صفحه اصلی / استان ها / ۸۰ درصد کودکان بهزیستی خراسان رضوی بدسرپرست‌اند
۸۰ درصد کودکان بهزیستی خراسان رضوی بدسرپرست‌اند

مدیرکل بهزیستی خراسان‌رضوی:

۸۰ درصد کودکان بهزیستی خراسان رضوی بدسرپرست‌اند

کسب و کار نیوز : مدیرکل بهزیستی خراسان‌رضوی گفت: 80 درصد کودکانی که وارد بهزیستی می‌شوند، بدسرپرست و کمتر از 20 درصد بی‌سرپرست هستند.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, حمیدرضا پوریوسف اظهار کرد: اولین کار سازمان بهزیستی این است که خانواده این کودکان را شناسایی کند. اگر خانواده‌ای توانمندی نگهداری از فرزند خود را دارند، کودک با حمایت ما به خانواده‌اش تحویل داده می‌شود. در سال ۹۷، بیش از ۸۰۰ کودک را از یک‌روزگی تا دوران نوجوانی به‌عنوان کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست پذیرش شده است.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: از این تعداد کودکان حدود ۴۵۰ نفر به فرزندخواندگی داده شده و ۱۸۸ نفر به خانواده‌هایشان یا بستگان نزدیک آن‌ها برگردانده شده‌اند و این روند بسیار خوبی بوده است. حدود ۱۶۰۰ نفر از این کودکان در مرکز بهزیستی هستند و به دلایل مختلفی به خانواده‌هایشان برگردانده نشده‌اند.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تاکید کرد: فرزندان شبه‌خانواده شامل بیش از دو هزار شیرخوار، کودک و نوجوان است. سه مرکز شبه‌خانواده و دو مرکز قرنطینه شیرخوارگاه دولتی و ۱۰۲ مرکز غیردولتی در قالب خیریه مشغول به کار هستند. مراکز غیردولتی کودکان سه تا ۱۸ سال و مراکز دولتی زیر سه سال را پذیرش می‌کنند.
پوریوسف تاکید کرد: سازمان موظف است که زمینه رشد و شکوفایی فرزندان را فراهم کند. این کودکان باید تحت هر شرایطی به تحصیل ادامه دهند و اگر کودک توانایی ذهنی کافی برای تحصیل نداشته باشد باید در رشته هنر، ورزش یا علمی آموزش ببیند.
وی گفت: زمانی‌که فرزند بهزیستی به نوجوانی برسد و از لحاظ تحصیلی در شرایط خوبی قرار داشته باشد، مرکز باید شرایط را برای ادامه تحصیل و ورود به دانشگاه فراهم کند و اگر مشاوران ما احساس کنند فرزندی در زمینه درسی توانایی لازم را ندارد، حرفه‌آموزی او در سن ۱۴ سالگی توسط مرکز خیریه بهزیستی آغاز خواهد شد.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: در راستای توانمدسازی فرزندان بهزیستی در بُعد ارتباطی و مهارت‌های زندگی آن‌ها را آموزش می‌دهند تا در ارتباطات اجتماعی با دیگران موفق باشند. توانمندسازی فرآیندی کیفی است که بر اساس آن کودکی که از مرکز خارج می‌شود، فرد موفقی باشد. اما همیشه استثنائاتی وجود دارد و دختران و پسرانی هستند که با هدف‌های ما پیش نمی‌رود.
پوریوسف بیان کرد: هر ساله حدود ۱۰۰ تا ۱۵۰ کودک از سازمان بهزیستی ترخیص می‌شوند، ازدواج می‌کنند یا به سربازی می‌روند یا دانشجو می‌شوند. فرزندان بهزیستی در سن ۱۸ سالگی ترخیص می‌شوند. اما برای کسانی که قصد ادامه تحصیل وسربازی دارند ترخیص آن‌ها به دلیل ادامه حمایت‌ با تاخیر است.
وی افزود: روند تاخیر دو بخش دارد که شامل روند مالی‌ست که توسط بهزیستی و خیرین تامین می‌شود و روند دیگر در زمینه سوادآموزی، شهریه دانشگاه، اشتغال و جهیزیه برای دختران است. از مهم‌ترین مسائل در ترخیص فرزندان اشتغال، ازدواج و مسکن است. سازمان بهزیستی سعی دارد با توجه به اعتباراتی که در اختیار دارد و با کمک خیرین این مسائل را برای فرزندان تامین کند.
پوریوسف عنوان کرد: فرزندان بهزیستی بعد از ترخیص تا ۵ سال رصد می‌شوند و حمایت‌ها بعد از آن، کمتر خواهد شد. برای دختران تحت پوشش بهزیستی بعد از ازدواج در صورتی که معلول نباشند حمایت‌ها قطع می‌شود. دخترانی که ازدواج نمی‌کنند یا به هر دلیلی ازدواج آن‌ها ناموفق باشد، به بهزیستی بازمی‌گردند و از سرویس حمایت سرپرست خانواده بهره می‌گیرند.
پوریوسف خاطرنشان کرد: در بهزیستی، دو هزار و ۷۰۰ کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست هستند که نزد خانواده‌هایشان به صورت غیرمستقیم و تحت حمایت ما رصد می‌شوند. هم‌چنین حدود ۱۲۰ هزار معلول در ایران وجود دارد که به همین صورت تحت حمایت بهزیستی هستند. اعتبارات ما به اندازه توانمندسازی همه نیست، اما همه تلاش خود را برای کمک به این فرزندان و به ثمررساندن آن‌ها انجام می‌دهیم.
وی افزود: اگر معلولان بهزیستی ازدواج کنند به هیچ عنوان مستمری آن‌ها قطع نمی‌شود و فقط در صورتی‌که مشغول به کاری باشند که حقوق آن‌ها از مستمری که از بهزیستی می‌گیرند بیشتر باشد و این نیز برای مدت کوتاهی است.
پوریوسف بیان کرد: اکنون مستمری که بهزیستی به خانواده‌های تحت پوشش خود می‌دهد برای یک خانواده پنج نفری حدود ۵۸۶ هزار تومان و برای یک تک‌معلول در حدود ۱۶۰ هزا تومان است، اما بهزیستی تمام تلاش خود می‌کند تا این مستمری را به قانون کار برساند. اوایل سال ۹۷، ۳۶ هزار نفر مستمربگیر داشته‌ایم و در اواخر سال ۹۷، این تعداد به ۷۷ هزار نفر رسیده است.

همچنین مطالعه کنید:

تجارت الکترونیکی در بازارهای سنتی افزایش یافت/ادامه رشد شتابان تجارت الکترونیکی

شایلی قرائی به گزارش مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تتا)، «امین کلاهدوزان» در نخستین جلسه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.