صفحه اصلی / استان ها / کرمان / رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمان تاکید کرد:
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمان تاکید کرد:

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کرمان تاکید کرد:

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کرمان گفت: صرفاً نباید کپر را نماد فقر بدانیم زیرا بخشی متأثر وضعیت اقلیمی، فرهنگی و اجتماعی منطقه است! ضمن اینکه قبلاً ساماندهی ۴۰ هزار کپرنشینی مطرح اما اجرایی شدن آن به محدودیت اعتبارات برمی‌گردد.

در حاشیه؛ کپرنشینان «قلعه گنج»

به گزارش کسب و کار نیوز، “جعفر رودری” امروز ۱۶ بهمن ماه در نشست خبری با گرامیداشت ایام دهه فجر چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی اظهار کرد: با تصمیم اخیر هیئت دولت قرار شد ۱۰ هزار واحد مسکونی برای جنوب استان و درصدی برای سایر مناطق ساخته شود که البته این بعد از بررسی‌های فرهنگی و تناسب اجتماعی و نوع کاربری‌ها صورت می‌گیرد.

رودری اظهار کرد: برای ساخت این واحدها در حال تدوین دستورالعمل از طریق مرکز کشور هستیم که در کنار آن باید موضوع توانمندسازی اقتصادی دنبال شود.

رئیس سازمانه مدیریت و برنامه‌ریزی کرمان اظهار کرد: افزایش سهم مناطق و استان‌ها در نظام برنامه‌ریزی کشور و طرح مباحث منطقه‌ای و آمایش سرزمین را برای نخستین بار به شکل عملیاتی بعد از انقلاب و از برنامه سوم توسعه داشتیم. قبل از انقلاب بحث آمایش در سال‌های ۵۱ و ۵۲ مطرح شد اما به لحاظ اجرایی و عملیاتی به جایی نرسید.

وی افزود: افزایش اختیارات منطقه‌ای و استان‌ها در نظام برنامه‌ریزی کشور را بعد از انقلاب شاهد هستیم.

رودری تصریح کرد: در سال ۵۷ تقریباً بودجه عمرانی کشور ۱۲۳ میلیارد تومان بود که از این عدد ۳ و نیم میلیارد در قالب طرح‌های استانی و ناحیه‌ای توزیع می‌شد و بیش از ۹۷ درصد توزیع اعتبارات و تصمیم گیری‌ها متمرکز بود.

وی با اشاره به اینکه سهم استان کرمان ۱۷۱ میلیون تومان معادل ۴.۸ درصد بودجه آن زمان بود، بیان کرد: در سال جاری بودجه عمرانی کشور ۶۲ هزار میلیارد تومان بود که یک سوم یعنی ۳۳ درصد در قالب نظام تصمیم‌گیری استانی توزیع می‌شود و برای نخستین بار بعد از انقلاب برنامه سوم توسعه وارد ادبیات توسعه و برنامه ریزی شده و شورای توسعه و برنامه‌ریزی که به نوعی هیئت دولت استان است، در آن دوره تعریف شد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان گفت: بعد از انقلاب گرایش به تنظیم برنامه‌های راهبردی برای نخستین بار در نظام برنامه‌ریزی اتفاق افتاد و با تدبیر مقام معظم رهبری در ابتدای دهه ۸۰ آغاز و تدوین سند چشم‌انداز از سال ۸۴ آغاز شد.

وی افزود: توجه ویژه به مناطق محروم با عنوان تعادل بخشی در قالب سه درصد نفت صورت گرفته و ماده ۱۸۰ برنامه پنجم توسعه نیز برای مناطق زیر میانگین کشور و در برنامه ششم با عنوان استفاده متوازن از امکانات کشور اجرایی می‌شود.

