صفحه اصلی / اسلایدر / ۲۰ میلیون نفر در بافت فرسوده زندگی می‌کنند
۲۰ میلیون نفر در بافت فرسوده زندگی می‌کنند

۲۰ میلیون نفر در بافت فرسوده زندگی می‌کنند

کسب و کار نیوز- مطابق آمار وزارت راه و شهرسازی، ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد ناپایدار در بافت‌های فرسوده شهری وجود دارد و 20 میلیون نفر از جمعیت کشور در محدوده بافت فرسوده زندگی می‌کنند. بیانیه نخستین جلسه مدیران عامل سازمان‌های نوسازی و بهسازی کلانشهرهای کشور در آذرماه سال گذشته، نشان می‌دهد، ۱۶۶ هزار و ۵۰۰ هکتار بافت فرسوده و ناکارآمد در کشور وجود دارد که این میزان، محل سکونت حدود ۲۰ میلیون نفر بوده و در برابر حوادث طبیعی به‌ویژه زلزله، آسیب‌پذیر است. همچنین شرایط حاکم بر این بافت‌ها، بر تشدید معضلات اجتماعی و زیست محیطی دامن می‌زند.

به گزارش کسب و کار نیوز، به منظور تحقق وعده دولت و نیز الزامات قانونی ساخت سالانه یک میلیون مسکن، سیاست‌های تشویقی برای ساخت‌وساز در بافت‌های فرسوده لحاظ شده است. وزارت راه‌وشهرسازی برای تسریع احیای بافت‌های فرسوده علاوه ‌بر اعطای زمین به صاحبان مسکن در این بافت‌ها، صدور پروانه‌های ساختمانی را سرعت بخشید تا ساکنان بافت‌های فرسوده انگیزه بیشتری برای ساخت‌وساز پیدا کنند.

از آنجا که ارائه بسته تشویقی برای ترغیب مالکان به نوسازی واحدهای مسکونی فرسوده، از اولویت‌های وزارت راه و شهرسازی است، متقاضیان می‌توانند حداقل از ۵۰ درصد تخفیف در عوارض پروانه و تراکم ساخت استفاده کنند. همچنین افزایش همکاری صاحبان بافت‌های فرسوده با سازمان فنی‌وحرفه‌ای کشور و آموزش ساکنان، از دیگر اقدامات وزارت راه‌شهرسازی در این حوزه بوده است.

علاوه بر این، در سیاست‌ها و ضوابط کالبدی متضمن تشویق نوسازی محله‌ای در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد شهری که تابستان ۱۴۰۱ توسط وزارت راه و شهرسازی منتشر شد، اشاره شده اکه با تصویب شورای‌عالی مسکن، در راستای افزایش رقابت‌پذیری و ایجاد مزیت نسبی برای ساخت‌وساز در بافت‌های فرسوده و ناکارآمد، نوسازی‌ها‌ در بافت‌های مذکور، ضمن ثبت در واحدهای مشمول قانون جهش تولید مسکن، از مزایای مالی قانون بهره‌مند می‌شوند.

طبق اظهارات اخیر محمد آئینی، معاون وزیر راه و شهرسازی در شهریورماه امسال، تاکنون بیش از ۳۸ هزار واحد برای دریافت تسهیلات به بانک مسکن معرفی شده‌اند. برای نوسازی، تسهیلات بافت‌های فرسوده از دو منبع مختلف پرداخت می‌شود. تسهیلات ویژه بافت‌های فرسوده که ۱۵۰ میلیون تومان آن با سود صفر درصد است که البته باید در پایان دوره ساخت، برگردانده شود. مبلغ تسهیلات بافت‌های فرسوده در تهران ۴۵۰ میلیون تومان، کلان‌شهرها ۴۰۰ میلیون تومان و سایر شهرها ۳۵۰ میلیون تومان است. البته متقاضیان می‌توانند از تسهیلات خودمالکی نهضت ملی مسکن، استفاده و با توجه به شرایط‌، از بین دو نوع تسهیلات مذکور، یکی را انتخاب کنند.

با اتکا به این سیاست‌ها، آمار ساخت‌وساز در نقاط ضعیف شهرها بیانگر این است که ساخت مسکن در بافت‌های فرسوده، رکورد حدود یک دهه اخیر را شکسته؛ به‌گونه‌ای که سال گذشته، بیش از ۶۴‌ هزار واحد مسکونی در بافت‌های فرسوده ساخته شده است. با این رقم که از سال ۹۲ تا کنون بی‌سابقه بوده، رکورد تازه‌‌‌ای در ساخت‌وساز مسکن در بافت‌‌‌های فرسوده شهرهای کشور طی ۱۰ سال گذشته ثبت شده است.

به جز سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ که ساخت‌وساز در بافت‌های فرسوده، بیش از ۸۰ هزار واحد یا حدود این رقم بوده، از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۹ اغلب ساخت‌وسازها زیر ۵۰ هزار واحد بوده و فقط در سال ۱۳۹۷ به ۶۰ هزار واحد رسیده است. با این حال، این روند بعد از روی کار آمدن دولت سیزدهم طی سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به بیش از ۶۰ هزار واحد رسیده است.

 

 

همچنین مطالعه کنید:

مدیر مخابرات تهران: اصناف می توانند از زیرساخت فیبرنوری استفاده کنند

به گزارش کسب و کار نیوز، مهندس سید علی ملک جعفریان مدیر مخابرات استان تهران …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.