به گزارش کسب و کار نیوز سیامک رهپیک همزمان با بازدید از محل برگزاری رقابت علمی شبیه سازی شورای نگهبان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: الگوی روشی که مشاهده می کنید در بین نهادهای مهم مانند سیستم های قضایی سابقه دارد. نهادهایی که کارهای تخصصی و کارهای تقنینی انجام می دهند و نتیجه کار آنها در تصمیم گیری ها منعکس می شود با اهداف گوناگون از روش شبیه سازی استفاده می کنند. شبیه سازی شورای نگهبان یک کار ابداعی بود. شورای نگهبان وظایف مهمی برعهده دارد. آنچه در این کارگاه شبیه سازی انجام شد بخشی از انتظارات و وظایف شورای نگهبان بود.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان عنوان کرد: به طور مشخص بخشی از فعالیتهای و وظایف شورای نگهبان رسیدگی به مصوبات مجلس از لحاظ بررسی مغایرت یا عدم مغایرت با قانون اساسی است. بخش دیگری از وظایف شورای نگهبان مربوط به ارائه تفسیر نسبت به اصول قانون اساسی میشود. این دو بخش از وظایف شورای نگهبان به صورت یک مدل شبیه سازی در آمده است و دانشجویان و فارغ التحصیلانی که در این حوزهها مطالعه کردند انگیزه داشتند در این دوره شرکت کردند که کاری که به صورت واقعی در بررسی مصوبات شورای نگهبان انجام میشود را به صورت شبیه سازی در این گروهها انجام شود.
وی بیان کرد: داوران در پژوهشکده شورای نگهبان سوالات دقیق و کارشناسی شده را در حوزه مصوبات مجلس و تفسیر طراحی کردند و در اختیار گروه ها قرار دادند. گروهها توجیه شدند و نظرات و رویه شورای نگهبان را مطالعه کردند و در نهایت مصوبات را به همان روشی که در شورای نگهبان بررسی می شود تحت نظر داوران و اساتید بررسی می کنند. این کار با اهداف زیادی انجام شده است. یک هدف این بود که جامعه علمی ما با اقدامات و کارهای شورای نگهبان آشنا شوند. گاهی برداشت صحیحی از اقدامات شورای نگهبان وجود ندارد.
ره پیک ادامه داد: دانشجویان از نزدیک مشاهده می کنند که تک تک واژگان باید مورد بررسی قرار گیرد و مواد باید با شرع و قانون اساسی تطبیق داده شود که کار بسیار مهمی است. خودشان متوجه می شوند وقتی جمله یا عبارتی جابجا شود چه تاثیری در وضعیت جامعه دارد. هدف دیگر این است که خود ما بیش از گذشته با نخبگان با انگیزه آشنا شویم و از ظرفیت و توان آنها بیش از گذشته استفاده کنیم.
این عضو حقوقدان شورای نگهبان تصریح کرد: ما تصور نمی کردیم این مقدار از این اقدام استقبال شود. فراخوان به صورت مشخص در دانشگاه ها بود و فراخوان عمومی نداشتیم. قصد داشتیم دور اول را محدود برگزار کنیم. علی رغم فراخوان محدود بیش از ۳۰۰ نفر در گروه های ۶ نفره شرکت کردند. در مرحله گذشته حدود ۵۶ گروه تشکیل شد و داوران از اساتید دانشگاه های مختلف و اعضای شورای نگهبان انتخاب شدند. ۲۰ گروه در دور اول انتخاب شدند و امروز این گروه ها رقابت می کنند که از میان آنها ۳ گروه به عنوان گروه های برتر انتخاب می شوند.
وی، ادامه داد: در مقاطع مختلف با مدرک تحصیلی حقوق شرکت می کنند. تقدیر مختصری به عنوان جایزه برای گروه اول در نظر گرفته شده اما کسانی که به عنوان گروه برتر انتخاب می شوند و هم سایر افرادی که توسط داوران تشخیص داده شد از ظرفیت علمی خوبی برخوردار هستند به اشکال گوناگون در صورت تمایل با پژوهشکده همکاری خواهند کرد چون ما کارهای گوناگونی در پژوهشکده مانند کارشناسی، بررسی نظرات شورای نگهبان و… انجام می دهیم. یک شبکه علمی ایجاد می شود تا از ظرفیت های علمی استفاده کنیم که به صورت غیر مستقیم به شورای نگهبان منتقل می شود و به نوعی پشتیبانی از شورای نگهبان صورت می گیرد.
انتهای پیام