ایران دومین کشور در رشد نرخ شاخص توسعه انسانی است

رودری با اشاره به اینکه یکی از شاخص‌های عملکردی که در سطح جهانی شناخته شده، شاخص توسعه انسانی است، اظهار کرد: بانک جهانی در چهار دهه گذشته آماری از کشور ما و دیگر کشورها ارائه کرده، نشان می‌دهد ایران بعد از چین بالاترین نرخ رشد شاخص توسعه انسانی را دارد و در سال ۵۷ رتبه ما در دنیا ۱۲۰ بود و در سال ۲۰۱۷ به جایگاه ۶۰ در بین کشورهای دنیا رسیده‌ایم.

وی افزود: برای نخستین بار انقلاب اسلامی نظام جدیدی در حوزه بین‌المللی بود و این اهمیت داشت که جامعه جهانی عملکرد این نظام را ببیند و در این زمینه سه شاخص بهداشت و درمان، آموزش و سطح استاندارد زندگی شامل حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مطرح است.

این مسئول بیان کرد: توزیع درآمد یکی از رویکردهای مهم در نظام جمهوری اسلامی مطرح می‌شود.

وی تصریح کرد: جمعیت استان کرمان در سال ۵۷ یک میلیون و ۱۸۱ هزار و ۳۲۰ نفر بود و در پایان سال ۹۶ جمعیت به سه میلیون و ۲۱۳ هزار و ۱۰۸ نفر افزایش یافته و ۲.۷ برابر شده است.

رودری با اشاره به اینکه بخش عمده افزایش جمعیت در حوزه شهرهای استان اتفاق افتاده، اظهار کرد: قبل از انقلاب نرخ شهرنشینی استان کرمان ۳۴.۱ درصد و اکنون ۶۰ درصد است و روستانشینی ۴۰ درصد است و این نسبت در مقایسه با قبل از انقلاب برعکس شده است.

وی تصریح کرد: نرخ رشد جمعیت بعد از انقلاب به شدت کاهش پیدا کرده و ضریب جوانی جمعیت از ۴۵.۷ درصد به حدود ۲۷ درصد کاهش پیدا کرده اما این سهم در استان کرمان سه درصد از متوسط کشور بالاتر است زیرا نرخ رشد جمعیت در استان کرمان بالاتر از متوسط ملی است.

تولید استان بعد از انقلاب ۴.۷ برابر شده است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان بیان کرد: بعد از انقلاب تولید در استان کرمان ۴.۷ برابر شده که موجب بهبود امکانات معیشتی می‌شود و سالانه حدود ۱۷ هزار و ۶۰۰ نفر وارد بازار کار استان کرمان شده اند که اخیراً این عدد بیشتر بوده است.

وی افزود: بعد از انقلاب سالانه حدود ۱۵ هزار فرصت شغلی در استان ایجاد شده و نزدیک به نیمی از این افزایش اشتغال در بخش خدمات اتفاق افتاده که همگام با تئوری‌های توسعه است.

رودری اظهار کرد: سهم بخش صنعت خیلی در ایجاد اشتغال مطابق با انتظار نبوده و تنها ۱۶ درصد از اشتغال مربوط به صنعت و ۳۷ درصد مربوط به کشاورزی بوده است.

وی با اشاره به پیشرفت‌های حوزه علمی و آموزشی کشور بعد از انقلاب افزود: شاخص با سوادی در ابتدای انقلاب ۴۲ درصد و اکنون ۸۵.۴ درصد است و بهبود نسبی عدالت جنسیتی را در بخش آموزش بعد از انقلاب داشته‌ایم و سهم دانشجویان دختر نسبت به پسر در سال ۵۷ میزان ۲۷ درصد و اکنون ۶۲ درصد است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کرمان گفت: سهم بودجه تحقیقاتی کشور از ۰.۶ درصد به ۲.۶ درصد افزایش پیدا کرده و در سال ۲۰۱۷ رتبه ایران در انتشار مقالات علمی به ۱۵ ارتقا پیدا کرده است.

