به گزارش کسب و کار نیوز، محمد تقی زاده در جلسه شورای برنامه ریزی استان که در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: ۶۰۰ سال قبل از تاسیس دانشگاه آکسفورد، استان خوزستان دارای دانشگاه بود اما متاسفانه در حال حاضر ۶۰۰ هزار نفر بی سواد در خوزستان وجود دارد و در این زمینه در رتبه پنجم کشور قرار داریم.
وی افزود: در طول ۲۲ سال اخیر استان یزد همواره رتبه اول را در کنکور داشته است اما خوزستان در سالهای اخیر در رتبه ۲۷ کشور قرار داشت. خوشبختانه با تلاشی که در استان صورت گرفت، توانستیم رتبه ۲۷ را به رتبه ۱۹ کشور در بحث کنکور ارتقا دهیم.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان در خصوص بحث رتبه کنکور تصریح کرد: با بررسی سالیان گذشته می توانیم بگوییم که وقتی جنگ جهانی اول وارد ایران شد، کانون اولیه آن استان خوزستان بود و این مساله در جنگ جهانی دوم نیز به همین شکل بود. جنگ تحمیلی نیز برای استان خوزستان جنگ جهانی سوم به حساب می آید و باعث شد بسیاری از زیرساخت های فرهنگی، رفاهی و اجتماعی در خوزستان از بین بروند.
تقی زاده ادامه داد: در طول این سالها به دلایل مختلف خوزستان در بحث های زیرساختی دچار آسیب شده است. همچنین در این سالها بسیاری از نیروهای با تجربه خوزستان مهاجرت کرده و به استان بازنگشته اند.
وی عنوان کرد: در شرایط فعلی آموزش و پرورش استان خوزستان با حدود یک میلیون دانش آموز و ۵۸ هزار کارمند و حدود ۶ هزار مدرسه رتبه سوم را پس از تهران و استان خراسان رضوی در کشور دارد.
مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان با اشاره به اساسی ترین مشکل آموزش و پرورش استان گفت: اساسی ترین مشکل ما در خوزستان کمبود نیروی انسانی است. بالاترین آمار حق التدریس به میزان ۳۵۰ هزار ساعت در کشور متعلق به استان خوزستان است.
تقی زاده با بیان اینکه خوزستان حدود ۱۴هزار و ۵۰۰ نفر نیروی گچ به دست کمبود دارد، خاطرنشان کرد: در این شرایط حدود ۷ هزار نفر متقاضی انتقال از استان خوزستان هستند. همچنین در این سال تحصیلی که در شهریور ماه به پایان می رسد حدود ۳ هزار نیرو نیز بازنشسته خواهند شد.
انتهای پیام