به گزارش کسب و کار نیوز، علیاصغر مونسان در نشست با فعالان گردشگری استان اظهار کرد: امروز صنعت گردشگری در تولید ناخالص جهان نقش ایفا میکند و حدود ۲۴۰۰ میلیارد دلار است.
وی اضافه کرد: پیشبینی همه فعالین اقتصادی برای آینده صنعت گردشگری روند رو به رشدی است.
مونسان با بیان اینکه در بخشهای مختلف با پیشرفت تکنولوژی رشد پروژهها کاهش پیدا خواهد کرد، ادامه داد: در دو بخش همه فعالین اقتصادی روند رو به رشدی پیش بینی میکنند که شامل گردشگری و حوزه IT است و خیلیها معتقدند به زودی گردشگری به اقتصاد اول دنیا تبدیل میشود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: در کشورهای همسایه با وجود اینکه آثار تاریخی و جاذبههای طبیعی زیادی وجود ندارد با ایجاد جاذبههای گردشگری مصنوعی توانستهاند رشد اقتصادی را در کشور خود داشته باشند و شاخصهای گردشگری خود را ارتقا بدهند.
وی با بیان اینکه بحث گردشگری فانتزی نیست و تبدیل به سند اقتصاد شده است، ادامه داد: در دنیا از هر ۱۰ شغل یک مورد مربوط به گردشگری است چرا که ارزان ایجاد میشود.
مونسان بیان کرد: در صنعت پتروشیمی به ازای دو میلیارد تومان یک شغل ایجاد میشود که در گردشگری این مقدار ۵۰ میلیون تومان است.
وی با بیان اینکه رونق گردشگری از برنامه دولتها بوده که شاید خیلی موفق نشدهاند، افزود: با توجه به بحث گردشگری میتوان توزیع عادلانه ثروت را داشت و هم اکنون درآمد گردشگری به روستاها برده شده است.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه شادابی و نشاط اجتماعی جزو برنامههای دولت است، گفت: هیچ بخش دیگری نمیتواند به اندازه گردشگری در این موضوع موثر باشد چراکه گردشگری فرابخشی است و وقتی به حرکت در میآید تمام بخشها را نیز فرا گرفته و تحت تاثیر قرار میدهد.
وی ادامه داد: در کشور با توجه به پتانسیلهایی که داریم روند رو به رشدی را در گردشگری داریم؛ به خاطر شرایط سخت فعلی آمارها نشان میدهد این بخش میتواند کمترین تأثیر را از این موضوع داشته باشد.
مونسان خاطرنشان کرد: در بهار امسال ۳۰ درصد رشد گردشگری خارجی داشتهایم و حدود یک میلیون و ۴۴۰ هزار نفر طی فروردین وارد کشور شدند؛ همچنین رشد منفی پنج درصدی خروجی از کشور را داشتهایم که نشان از روند مطلوبی است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: هماکنون بازار گردشگری ما آنقدر بزرگ شده که کشورهای منطقه از آن برخوردار میشوند و اگر در سختترین شرایط هم قرار بگیریم گردشگری باز توجیه دارد.
وی از وجود ۱۷۰۰ پروژه گردشگری در کشور خبر داد و گفت: پیشبینی میکنیم تا پایان این دولت بتوانیم ۲۵۰ مورد را به بهرهبرداری رسانده و ۷۶ هزار تخت اضافه کنیم.
مونسان به موضوع بوم گردی نیز اشاره کرد و افزود: هم اکنون ۲۰۰۰ واحد را هدفگذاری کردیم که به طور متوسط هشت نفر را مشغول به فعالیت کرده و باعث جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهر میشود.
وی با اشاره به ایجاد شهر گردشگری گفت: مختصات این شهر را به تمام شهرداران ابلاغ کردیم و در آن زیرساختها و اخلاقی که مردم باید داشته باشند آورده شده است؛ امیدواریم در آیندهای نزدیک بتوانیم اولین شهر را انتخاب کنیم. اولین نمایشگاه شهر گردشگری را در اواخر شهریور امسال با مقیاس بزرگ افتتاح خواهیم کرد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی کشور با بیان اینکه ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه به موضوع اشتغال روستایی اختصاص داده شده، ادامه داد: همچنین به همین میزان بانکهای عامل پرداخت میکنند که در مجموع سه میلیارد دلار میشود و با محاسبه دلار ۴۰۰۰ تومانی حدود ۱۲ میلیارد وام ارزان قیمت شش درصد است که ۲۰ درصد آن به طرحهای گردشگری داده میشود. از این مقدار سهم لرستان مشخص بوده و عددی قابل توجه است.
مونسان به طرح اشتغال فراگیر نیز اشاره کرد و گفت: بالغ بر ۶۰ هزار میلیارد تومان که حدود ۱۷۰ هزار شغل است برای میراث فرهنگی و صنایع دستی دیده شده که برای تامین و پشتیبانی این بخشها است.
وی با بیان اینکه هزار میلیارد تومان از محل صندوق صندوق توسعه وام ۱۴ درصدی برای سرمایهگذاری در این بخش داریم، گفت: امیدواریم که مسئولین حمایتهای لازم را داشته باشند تا بتوانیم هرچه سریعتر آنها را جذب کنیم.
معاون رئیس جمهور اظهار کرد: اگر فردی تسهیلات با بیشتر از ۱۴ درصد بگیرد یارانه آن را پرداخت خواهیم کرد و در سال ۹۶ نیز تمام بدهیهای خود را پرداخت کرده و آمادگی حمایت را داریم البته این طرحها باید ۳۰ درصد پیشرفت داشته باشند تا وامهای ما به آنها داده شود.
انتهای پیام