به گزارش کسب و کار نیوز، رییسکل دادگستری استان تهران در مراسم گرامیداشت روز کارشناس رسمی، هدف از برپایی این محفل را تکریم کارشناسان و تبیین نقش و جایگاه کارشناسی در دادرسی بهویژه در حوزههای دادرسی عادلانه و بهبود و ارتقای امر کارشناسی عنوان کرد.
اسماعیلی افزود: سخن از تکریم است، تکریمی که رسالت انبیاء است و انسانها به عنوان اشرف مخلوقات عالم در خور تکریم هستند و در این میان نخبگان، فرهیختگان و چهرههای علمی و انسانهای خدوم بهویژه خدمت آنان که در مسیر اجرای عدالت، احقاق حق و دستگیری انسانهای مظلوم است، شایسته تکریم مضاعف هستند.
وی ادامه داد: انتقادات، ایرادات و اشکالات باید در جای خود مورد بررسی قرار گیرد و چالشها هم در جای خود شناخته شود تا بر آنها غلبه کنیم. اما امروز نمیخواهیم سخن چالشی بگوییم. امروز سخن از کرامت و تکریم کارشناسان است، کرامتی که خداداد است و شریعت مقدس اسلام بیشترین انسانیت را برای نخبگان، دانشمندان و هم جمع حاضر شما کارشناسان در نظر گرفته است.
رییس کل دادگستری استان تهران خاطرنشان کرد: ادعای رعایت حقوق بشر در غرب، آدرس غلط دادن است. هیچ مکتب، تفکر و اندیشهای به مانند اسلام اهتمام به حقوق بشر نداشته است. دین مبین اسلام برای کارشناسی شان ویژهای قایل است و در همه ابعاد فقه، عبادات و هم عقود و معاملات و هم در قصاص و تعزیرات و شهادات به نقش کارشناس خبره اهمیت بسیار داده شده است.
وی افزود: امروز با تخصصی شدن امور قضایی و غیر قضایی و پیشرفت علوم و فنون ادعا میکنیم نیاز به کارشناسی بیش از سایر ایام است.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: ادعا میکنیم به هیچ عنوان قضاوت از کارشناسی بینیاز نیست و همچنین کارشناسیها دقیقتر و اعتبار آن بیشتر شده است.
رییس کل دادگستری استان تهران در ادامه گفت: در فقه اسلام دو نوع کارشناسی وجود دارد، گاه نظر کارشناس طریقیت داشته و گاهی موضوعیت دارد. در بحث شرایط کارشناس بحثهای مفصلی بین فقها وجود دارد از جمله آنکه بحث میشود آیا کارشناس باید همچون شاهد عادل و متعدد باشد یا خیر؟
وی در ادامه گفت: آنجا که نظر کارشناس موضوعیت دارد و باید وی شرایط شاهد را داشته باشد که این امر شأن بالای کارشناس را میرساند.
رییس کل دادگستری استان تهران اظهار کرد: نگرش اسلام در برخی از امور این است که کسی به ما آدرس غلط ندهد و این نظر دین اسلام درباره جایگاه کارشناسی است.
اسماعیلی یادآور شد: اقداماتی از جمله بحث توسعه فناوری اطلاعات در قوه قضاییه مطرح است. در تسهیلات امور کارشناسان، با ثبتنام در سامانه ثنا دیگر نیازی به مراجعه به دادگستری نخواهید داشت و دادخواست و ضمایم را که بیشترین نیاز شما است، از طریق سامانه در اختیار کارشناسان قرار خواهیم داد.
وی خطاب به کارشناسان رسمی دادگستری گفت: حتما از دانش و تکنولوژیهای روز استفاده کنید و اهتمام در اجرای عدالت و انصاف داشته باشید. شما کارشناسان رسمی دادگستری جمهوری اسلامی ایران هستید و باید در خدمت عدالت و احقاق حق باشید. من و شما باید اینگونه باشیم. ما قاضی و کارشناس جمهوری اسلامی ایران هستیم.
انتهای پیام
برچسب هارییس کل دادگستری استان تهران غلامحسین اسماعیلی کارشناسان رسمی دادگستری
همچنین مطالعه کنید:
حضور ۴.۵ میلیون اتباع غیرمجاز در ایران/ کمک ناچیز کمیساریا
حسین ذوالفقاری، در حاشیه دیدار با فیلیپو گرندی، کمیسر عالی امور پناهندگان سازمان ملل اظهار …