هانیه ناصری در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه طبیعت گیاه شنگ سرد و خشک است، گفت: از جمله مهمترین خواص دارویی این گیاه میتوان به نقش محافظتی آن برای پیشگیری از زخم معده اشاره کرد.
وی افزود: شنگ دیواره معده را تقویت میکند و همچنین در سمزدایی بدن از این گیاه استفاده میشود
ناصری تصریح کرد: عصاره گیاه شنگ به عنوان یک فرآورده مکمل در بهبود کبد چرب اثرات خوبی از خود نشان داده و تاکنون هیچگونه عارضه جانبی خاصی از این گیاه مشاهده نشده است.
وی افزود: در کمک به درمان کچلی و زخم های پوستی نیز از خواص شنگ در طب سنتی استفاده میشود.
ناصری با بیان اینکه از ضماد برگهای این گیاه در ساخت کرم به منظور التیام زخمهای سطحی استفاده میشود، گفت: همچنین آب ریشه خام گیاه دارویی شنگ، زگیل را از بین میبرد و برای مسلولین (افراد مبتلا به سل) بسیار مفید است.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی کمک به درمان روماتیسم را از دیگر خواص شنگ عنوان کرد و افزود: به این منظور ۶۰ گرم ریشه شنگ را باید در یک لیتر آب جوشانده و روزی سه فنجان مصرف شود.
ناصری در ادامه گیاه شنگ را داروی بسیار موثر در درمان کولیت روده دانست و افزود: در طب سنتی گیاه شنگ دارای اثرات شاخص در درمان کولیت و بیماری التهابی روده است و از برخی داروهای شیمیایی مورد استفاده در درمان کولیت نیز موثرتر است.
وی با بیان اینکه ریشه این گیاه نیز خواص دارویی دارد، گفت: ریشه گیاه شـنگ دارای لعاب بوده و کمی تلخ است و خاصیت خلط آور و نرم کننده سینه از جمله مصارف دارویی ریشه این گیاه است.
ناصری یادآور شد: استفاده از این گیاه در درمان زخمهای گوارشی و ریه موثر است و عصاره آن به دلیل قابض بودن جهت درمان انواع خونریزی از جمله خونریزیهای رحمی، دستگاه تنفسی و درمان برخی از انواع اسهال مفید است.
انتهای پیام