به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری فارس، ترحم بهزاد، در گردهمایی روسای مرتع ادارههای کل منابع طبیعی منطقه ۲ کشور گفت: اعتبارات تخصیص یافته از صندوق توسعه ملی به بخش مرتع برای اجرای عملیات کپهکاری، بذرکاری، بذرپاشی، تبدیل دیم زارهای کم بازده، کودپاشی و ذخیره نذورات آسمانی، پیتینگ، چاله فلسی و موضوعات مدیریتی نظیر مرمت چشمه، راه اندازی آبشخور دام، ساخت آب انبار، ذخیره منبع آب و … صرف شده است.
وی اضافه کرد: خوشبختانه امسال با توجه به مصوبه مجلس حدود ۲۰۰ میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح آبخیزداری و آبخوانداری و نیز پروژه های بیولوژیک به منظور مدیریت بهینه منابع طبیعی به سازمان جنگلها و مراتع آبخیزداری کشور اختصاص یافت.
بهزاد افزود: از این میزان اعتبار مبلغ ۶۰ میلیارد تومان برای اجرای عملیات اصلاح، احیا و عملیات بیولوژیکی و نیز حفاظت و قرق به دفتر امور مراتع تخصیص داده شد.
وی با بیان اینکه بالغ بر هشتاد و چهار میلیون هکتار از ۱۶۵ میلیون هکتار وسعت کشور را مرتع تشکیل میدهد، گفت: این یعنی ۵۲ درصد کل کشور مرتع است.
مهرزاد بوستانی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس نیز در این همایش با اشاره به وجود ۲۷ هزار خانوار عشایری و جمعیت ۱۴۷ هزارنفری این قشر در فارس، گفت: بخش اعظمی از عرصهی هفت میلیون و ۴۰۰ هزار هکتاری مراتع طبیعی استان در اختیار جامعه عشایری فارس است که نقش بسزایی در حفاظت از مراتع استان دارند.
بوستانی گفت: در حال حاضر ظرفیت چرای دام مجاز در عرصه های طبیعی فارس بالغ بر ۳ میلیون راس بوده که تاکنون برای دو میلیون و ۷۵ هزار واحد دامی مجاز مجوز چرا صادر شده است.
وی همچنین از تهیه طرحهای مرتعداری در سطح سه میلیون هکتار از عرصه های طبیعی استان خبر داد و گفت: اجرای این طرح ها با همکاری و مشارکت تعداد ۱۵ هزار خانوار روستایی و عشایری در حال انجام است.
بوستانی در ادامه با تاکید بر مشارکت حداکثری مردم در اجرای طرحهای آبخیزداری و منابع طبیعی، خاطرنشان کرد: در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی باید با تعامل، همدلی و همیاری و با استفاده از ظرفیتهای بیش از پیش مردمی در اجرایی کردن طرح های آبخیزداری و آبخوانداری تلاش کرد.
محمد صالحی رئیس اداره امور مراتع اداره کل منابع طبیعی استان فارس نیز هدف از برگزاری این گردهمایی را برنامه ریزی و هماهنگی کاری جهت اجرای پروژه های مختلف بویژه طرحهای بیولوژیکی در حوزه مراتع عنوان کرد.
صالحی گفت: امیدواریم با اجرای طرحهای اصلاحی و احیائی مراتع با کمک بهرهبرداران و تشکلها و نیز بهره گیری از توان ساختارهای رسمی محلی مانند شوراها و دهیاران بتوانیم در جهت احیا و توسعه پوشش گیاهی عرصه های مرتعی استان گام برداریم.
براساس این گزارش، گردهمایی یاد شده با حضور مدیرانی از استانهای چهار و محال بختیاری، کرمانشاه، کردستان، همدان، زنجان، کرمان، مازندران، ایلام، لرستان، مرکزی، خراسان رضوی، کرمانشاه، کهگیلویه و بویر احمد، خوزستان و فارس در شیراز برگزار شد.
انتهای پیام