صفحه اصلی / استارت آپ‌ و دانش‌بنیان‌ / استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان / صرفه جویی ارزی ۶۰۰ میلیون یورویی با تولید دانش بنیان‌ رقم خورد/تامین نیازهای فناورانه صنایع بزرگ
صرفه جویی ارزی ۶۰۰ میلیون یورویی با تولید دانش بنیان‌ رقم خورد/تامین نیازهای فناورانه صنایع بزرگ

صرفه جویی ارزی ۶۰۰ میلیون یورویی با تولید دانش بنیان‌ رقم خورد/تامین نیازهای فناورانه صنایع بزرگ

کسب و کار نیوز- رییس پارک فناوری پردیس از تولید ۲ هزار و ۲۴۲ محصول در این مجموعه خبر داد و گفت: بیش از ۲۳ محصول شرکت‌های عضو به ۱۴ کشور صادر شده و این شرکت‌ها توانسته‌اند در سال ۱۴۰۱، با بومی‌سازی دانش و فناوری‌ها و تولید محصولات های‌تک در داخل کشور، مانع از خروج ارز از کشور به میزان ۶۰۰ میلیون یورو شوند. مهدی صفاری نیا در بیست و یکمین اجلاس سالیانه پارک درباره فعالیت ۲۲ ساله پارک اظهار داشت: در سال ۱۴۰۱، فروش داخلی شرکت‌های عضو پارک ۴۲ هزار میلیارد تومان، با گردش مالی بالغ بر ۱۲۸ هزار میلیارد تومان بوده است.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، رییس پارک فناوری پردیس با اشاره به گردش مالی ۱۲۸ هزار میلیارد تومانی پارک فناوری پردیس در سال ۱۴۰۱ افزود: شرکت های عضو پارک با بومی‌سازی دانش و فناوری‌ها و تولید محصولات های‌تک در داخل کشور، مانع از خروج ارز از کشور به میزان ۶۰۰ میلیون یورو شدند.

وی ادامه داد: تاکنون بیش از ۳۲۶ هزار مترمربع فضاهای پژوهش و فناوری توسط بخش خصوصی در پارک فناوری پردیس ایجاد شده که ۱۱ درصد آن برای سال ۱۴۰۱ است. مجموع فضای طراحی شده در پارک توسط بخش خصوصی، تاکنون بیش از یک میلیون مترمربع است.

 

سرمایه گذاری ۸۳۰۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی

صفاری نیا میزان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در سال ۱۴۰۱ در این مجموعه بالغ را بر ۸۳۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد که با احتساب این سرمایه گذاری، مجموع سرمایه‌گذاری انجام شده از بدو تاسیس پارک تاکنون به بیش از ۲۵ هزار میلیارد تومان رسیده است.

 

رونمایی از طرح تضمین کیفیت محصولات

صفاری نیا با تاکید بر تلاش پارک برای توسعه بازار محصولات واحدهای فناور عضو گفت: یکی از برنامه های مهم در جهت توسعه بازار محصولات واحدهای فناور عضو که با همکاری صندوق توسعه فناوری‌های نوین طراحی و اجرا شد، رونمایی از «طرح گواهی و تضمین کیفیت محصولات پارک» (Made in PTP)‌ بود که موجب کاهش ریسک خریداران محصولات دارای این گواهی ها می‌شود.

وی اقدامات ستادی پارک در راستای وضع و اصلاح قوانین و مقررات مورد نیاز را از جمله برنامه های این مجموعه بیان کرد و گفت: در راستای وضع و اصلاح قوانین و مقررات مورد نیاز و حمایتگر از زیست‌بوم فناوری و نوآوری کشور در سال۱۴۰۱، پیگیری جهت تدوین و تصویب بند چ ماده هشت۸ قانون جهش تولید دانش بنیان و همکاری در تدوین آیین‌نامه اجرایی این بند(احیای معافیت مالیات حقوق کارکنان واحد فناور مستقر در پارک های فناوری کشور) انجام شد.

 

صفاری نیا که در بیست و یکمین اجلاس سالیانه پارک فناوری پردیس سخن می گفت، در خصوص تامین نیازهای فناورانه صنایع بزرگ کشور در پارک فناوری پردیس گفت: پارک فناوری پردیس در تامین نیازهای فناورانه صنایع بزرگ کشور با تکیه بر توان تخصصی و فنی شرکت های عضو، ایفای نقش می کند.

وی برگزاری ۱۵ پاویون شرکت های عضو پارک در نمایشگاه های تخصصی و بین المللی، برگزاری ۲۰ نشست تخصصی با هدف رفع نیازهای صنایع، برگزاری ۱۰ تور فناوری شرکت های دانش بنیان از زیرساخت های صنایع کشور، افتتاح دفتر شرکت پالایش نفت تهران و شرکت پتروشیمی کارون در پارک و برگزاری نشست تجاری بین‌المللی میان ایران و ونزوئلا از جمله اقدامات پارک فناوری پردیس در جهت رفع نیازهای فناورانه صنایع عنوان کرد.

رییس پارک فناوری پردیس افزود: انعقاد ۱۵ تفاهم نامه و موافقت نامه بین شرکت های فناور و صنایع به ارزش حدود ۴۰۰ میلیارد تومان، تشکیل ۲۳۵ میلیارد تومان کنسرسیوم دانش بنیان با اجرای پروژه های فناورانه در صنایع دولتی، تعریف ۷۰ پروژه فناورانه در صنایع دولتی، شناسایی بیش از ۵۰۰ تقاضای فناورانه در صنایع دولتی و انعقاد ۸۳ میلیارد تومان قرارداد بومی سازی فناوری با مشارکت پارک نتایج اقدامات پارک فناوری پردیس در رفع نیازهای فناورانه صنایع بوده است.

