به گزارش کسب و کار نیوز،«علی نظری» اظهار کرد: در استان گلستان هماکنون بیش از ۹۰ درصد آبهای زیرزمینی برداشت میشود و اگر به همین منوال پیش برویم هر سال از ذخیره آب زیرزمینی استان کم و روانآبهای ما نیز کمتر میشود.
وی افزود: بارندگی امسال تاکنون ۳۶۴ میلیمتر بوده است که نسبت به سال گذشته ۸ درصد افزایش را شاهد هستیم اما در درازمدت همین میزان ۳۸۱ میلیمتر بوده است که کاهش ۴٫۵ درصدی بارش را نسبت به درازمدت نشان میدهد.
نظری به کاهش روانابها در مهمترین رودخانههای اشاره کرد و گفت: در سال گذشته در اترک ۴۴ میلیون متر مکعب آورد آب داشتیم در حالی که امسال ۶۰ درصد کاهش آورد داشتیم و نسبت به درازمدت ۹۰ درصد کاهش را نشان میدهد.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای گلستان تصریح کرد: امسال در گرگانرود ۵۷ میلیون متر مکعب آورد داشتیم در حالی که سال گذشته آورد این رودخانه ۱۱۰ میلیون متر مکعب بود که ۴۹ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل و 82 درصد نسبت به درازمدت وجود دارد.
وی ادامه داد: سعی کردیم سهم استان را از اعتبارات کشوری به استان بیاوریم، هماکنون ۳ سد شامل سد نرماب، آقدکش و چایلی سه سد در حال اجرا داریم و سه سد نیز در حال مطالعه داریم. آببندانهایی در دست ساخت داریم که بالای ۳۰۰ آببندان در استان وجود دارد.
نظری در رابطه با وضعیت سد نرماب اظهار کرد: سد نرماب از جمله سدهای مهم در حال ساخت استان است، این سد عملاً ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. از سال گذشته در بحث آزادسازی روستاها مشکل داشتیم که با پیگیریهای انجام شده از سوی شرکت و پشتیبانی استاندار و نماینده مجلس در شورای اسلامی توانستیم، پایان سال گذشته نقدینگی بگیریم و در حال جابهجایی روستاها هستیم که مسیر برای ادامه کار هموارتر شود.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای گلستان گفت: این پروژه، تنها پروژهای است که از محل ماده ۵۶ و سرمایهگذاری بخش خصوصی اجرا میشود. اگر تعهدات اعتباری از سوی دولت فراهم شود و بدهی پیمانکاران پرداخت شود، انتهای سال ۱۳۹۷ این سد آزمایشی آبگیری می شود.
وی یادآور شد: این پروژه از معدود پروژههایی است که ۵۰ درصد حجم مخزن را میتوان، بدون اینکه شبکههای پایاب آن ساخته شود، بهرهبرداری کرد، تأمین آب شرب ۱۳۰ روستا و ۴ شهر با جمعیت ۵۶۰ هزار نفر همچنین پشتیبانی سد وشمگیر به میزان ۵۶ میلیون متر مکعب از آب این سد، از مزایای این طرح است.
انتهای پیام