صفحه اصلی / اقتصادی / اقتصاد کلان / فعالان اقتصادی در انتظار عملیاتی شدن اینستکس
فعالان اقتصادی  در انتظار عملیاتی شدن اینستکس

«کسب و کار »را بررسی می‌کند

فعالان اقتصادی در انتظار عملیاتی شدن اینستکس

هنوز اینستکس وارد فاز اجرایی نشده است که از سوی برخی انتقادات شدیدی نسبت به آن وارد است.

ثمانه نادری

به گزارش کسب و کار نیوز، از جمله این انتقادات این است که اینستکس خرید نفت ایران را تضمین نمی‌کند و از سویی در این سازوکار مالی هر چند ایران پایبند به تعهدات خود است اما اروپایی ها الزامی به انجام تعهدات خود نمی‌بینند. انتقاد مهم دیگر به به اینستکس این است که بسیاری نسبت به عملکرد آن در جهت مبادلات مالی بی اعتماد هستند و از ترس خطر افتادن منافع مالی خود شاید حاضر با همکاری با آن نباشند.
اما در نقطه مقابل برخی هم می گویند در شرایط تحریم هر گونه ابزاری برای مبادلات مالی هرچند یک صرافی باشد را باید قدر دانست و از آن بهره جست. به گفته فعالان اقتصادی کانال مالی ایران و اروپا می‌تواند زمینه ارتباط شرکت‌ها و انتقال پول از طریق این بانک‌ها را هم فراهم کند. چرا که در شرایط تحریم بانک‌ها یک صرافی کوچک می‌تواند نقش مؤثری در انتقال پول ایفا کند پس نباید از کانال مالی یا هر واحد مبادلات پولی کوچکی ناامید بود.
در همین رابطه سفیر ایران اخیرا از۱۲ گروه کالایی پیشنهادی از سوی اروپا در فاز اول اینستکس در لندن به ذکر اسامی کالاهایی پرداخت که قرار است در فاز اول «اینستکس» پرداخت‌های مالی مرتبط با آنها انجام شود. حمید بعیدی نژاد در صفحه توئیترش نوشت: سه کشور اروپایی پیشنهاد کرده‌اند که برای عملیاتی شدن سریع کانال مالی که برای تسهیل تجارت بین دو کشور در تمامی زمینه‌ها تأسیس‌شده است، فاز اول آن به پرداخت‌های مرتبط با اقلام کالاهای اساسی و پزشکی اختصاص یابد که حوزه وسیعی ازجمله تجارت اقلام به شرح زیر را شامل می‌شود:
۱-انواع محصولات کشاورزی مانند سویا و‌ ذرت
۲- انواع محصولات غذایی
۳-میوه و سبزیجات
۴-سموم کشاورزی،کود و بذرهای گیاهی
۵-غذای دام شامل کنجاله و علوفه
۶- شیرخشک و مواد اولیه
۷-مواد اولیه دارویی
۸- انواع داروهای عمومی و داروهای بیماری‌های خاص
۹- انواع تجهیزات پزشکی و بیمارستانی
۱۰-دستگاه‌ها و وسایل پیشرفته جراحی و اتاق عمل
۱۱-تجهیزات پیشرفته پزشکی مانند دستگاه‌های رادیو تراپی و پرتو درمانی جهت مقابله با سرطان
۱۲- انواع واکسن‌های انسانی و دامی
سفیر ایران در لندن افزود: کشور هرسال حدود ۷ تا ۸ میلیارد یورو برای این اقلام بودجه تخصیص می‌دهد که انتقال پول آنها و به همین دلیل خرید آنها با مشکلات بسیار روبرو است. سیستم بانکی بین‌المللی علیرغم ادعای دروغین مقامات آمریکایی، به علت تحریم‌های آمریکا، حاضر به ریسک این مبادلات و انتقال پول خرید این اقلام نیستند.

همچنین مطالعه کنید:

تزریق ۵۰۰۰ میلیارد نقدینگی به بورس انرژی

به گزارش کسب و کار نیوز ، مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه این اقدام …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.