به گزارش کسب و کار نیوز، قادری در کارگروه تخصصی مخاطرات زلزله و لغزش لایههای زمین اظهار کرد: استان مرکزی حدود ۳۰ گسل دارد و بر اساس ویرایش استاندارد ۲۸۰۰، استان مرکزی در محدوده شهرهای با خطر زلزله نسبی متوسط و بالا قرار دارد.
قادری افزود: شهرها و مراکز جمعیت ساوه، رازقان، مامونیه، نوبران، زاویه، پرندک، آشتیان، تفرش، دلیجان، نراق، جفتان و شازند جزو مناطق با خطر نسبی بالا و سایر مناطق با خطر نسبی زلزله متوسط هستند.
وی ادامه داد: از مجموع حدود ۱۰۵ هزار واحد مسکونی روستایی که در سطح استان پراکندهاند حدود ۴۰ درصد که نزدیک به ۴۰ هزار واحد مسکونی میشود توسط بنیاد مسکن مقاوم سازی شده است و در این باره نگرانی نداریم. حدود ۶۰ هزار واحد نیازمند مقاوم سازی هستند و در مناطق شهری نیز عمدتا بافتهای فرسوده، حاشیهای و … باید مقاوم سازی شوند.
رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیرعامل اداره کل راه و شهرسازی استان مرکزی در خصوص فرونشستها نیز گفت: نمونه بارز از عوامل فرونشست افزایش سه برابری چاههای غیرمجاز است که در حوضه آبریز کویر میقان رخ داده که شمار این چاهها به سه هزار و ۸۵۹ حلقه رسیده و موجب نشست زمین در حاشیه کویر میقان است.
قادری تاکید کرد: حدود ۴ هزار حلقه چاه غیرمجاز در استان شناسایی شده و ۹۲ درصد از حجم آب مصرفی استان در بخش کشاورزی و ۳٫۵ درصد در بخش صنعت و باقی در بخش آشامیدنی مصرف میشود.
انتهای پیام