به گزارش کسب و کار نیوز، اولین نشست پیشگیری از وقوع جرم با موضوع بررسی راهکارهای کاهش و جبران خسارات سیل و بررسی ایمن سازی حریم رودخانهها و وضعیت ادارات و سازمانهای خدمات رسان در جریان بارندگیهای اخیر و اتخاذ تمهیدات لازم در ماه مبارک رمضان در استان کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
حجت الاسلام غلامرضا مزارعی رئیس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد در این نشست، برنامه ریزی برای ماه مبارک رمضان را ضروری دانست و افزود: ادارات و سازمانهای متولی ارزاق عمومی نظیر سازمان صنعت معدن، تجارت و تعزیرات برنامه ریزی کنند که مردم در این ماه با مشکل کالاهای اساسی مواجه نشوند.
رییس دادگستری کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان بر نحوه عملکرد مدیران و سازمانهای متولی ارزاق عمومی مردم در ماه مبارک رمضان نظارت مینمایند و از هیچ خطا و سهل انگاری چشم پوشی نخواهد کرد.
وی ضمن تشکر از صدا وسیما که گام به گام با مسئولین اطلاع رسانی میکند بیان کرد: معاونت پیشگیری از وقوع جرم دادگستری و نیروی انتظامی با همراهی دادستان مرکز استان و سایرمسئولان برای رعایت حرمت این ماه برنامه ریزی کنند.
مزارعی از عملکرد نیروی انتظامی، راهداری و سپاه و سازمانهای مسئول در بارندگیهای اخیر نیز تشکر کرد.
وی به خسارات سیل در استان نیز اشاره کرد و افزود: اشکالاتی که از قدیم رخ داده است باید حل شود، آب منطقهای باید گزارش جامعی از عملکرد و وضعیت حریم و بستر رودخانهها و طرحهای ماهی و جابجایی آنها به دادستان و معاونت پیشگیری ارائه دهد.
این مقام قضایی عنوان کرد: اگر افرادی در جایی به علت سهل انگاری بستر و حریم رودخانه را تصرف کرده اند و خطری برای مردم منطقه ایجاد کرده اند برخورد شود.
رئیس کل دادگستری کهگیلویه وبویراحمد در خصوص صیانت از خاک و جنگل گفت: اداره منابع طبیعی اجازه ندهد حتی یک متر از این طبیعت تصرف شود، ابتدا جلوگیری نمایید و در همان ابتدا رفع تصرف شود و محیط زیست نیز باید گشت میدانی داشته باشد.
مزارعی بیان کرد: راه و شهرسازی درباره ترمیم اصولی جادهها و مشکلاتی که ایجاد شده اند، نظارت دقیق بر کارهایی که انجام میشود داشته باشد تا دوباره دچار آسیب نشوند.
وی با هشدار به اینکه ما نمیخواهیم برای کسی پرونده قضایی تشکیل شود و مدیران باید جهادی و انقلابی عمل کنند، به راههای روستای در استان اشاره کرد و گفت: راههای روستایی در استان آسیب دیدهاند و روستائیان چشم به راه مسئولین هستند تا راههای روستایی در اسرع وقت ترمیم و باز گشایی شوند در غیر اینصورت دادستان ورود خواهد کرد.
در ادامه این نشست مهرداد کرمی دادستان عمومی و انقلاب کهگیلویه و بویراحمد کمبود و فرسوده بودن امکانات در استان و شهر یاسوج را برای مقابله با خطرات احتمالی ناشی از سیل و یا هر حادثه دیگری را یادآور شد و افزود: استانداری استان وظیفه دارد امکانات را تهیه و در اختیار مدیریت بحران و منابع طبیعی برای جلوگیری از حوادث آتش سوزی در جنگلهای استان قرار دهد.
وی لزوم توجه به بخش آبخیزداری در جلوگیری از فرسایش خاک و سیل را ضرورت امروز جنگلها و منابع طبیعی استان دانست و تصریح کرد: ضرورت دارد اداره منابع طبیعی توجه جدی به آبخیز داری داشته باشد اگر آبخیز داری را بهتر و بیشتر جدی میگرفتیم در جریان سیلابها خیلی از تخریبها را نداشتیم.
کرمی گفت: اگر در جایی هم بخاطر این مسئله موفق بودیم همه را مدیون آبخیزداری بالا دست بوده ایم.
دادستان مرکز استان وجود سازههای بدون مجوز را خطر جدی دیگری در سطح شهر یاسوج خواند و اظهار کرد: سازههای موقت بر اثر یک باد تخریب میشوند و این سازهها در شهر یاسوج هیچ مجوزی نداشته واصول ایمنی اولیه در ساخت آنها بکار نرفته است، شهرداری مؤظف است سازههای موقت در شهر یاسوج را جمع آوری کند، چون با کوچکترین طوفان مشکلات عدیده ای را خواهیم داشت.
وی ادامه داد: در صورت ایراد خسارت به این سازهها، پرداخت خسارت مورد دستگاه قضایی نخواهد بود.
این مقام قضایی در خصوص پرداخت خسارت به دیگر آسیب دیدگان بارندگیهای استان نیز اشاره کرد و گفت: شایسته است متولیان امر نسبت به نحوهی تامین خسارات اقدام نمایند و مهمتریم نکته در این خصوص عدم تبعیض در پرداخت خسارت است و مد نظرشان باشد به کسانی که دچار خسارت شده اند، پرداخت شود.
کرمی اضافه کرد: به ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم رود خانهها و هر جایی که غیرمجاز ساخت و ساز شده باشد، خسارت پرداخت نخواهد شد مگر اینکه مجوزها غیره قانونی باشد که آن موقع سراغ کسانی خواهیم رفت که مجوز غیره قانونی داده اند.
انتهای پیام