وی افزود: سهم استان کرمان در مراکز آموزش عالی کشور از ۲.۳ درصد قبل از انقلاب به حدود ۵ درصد افزایش پیدا کرده است.

رودری گفت: یکی از رویکردهای مهم بعد از انقلاب عدالت اجتماعی، توزیع درآمد و توجه به قشر محروم و فقیر جامعه است و ضریب جینی در استان کرمان از ۰.۴۹ درصد به ۰.۳۱ درصد کاهش پیدا کرده است.

وی تصریح کرد: نسبت دهک دهم به دهک اول از حدود ۱۹.۶ درصد به ۱۳.۸ درصد کاهش پیدا کرده و به معنی حرکت به سمت تعادل است و افراد تحت پوشش تأمین اجتماعی و بیمه سلامت و نهادهای حمایتی افزایش پیدا کرده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش گفت: حکمرانی توسعه به اجرای برنامه‌ها برمی گردد و فقط دولت بازیگران توسعه نیستند. منکر مشکلات و سو مدیریت‌ها نیستیم، اما همه مسائل به دولت برنمی گردد.

وی افزود: آنچه که مهم است، فضای اجرای برنامه هاست و در استان کرمان آسیب شناسی همه برنامه‌ها را انجام دادیم و کمترین نقش را به لحاظ فنی در عدم اجرای موفق برنامه داریم.

سازگاری همه بازیگران موجب توسعه می‌شود

رودری با اشاره به نقش مشارکت اجتماعی در برنامه‌ها، تصریح کرد: سرمایه اجتماعی موجب مشارکت اجتماعی می‌شود و باید نقش همه بازیگران را ببینیم که دولت، مردم، بخش خصوصی، تولیدکننده و مصرف کننده، پلیس، دستگاه قضا و حتی مساجد در توسعه نقش دارند و توسعه زمانی اتفاق می‌افتد که سازگاری بین همه رخ بدهد.

وی بیان کرد: بخشی از عدم اجرای برنامه‌ها به مدیریت و تنظیم کارشناسی برنامه برمی‌گردد اما همه شهروندان و فرهنگ توسعه در این حوزه نقش دارند و باید دیگر بازیگران توسعه با دولت همراهی داشته باشند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان درباره طلب پیمانکاران استان گفت: ۴۰۰ میلیارد تومان از محل بند و تبصره ۵ قانون بودجه، اسناد تسویه و مربوط به بدهی به دولت را اجرا کریم و استان کرمان رتبه دوم کشور در جذب این اعتبارات را دارد.

وی افزود: اعتبارات تملک دارایی بند ز باید تا ۲۴ دی ماه جذب می‌شد و جز معدود استان‌هایی هستیم که ۱۰۰ درصد جذب کرده ایم و دستگاه‌ها در جذب اعتبارات مشکلی ندارند.

۴۶.۵ درصد اعتبارات تملک دارایی تخصیص یافته است

رودری اظهار کرد: یک هزار و ۷۴۶ میلیارد تومان ابلاغ اعتبارات تملک دارایی استان کرمان در سال جاری بوده که ۸۱۱.۹ میلیارد تومان معادل ۴۶ و نیم درصد تخصیص یافته است.

وی درباره امهال وام‌های کشاورزی و پیگیری آن در سفر رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور به استان گفت: این مسئله نیز پیگیری شده اما بحث کارشناسی و هماهنگی‌های اجرایی به معاونان آقای نوبخت ارجاع داده شده و قرار است جلسه نهایی را در تهران داشته و کل مصوبات سفر ایشان و بحث وام‌های کشاوری تعیین تکلیف شود.

رودری در پایان بیان کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی جهت گیری‌های توسعه و برنامه‌ریزی را انجام می‌دهد و مسئولیت اجرا با دستگاه‌های تخصصی است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

کلزا

پیش‌بینی برداشت ۵۰۰۰ تن دانه‌های روغنی از مزارع استان کرمان

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, “عباس سعیدی” در جریان برداشت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.