صفحه اصلی / اسلایدر / تبعیت قیمت سکه از دلار غیر رسمی
تبعیت  قیمت  سکه   از دلار  غیر   رسمی

«كسب‌وكار» نوسان ادامه‌دار قيمت سكه را بررسي مي‌كند

تبعیت قیمت سکه از دلار غیر رسمی

هدف از طرح پيش‌فروش سكه كاهش التهابات بازار سكه بود، اما پس از گذشت بيش از 7 ماه از اين طرح، نه التهاب بازار فروكش كرده و نه ورود به‌موقع اين سكه‌ها كمكي به بازار كرده است.

ثمانه نادری

به گزارش کسب و کار نیوز، تاخیر دارندگان این سکه‌ها برای فروش نیز مانع از کاهش نوسانات شدید سکه شده است، به طوری که با وجود کاهش نرخ ارز، قیمت سکه همچنان حباب دارد. مشاهدات بازار سکه نیز نشان می‌دهد قیمت سکه بین ۴ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و نرخ‌های بالاتر متغیر است و عزمی در بازار برای کاهش قیمت‌ها نیست که البته سهمی از این امر به کندی عرضه توسط دارندگان سکه بر می‌گردد. به اعتقاد کارشناسان، روند عرضه سکه بعد از ۱۳ آبان و شروع تحریم‌ها سریع‌تر می‌شود و اثر طرح پیش‌فروش سکه در ماه‌های آتی خود را نشان می‌دهد.

سکه‌های پیش‌فروش را تحویل نگیرید قراردادش لغو می‌شود
در همین راستا به دارندگان سکه‌های پیش‌فروش تاکید شده اگر در مهلت شش‌ماهه تعیین‌شده برای تحویل سکه‌ها به بانک مراجعه نکنند، بانک مرکزی تعهدی برای تحویل سکه ندارد و قرارداد لغو و مبلغ اولیه پرداخت‌شده از سوی ثبت‌نام‌کننده به وی پرداخت خواهد شد. طرح پیش‌فروش سکه از بهمن‌ سال قبل از سوی بانک مرکزی و از کانال بانک ملی آغاز شد و تا اواسط اردیبهشت امسال ادامه داشت. البته در این بین نحوه پیش‌فروش و سررسیدهای تعیین‌شده تغییر کرد؛ به طوری که در مرحله اول فقط دو سررسید شش‌ماهه و یکساله در دستور کار بود، ولی در اواخر فروردین امسال به ۷ سررسید از یک ماهه تا ۱۸ ماهه تغییر کرد. با پایان طرح که حدود ۷ میلیون و ۶۰۰ قطعه سکه به فروش رفت، تحویل سکه‌های سررسیدشده آغاز شد و از ۱۹ اردیبهشت ماه تحویل سکه‌های با سررسید یک‌ماهه به جریان افتاد و در ادامه نیز سررسیدهای سه ماهه و شش ماهه در مرحله پرداخت قرار گرفت. برای تحویل سکه‌های پیش‌فروش، صاحبان آنها می‌توانند از زمان سررسید به بانک مراجعه کنند و با تحویل مدارک، سکه را تحویل بگیرند و اگر تاخیر داشته باشند سکه در بانک باقی می‌ماند، اما باید توجه داشته باشند که زمان دریافت سکه‌ها فقط شش ماه بعد از سررسید است، چراکه طبق ماده (۸) دستورالعمل مربوط، صاحب سکه پیش‌فروش باید ظرف شش ماه بعد از سررسید به بانک مراجعه کرده و آن را تحویل بگیرد و طبق ماده (۹) اگر بعد از شش ماه سکه دریافت نشود دیگر بانک مرکزی و بانک عامل تعهدی برای تحویل سکه نخواهند داشت. در حالی بیش از پنج ماه از نخستین دور تحویل سکه با سررسید یک‌ماهه (۱۹ اردیبهشت) گذشته و ۱۹ آبان ماه مهلت شش ماهه تعیین‌شده برای این گروه تمام می‌شود که پیگیری جریان تحویل سکه از بانک مرکزی نیز تاییدکننده این موضوع است که اگر صاحب سکه مراجعه نکند دیگر تعهدی برای تحویل وجود ندارد. در این حالت قرارداد لغو و به فرد ثبت‌نام‌کننده پول پرداخت می‌شود، آن هم همان مبلغی که در ابتدای ثبت‌نام پرداخت کرده است نه اینکه معادل قیمت روز سکه به وی پرداخت شود. بر این اساس دارندگان سکه‌های پیش‌فروش لازم است که در زمان سررسید یا مهلت شش‌ماهه تعیین‌شده برای دریافت سکه مراجعه کنند و سکه‌شان را تحویل بگیرند یا اینکه به عنوان امانت در بانک بگذارند. گفتنی است بانک مرکزی برای سکه‌های پیش‌فروش در مرحله سررسید شش ماهه قیمت قطعی را یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان تعیین کرد و مدتی بعد با افزایش قیمت دلار در بازار آزاد آن را به یک میلیون و ۴۷۵ هزار تومان افزایش داد. همچنین قیمت پیش‌فروش سکه تمام بهار آزادی در سررسید یکساله که یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بود را به یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان تغییر داد. در ادامه نیز با افزایش به سررسید، قیمت‌های قطعی از این قرار تعیین شد: تحویل یک ماهه یک میلیون و ۵۹۰ هزار تومان، سه ماهه یک میلیون و ۵۴۰ هزار تومان، شش ماهه یک میلیون و ۴۷۵ هزار تومان، ۹ ماهه یک میلیون و ۴۱۰ هزار تومان، یکساله یک میلیون و ۳۵۰ هزار تومان، ۱۸ ماهه یک میلیون و ۲۴۵ هزار تومان و ۲۴ ماهه یک میلیون و ۱۱۶ هزار تومان. در حال حاضر قیمت سکه در بازار حدود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است و در این شرایط با توجه به اختلاف سودی که با مبلغ اولیه ثبت‌نام وجود دارد، افراد در صورت عدم مراجعه در زمان تعیین‌شده برای تحویل، این سود را از دست خواهند داد.

