به گزارش کسب و کار نیوز، از ابتدای سال ۱۳۹۶ تا پایان دی ماه، ۳۳۶ میلیون دلار فرش دستباف به بازارهای بین المللی صادر شد و به این ترتیب روند افزایشی صادرات فرش دستباف که از آخر ۱۳۹۴ آغاز و در سال ۱۳۹۵ تثبیت شد، در سال ۱۳۹۶ نیز ادامه یافت.
«حمید کارگر» رئیس مرکز ملی فرش ایران درباره چرایی کاهش صادرات فرش دستباف از نظر وزنی اما رشد از نظر ارزشی، گفت: در حوزه فرش دستباف، رشد ارزش با رشد وزنی یکسان نیست؛ تحلیل این روند، یک اتفاق مثبت در حوزه فرش است؛ یعنی فرش هایی با ارزش افزوده بالاتر و نه لزوما فرش های نازل و تجاری، صادر می شوند.
وی در این ارتباط افزود: در ایران ۲ دسته فرش دستباف تولید می شود؛ یک دسته فرش های نازل و تجاری که در آن سراغی از هنر، کیفیت و اصالت نیست اما دسته دوم، فرش های نفیس ایران است که شناسنامه و افتخار کشور به حساب می آیند.
کارگر اضافه کرد: تحلیل بازارها نشان می دهد که گرایش از سمت فرش های تجاری به فرش های کیفی تر سوق یافته است.
به گزارش کسب و کار نیوز، آخرین آمار منتشر شده نشان می دهد ۲۹ کشور عمده خریداران فرش دستباف ایران هستند. در سال ۱۳۹۴، ۷۵ کشور و در سال گذشته، ۷۸ کشور از ایران فرش وارد کردند. از ۲۹ کشور خریدار عمده فرش دستباف ایرانی، ۱۳ کشور آسیایی، ۱۱ کشور اروپایی، چهار کشور آمریکایی و یک کشور آفریقایی بوده اند.
اقتصام**۹۱۸۹** ۲۰۲۳
رییس مرکز ملی فرش اعلام کرد:
گرایش بازارهای بین المللی به سمت فرش های نفیس ایرانی
صادرات فرش دستباف ایران در 11 ماه نخست پارسال از نظر وزنی 18 درصد کاهش و از نظر ارزشی 20 درصد افزایش داشت؛ رئیس مرکز ملی فرش، این نسبت را نتیجه کیفی تر شدن صادرات فرش دستباف و گرایش بازارهای بین المللی به سمت فرش های نفیس ایرانی عنوان می کند.