 

جذب نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشور

صفاری نیا در بخش دیگری از گزارش فعالیت های پارک فناوری پردیس در سال ۱۴۰۱ گفت: پارک فناوری پردیس توانسته است با جذب نخبگان ایرانی مقیم خارج از کشور، زمینه‌ اشتغال و همچنین فعالیت شرکت‌های تاسیس شده توسط آنها را فراهم آورد و به عنوان برترین پارک فناوری در جذب این نخبگان در کشور محسوب شود. وی افزود: مطابق آمار، ۴۰ نخبه ایرانی مقیم خارج از کشور در سال های گذشته جذب پارک فناوری پردیس شده‌اند که به ایجاد اشتغال برای ۱۶۷ نفر در ۳۲ شرکت منجر شده است.

 

برنامه های ملی و بین‌المللی

صفاری نیا با اشاره به مدیریت و توسعه شبکه فن‌بازار ملی ایران به عنوان بازار تبادل فناوری در کشور توسط پارک فناوری پردیس گفت: در حال حاضر این شبکه دارای ۳۶ دفتر فن‌بازار منطقه ای و تخصصی در سطح استان‌های کشور است. عملکرد اقتصادی شبکه فن بازار ملی ایران طی سال‌های ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ بیش از هزار میلیارد تومان شامل بازاریابی و فروش محصولات و جذب سرمایه برای پروژه های فناورانه بوده و تاکنون ۲۶۰۰۰ محصول و تقاضای فناوری در سامانه فن بازار ثبت شده است.

وی برگزاری نمایشگاه بین المللی فناوری و نوآوری با نام اینوتکس Inotex را از دیگر برنامه های سالانه پارک فناوری پردیس بیان کرد و گفت: نمایشگاه اینوتکس در دوازدهمین دوره خود (INOTEX۲۰۲۳) به عنوان بزرگترین محل گردهمایی اجزای مختلف زیست بوم فناوری و نوآوری کشور، شاهد حضور بیش از ۱۰۰ هزار بازدید کننده از ۲۰ کشور در نمایشگاه و حضور بیش از ۴۰۰ شرکت و استارتاپ بوده است. در نتیجه این رویداد ۲۷۷ میلیارد تومان، در قالب ۵۳ قرارداد و تفاهم نامه منعقد شد.

رییس پارک فناوری پردیس گفت: ترویج و توسعه زیست بوم کارآفرینی در کشور ماموریت ملی دیگری است که توسط مرکز شتاب دهی نوآوری پارک فناوری پردیس پیگیری می شود. در حال حاضر ۲۴ فضای کار اشتراکی و ۷۶ شتاب دهنده با اشتغال ۵ هزار نفری در قالب تیم های استارتاپی و نوپا از مرکز شتاب دهی گواهی‌نامه عضویت اخذ کرده‌اند.

تمرکز بر تولید و توسعه صادرات

مهدی غیبی، کارشناس اقتصاد دیجیتال

در عرصه اقتصاد دیجیتال در سال جهش تولید باید تولید و توسعه صادرات در کشور در اولویت اصلی قرار گیرد. برای توسعه از طریق اقتصاد دیجیتالی باید روی پلتفرم‌ها، داده‌های دیجیتالی و تجارت الکترونیک و پیشران‌های فناوری تمرکز کرد. اقتصاد دیجیتالی اکنون در همه جای دنیا در دو بخش بستر موبایلی و پیشران‌های فناوری در حال شکوفایی و توسعه است.

اقتصاد دیجیتال یکی از عوامل تغییر‌دهنده مفهوم اشتغال در اقتصاد است که در نهایت می‌تواند موجب افزایش رشد تولید ناخالص داخلی در کشور شود.

اکنون فناوری اطلاعات این بستر را فراهم کرد تا از این فرصت به نحو احسن استفاده کنیم تا گام‌های مثبتی در جهش تولید و صادرات برداریم. فناوری اطلاعات یک موضوع میان بخشی است و در هیچ جای دنیا مشاهده نمی‌شود که نرم‌افزار جدید تولید نکرده باشد، لذا محیطی مناسب برای خلق ثروت و ارزش است و پیشرفت در این عرصه نیاز به زیرساخت دارد که فناوری اطلاعات در این عرصه خدماتی را ارائه می‌دهد و صنعت روبه رشدی است.

برای بقا در اقتصاد دیجیتال باید نوآور بود. با توجه به کوتاه بودن چرخه عمر محصولات و خدمات در اقتصاد دیجیتال، نوآوری، استراتژی اصلی کسب و کارهای موفق است و در نهایت سرعت بالای رشد و انتشار فناوری‌ها یکی از ویژگی‌های اقتصاد دیجیتال است. چرخه حیات فناوری در این اقتصاد کم است. فناوری‌ها در این اقتصاد به‌سرعت رشد می‌کنند و با بلوغ رسیدن به عنوان یک فناوری تحول‌آفرین، نقش‌آفرینی می‌کند.

همچنین مطالعه کنید:

مالیات به کمک صنعت رفت/تأمین مالی شهرک‌های صنعتی با منابع مالیات

شایلی قرائی به گزارش کسب و کار نیوز، یکی از مشکلاتی که صنایع کشور سالانه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.