به گزارش کسب و کار نیوز، علیرضا آوایی در مراسم جشن سالروز استقلال کانونهای وکلا در کرمانشاه، به اعتراض جامعه وکلای ایران به ابلاغیه اجرای آئین نامه ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم توسعه توسط دستگاه قضائی اشاره کرد و گفت: هرچند ممکن است جامعه وکلا اینطور برداشت کنند که این ابلاغیه در پی گرفتن استقلال کانونهای وکلا است، اما نه در دولت، نه در مجلس و نه در قوه قضائیه جریان و یا گروهی که اهتمام بر گرفتن استقلال کانونهای وکلا داشته باشند وجود ندارد و تاکنون چنین دریافتی در این رابطه نداشتهام.
وی افزود: شاید در سالهای گذشته سعایتهایی در این باره وجود داشت اما در شرایط فعلی چنین مسألهای وجود ندارد.
وزیر دادگستری تأکید کرد: باور دارم که کانون وکلای مستقل نقطه عزت و قوتی برای نظام است.
وی متذکر شد: ممکن است بحثهایی در خصوص میزان نظارت بر کانونهای وکلا باشد اما این به معنی تزلزل در استقلال این کانونها نیست؛ چرا که مشی نظام و قوه قضائیه این است که این استقلال برای جامعه وکلا گرانبها است.
آوایی در بخش دیگری از سخنان خود به توقعاتی که جامعه وکلا و جامعه قضات از یکدیگر دارند پرداخت و گفت: جامعه وکلا از قضات انتظار دارند که برای آنها احترام قائل شوند و این موضوع در حال حاضر مهمترین توقع و نیاز جامعه وکلا از قضات کشور است.
وی تصریح کرد: همچنین استماع دفاعیات وکلا توسط قضات، رعایت حرمت وکلا در حضور موکلین توسط قضات، به رخ نکشیدن اخذ حقالوکاله وکلا بوسیله قضات و تغییر نگاه قضات نسبت به وکلا از دیگر مطالبات جامعه وکلا از قضات است.
وزیر دادگستری عنوان کرد: از سوی دیگر جامعه قضات نیز از وکلا انتظاراتی دارند که از جمله آنها میتوان لزوم رعایت شأن و جایگاه وکلا توسط خود آنها، صیانت مستمر از این صنف، استفاده از ابزارهای قانونی برای برخورد با افرادی که به جایگاه وکلا خدشه وارد میکنند، درک بالا بودن حجم فعالیت و پروندههای قضات و لزوم کمک وکلا به قضات برای تحقق عدالت نام برد.
انتهای پیام