست از ضایعات دامی به دست میآید.
وی اظهار کرد: برای دستیابی به کمپوست با کیفیت باید ضایعات مناسب انتخاب و فرآیند کمپوست به صورت منظم کنترل شود.
امیدواری افزود: برای عاری شدن کمپوست از عوامل بیماریزا و وجود علف هرز دوره گرمایی حتما سپری شود.
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: فرآوری و کمپوست کردن کود دامی میتواند موجب از بین بردن بذر علفهای هرز، میکروبهای مضر و همچنین بوی نامطبوع کود دامی شود.
وی اظهار کرد: سالانه میلیونها تن ضایعات مختلف دامی، کشاورزی و شهری در کشور تولید میشود که می تواند سهمی در تامین ماده آلی خاک داشته باشد اما متاسفانه به درستی استفاده نشده یا در گوشهای رها میشود که موجب آلودگی محیط زیست خواهد شد.
انتهای پیام