به گزارش کسب و کار نیوز، در این رابطه میگوید: فرونشست زمین به صورت عمده در مناطقی که بیشترین برداشت آبهای زیرزمینی را دارد، اتفاق میفتد و تاثیرات منفی از خود بر جای میگذارد. در حقیقت فرونشست زمین پدیدهای است که دامنه آن با گرم شدن کره زمین و برداشت بیش از حد از منابع آبهای زیرزمینی، بزرگتر میشود و این جای بسی تامل دارد.
نازخند صبحی با بیان اینکه متاسفانه بیش از ۳۰۰ شهر در سطح کشور تحت تاثیر پدیده فرونشست قرار دارد، ادامه میدهد: باید هر چه سریعتر و به هر شکلی که میتوانیم برداشت از آبهای زیرزمینی را کاهش دهیم. این در حالی است که در ایران، بیش از سه برابر دیگر کشورها آب مصرف میکنیم و در چنین شرایطی، برخی دشتهای کشور بر اساس جیپیاسهای سازمان نقشهبرداری تحت تاثیر فرونشست قرار دارد.
وی تصریح میکند: در برخی دشتها این فرونشست تا ۳۶۰ سانتیمتر میرسد در حالی که در اتحادیه اروپا، ۴ میلیمتر فرونشست را بحران آب به حساب میآورند. باید عنایت داشت که بسیاری از زمینشناسان فرونشست را زلزله خاموش مینامند.
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران یادآور میشود: همیشه به دنبال علاج واقعه بعد از وقوع هستیم ولی امروز در جایگاهی قرار داریم که بسیاری از شهرها مورد تهدید این پدیده قرار گرفتهاند و به جرات میتوان اذعان کرد که این بار نمیتوان علاج بعد از واقعه کرد.
صبحی تاکید میکند: دلیل فرونشستها، تداوم افت سطح آبهای زیرزمینی است و زمانی که این تداوم بیشتر از دو سال طول بکشد، لایههای آبدار زیرین منابع آبی خود را از دشت میدهند و در نهایت، فرونشست اتفاق میافتد. بنابراین چارهای جز کاهش برداشت آبهای زیرزمینی نداریم و باید هر چه سریعتر در راستای پلمب چاههای غیرمجاز اقدام کنیم.
انتهای پیام