سکه از قیمت سنا و نیما تبعیت نمی‌کند
علی سیف‌الدین، کارشناس اقتصادی در این خصوص به «کسب‌وکار» توضیح می‌دهد: الگوی مهم سکه برای افزایش قیمت، نرخ‌های غیررسمی دلار در بازار است. از آنجایی که نرخ غیررسمی دلار هنوز بالاست؛ سکه نیز همچنان حباب دارد.
وی با اشاره به اینکه به ظاهر نرخ ارز کاهش پیدا کرده است و برخی از اقتصاددانان و کارشناسان بر آن صحه می‌گذارند؛ ادامه می‌دهد: اما واقعیت این است که دلاری که در بازار پیدا می‌شود بیشتر از قیمت ۱۳ یا ۱۴ هزار تومان است. نرخ غیررسمی دلار در بازار هنوز ۱۵ هزار تومان است. از آنجایی که سکه نیز تابعی از نرخ دلار است، قیمت‌ها در محدوده ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان باقی مانده و به نظر می‌آید نرخ سکه از این بیشتر کاهش پیدا نکند.
سیف‌الدین با بیان اینکه سکه از نرخ‌های سنا، نیما و نرخ‌های رسمی دلار تبعیت نمی‌کند، ادامه می‌دهد: دارندگان سکه نیز با اطلاع از این موضوع منتظر گذشت زمان و بالا رفتن قیمت‌ها هستند که از نظر آنها بعد از ۱۳ آبان به اوج می‌رسد، در حالی که به نظر می‌آید بعد از ۱۳ آبان قیمت‌ها با کاهش قیمت دلار رو به کاهش باشد و دارندگان سکه در عرضه تعجیل کنند. با این اوصاف پیش‌بینی می‌شود بعد از ۱۳ آبان سرعت عرضه سکه بالا برود.

همچنین مطالعه کنید:

مجازات سنگین در انتظار استفاده‌کنندگان غیرمجاز برق برای استخراج رمزارز

به گزارش کسب و کار نیوز، پدیده استخراج غیرمجاز رمزارز چند سالی است که سایه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.