صفحه اصلی / اسلایدر / ضرر هنگفت رستوران ها از کرونا
ضرر هنگفت رستوران ها از کرونا

لغو مراسم های مختلف، تشویش اذهان عمومی یا وحشت از همه گیری کرونا است؟

ضرر هنگفت رستوران ها از کرونا

کسب و کار نیوز- با اعلام رسمی ورود ویروس کرونا به کشور، شاهد پیامدهای آن نیز هستیم. مردم به دلیل وحشتی که از سرایت این بیماری دارند بسیاری از فعالیت های خود را در خارج از خانه محدود کرده اند. صنوف بسیاری در این میان ضرر و زیان هایی را متحمل خواهند شد و برخی از آنها در آستانه تعطیلی قرار گرفته اند. اماکن ورزشی، تالارهای پذیرایی، رستوران ها و ... صنوفی هستند که به دلیل شیوع این بیماری در کشور وضعیت سختی را سپری می کنند.

شایلی قرائی

به گزارش کسب و کار نیوز، دو سال پیش، مطالعه‌ای که از سوی «آینده‌نگر»، نشریه اتاق بازرگانی تهران انجام شده بود، نشان می‌داد که رستوران‌ها در ایران بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان گردش مالی دارند. رستوران رفتن، در سبک زندگی طبقه متوسط شهری جایگاه جدی دارد و در شرایطی که دیگر سرگرمی‌ها و حتی سرگرمی‌های فرهنگی هزینه بالایی دارند، رستوران رفتن برای طبقه متوسط یک تفریح کامل به حساب می‌آید. حالا نخستین‌بار است که درآمد و حتی حیات کسب‌وکارهای رستورانی تهدید شده است. در همین رابطه در راستای پیشگیری از شیوع بیماری کرونا و بر اساس دستورالعمل وزارت بهداشت، اغذیه‌فروشی‌های خیابان‌های سی‌تیر و باب همایون تا اطلاع ثانوی تعطیل شد‌.

رئیس اتاق اصناف ایران در بخشنامه‌ای کلیه واحدهای صنفی را به استفاده از مواد ضدعفونی‌کننده، نصب کارت بهداشت و بهره‌گیری از ضوابط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف کرده است اما این اقدامات نیز نتوانسته از کاهش چشمگیر مشتریان این مشاغل جلوگیری کند. اتحادیه‌های مربوط به کسب‌وکارهای رستورانی، خبر از کم شدن مشتری‌ها می‌دهند و نگران کسب‌وکارهایشان در روزهای پیش رو هستند. در این شرایط، قهوه‌خانه‌ها از همه بیشتر آسیب دیده‌اند. رستوران‌ها و قهوه‌خانه‌ها، همیشه و در هر شرایطی شلوغ هستند. اوضاع اقتصادی هر قدر هم آشفته باشد و قدرت خرید مردم کم شود، باز هم رستوران رفتن در سبد هزینه خانوارها جای ثابت خودش را دارد.

«محسن نظری»، رئیس اتحادیه قهوه‌خانه‌داران و سفره‌خانه‌های سنتی می‌گوید: «واحدهای صنفی ما ۱۰۰ درصد تعطیل شدند. اصلا مشتری ندارند.»  اما کرونا چقدر آسیب مالی برای این واحدها به همراه خواهد داشت؟ نظری می‌گوید: «ما ۵ هزار واحد صنفی داریم، ضربه‌ای که از این ویروس می‌بینیم، هزینه سرسام‌آوری است که اصلا نمی‌توانیم آن را محاسبه کنیم.»  نظری تصریح کرد: در حال حاضر پنج هزار واحد صنفی دارای پروانه کسب و ۱۵۰۰ واحد صنفی فاقد پروانه به دلیل شیوع کرونا در کشور درخطر تعطیلی هستند.

رئیس اتحادیه دارندگان رستوران و سلف سرویس نیز با اطمینان می‌گوید که کسب‌وکارهای این اتحادیه آسیب جدی خواهد دید و واحدهای زیادی تا آستانه تعطیلی پیش خواهند رفت. «علی‌اصغر میرابراهیمی»، می‌گوید: «مردم سعی می‌کنند که کمتر غذا بیرون بخورند. ما برای همکاران‌مان هم توصیه‌های بهداشتی داشتیم و برای آن‌ها پیامک فرستاده‌ایم. اما شیوع کرونا و تاثیر آن روی رستوران‌ها بی‌تاثیر نیست. حتی بسیار قابل توجه بوده است. شک نکنید که باعث تعطیلی برخی از واحدها خواهد شد.»

بررسی‌های میدانی، نشان می‌دهد که حداقل در هفته پیش رو، برخی از مراسم‌های عروسی لغو شده‌اند. برخی از مردم خود اقدام به لغو مراسم‌هایشان کرده‌اند و برخی نیز از طرف تالارها، از آن‌ها خواسته شده است که مراسم‌هایشان را به فروردین ۹۹ موکول کنند. اما در این شرایط، «خسرو ابراهیمی‌نیا»، رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی و تجهیز مجالس می‌گوید: «ما اصلا مورد خاصی برای لغو نداریم. تشویش اذهان عمومی هم نمی‌کنیم. ما وظیفه داریم خدمات و مجالسی را که درخواست مردم هست، برگزار کنیم. من اصلا نمی‌دانم این ویروس کرونا چه‌ چیزی هست. هیچ‌کسی نخواسته است که مراسمش لغو شود. ما هم که وزارت بهداشت نیستیم. چرا بیخودی اذهان مردم را تشویش می‌کنید؟»

فعالیت کسب و کارهای رستورانی مختل شده است

ابوذر منطقی، کارشناس تنظیم بازار

شیوع بیماری کرونا باعث شده برخی رستوران‌ها در کشور فعالیت کمتری را داشته باشند. به دلیل ترس از بیماری کرونا مشتریان کمتری اسن روزها به رستوران ها و فست فودها مراجعه می کنند که کسب و کارهای رستورانی را معترض کرده است. رفتن به رستوران یکی از تفریحاتی است که درکشور ما وجود دارد و بسیاری از خانواده ها در ایران هفته ای حداقل یک بار برای صرف نهار و یا شام به رستوران ها مراجعه می کنند.

شیوع ویروس کرونا موجب شد تا راهکارهای جلوگیری از ابتلا به این بیماری در اولویت قرار بگیرد که یکی از این اقدامات عدم استفاده از قلیان و مصرف غذا در خارج از خانه است و همین امر فعالیت کسب و کارهای رستورانی را مختل کرده است. مراسم ها نیز در بسیاری از تالارهای پذیرایی لغو شده اند و اگر اخباری در این زمینه منتشر نشده به این دلیل است که باقی مانده مراسم ها نیز در این رابطه اقدامی نکنند چراکه با لغو صد در صدی مراسم ها بخصوص عروسی ها در این ایام و نوروز ۹۹ کسب و کارهای تالارهای پذیرایی در رکود کامل به سر خواهند برد و درآمدی کسب نخواهند کرد. در همین راستا و به دلیل شیوع ویروس کرونا در شهر تهران، نظارت ها در رستوران ها باید افزایش یابد و تمام رستوران های شهر ملزم به رعایت کامل مسائل بهداشتی هستند.

همچنین مطالعه کنید:

۹۱.۳ درصد چک‌ها در اسفندماه وصول شد

به گزارش کسب و کار نیوز، تازه‌ترین آمار بانک مرکزی نشان می‌دهد در اسفندماه سال …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.