صفحه اصلی / اقتصادی / اقتصاد کلان / نشست بررسی «الگوی پیشرفت» برگزار شد
نشست بررسی «الگوی پیشرفت» برگزار شد

در مرکز الگوی اسلامی ایرانی

نشست بررسی «الگوی پیشرفت» برگزار شد

«الگوی پیشرفت» در نشست مشترک اعضای کمیسیون امور اداری، فرهنگی و اجتماعی ادوار وزیران با رئیس و دیگر مسئولان مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در مرکز الگو با حضور جمعی از صاحب‌نظران بررسی شد.

به گزارش کسب و کار نیوز، این نشست که شماری از وزیران و معاونان رئیس جمهوری در دولت های گذشته در آن حضور داشتند، با قرائت متن ابلاغ رهبر معظم انقلاب درخصوص الگوی پیشرفت آغاز شد.
در ابتدای این جلسه، رئیس مرکز و رئیس شورای عالی الگوی ایرانی اسلامی پیشرفت به بیان توضیحاتی درباره الگو و فرآیند تهیه آن در هفت سال گذشته پرداخت.
صادق واعظ‌ ‌زاده با بیان اینکه این الگو از پنج بخش اصلی تشکیل شده، گفت: مباحث نظری عمدتا در بخش اول و دوم که مبانی و آرمان‌های الگوست ذکر شده است. اعتقادات اسلامی، رهنمود‌های دینی، مباحث فلسفی و مقدمات نظری در بخش اول و دوم قرار گرفته که اساس الگو را تشکیل می‌دهد.
رئیس شورای عالی مرکز الگو ادامه داد: بخش‌های بعدی الگو عملیاتی‌تر است. بخش سوم رسالت است که رسالت جمهوری‌اسلامی و مردم را به طور موجز مشخص کرده است. بعد از آن بخش افق قرار دارد. افق هدف‌هایی است که در ۵۰ سال آینده باید محقق شود و اگر در حال حاضر بعضی از آن ها محقق است باید حفظ شوند. در نهایت عملیاتی‌ترین بخش قرار دارد که تدابیر است.
واعظ زاده گفت: در مباحثاتی که متخصصان در سال‌های اول طراحی الگو داشتند به این نتیجه رسیدند که الگو ضمن آن که باید دارای مبانی نظری متقن باشد، باید عملیاتی بوده و گزاره‌های صریح و دقیقی داشته باشد که برداشت‌های مختلف از آن نشود. اینها در تدابیر آمده است.
وی با بیان اینکه پرسشی که غالبا در جامعه و میان نخبگان مطرح می‌شود، این است که آیا این سند در اجرا به سرنوشت بقیه اسناد مانند چشم‌انداز دچار خواهد شد یا خیر؟ گفت: ارزیابی‌ها نشان می‌دهند که کمتر از ۵۰ درصد برنامه‌های توسعه پنج ساله اجرا شده است. علت های این امر در مطالعه ای تحت عنوان آسیب‌شناسی اسناد برنامه ای کشور معلوم شد. این آسیب‌ها به دو دسته تقسیم می‌شود: دسته اول آسیب‌هایی است که در خود برنامه‌ها وجود دارد که باید در مرحله برنامه‌ریزی از آن پیشگیری می‌شد، البته نمی‌توانیم بگوییم این آسیب‌ها در همه‌ این اسناد کاملاً وجود دارد اما کم یا زیاد وجود داشته است.
واعظ زاده افزود: اولین آسیب این بوده که این اسناد بسیار مفصل تهیه شده‌اند و با این عذر که باید جامع باشند هر چیز خوبی که طرح شده در سند گنجانده شده و در مراحل تصویب هم خیلی چیز‌های خوب دیگر به آنها اضافه شده است. در نتیجه اسناد برنامه ای به میزانی حجیم شده که از توان مدیریتی و اجرایی کشور و از حد منابع موجود خارج شده است.
رئیس شورای عالی مرکز الگو با بیان این که دومین آسیب وجود نداشتن گفتمان لازم برای این اسناد بوده است، گفت: در مرحله طراحی و قبل از این که اجرای این اسناد آغاز شود اجماع نسبی برای آنها ایجاد نشده است. لذا غیر از ضمانت حقوقی، ضمانت گفتمانی برای آنها وجود نداشته است. این مشکل ناشی از تمرکز‌گرایی در تهیه اسناد بوده است که مشارکت دانشگاه ها و حوزه ها و مراجع رسمی و نخبگان در تهیه آنها در حد امکان جلب نشده است.
وی سومین آسیب اسناد برنامه‌ای را کافی نبودن انسجام آنها دانست و افزود: به رغم تلاشی که معمولا برای تلفیق در اسناد صورت می گیرد، اسناد بخش‌های متعدد داشته‌اند و با یک هم‌افزایی مطلوب به یک برنامه کاملاً منسجم حول محورهای معین تبدیل نشده‌اند و به تبع آن در مرحله اجرا پراکندگی بوجود آمده است.
واعظ‌ زاده گفت: آسیب‌ آخر در طراحی اسناد برنامه ای را عدم انعطاف‌پذیری برنامه‌‌ها ذکر کرد که معمولاً فرآیند اصلاح و تکمیل و ارتقا در سند در نظر گرفته نشده است و لذا به جای اصلاح رسمی و شفاف بعضاً در عمل به کنار رفته اند.
وی سپس به آسیب های موجود در مرحله اجرای اسناد پرداخت و اولین مشکل را عدم وفاداری کافی به روح و متن اسناد برنامه ای و عزم و قاطعیت لازم در اجرای آنها دانست و افزود: با بروز موانع و دشواری ها یا بر اثر جاذبه کارهای دیگر، بعضی اسناد یا بخش های مهمی از آنها عملاً از دستور کار خارج شده و به کنار رفته اند یا از مسیر خود منحرف شده اند. برخی اسناد مثل سند چشم انداز و بعضی سیاست های کلی نظام اصولا با اسناد پایین دستی بدرستی مرتبط نشده و تقسیم کار لازم برای اجرای آنها انجام نشده است.
او گفت: وقتی اجرای برنامه ای به موانع بزرگ برخورد می‌کند به ظاهر ساده‌ترین کار این است که در عمل برنامه به کنار گذاشته شود درحالیکه همراه با قاطعیت اجرایی باید از فرآیند اصلاح رسمی و شفاف آنها کمک گرفت.
رئیس شورای عالی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت افزود: آسیب دیگری که متوجه اجرای این اسناد بوده، گسست در اجرا با تغییر دولت و مجلس بوده است. این طور نبوده که اسناد در ابتدای یک دولت طراحی و شروع شود و در عمر همان دولت به پایان برسد. دولت یک برنامه‌ای را تهیه کرده و به مجلس داده تا پس از تصویب اجرا شود اما در مراحل تصویب و اجرا، آن دولت تغییر کرده و دولتی با اولویت های دیگر آمده و بعضاً مجلس هم عوض شده و جای دیگری هم نبوده که از اسناد برنامه ای در سطح کلان کشور پاسداری کند و یک اجماع نسبی در بین اصحاب فکر و عمل به قدر کافی وجود نداشته است تا ضمانت غیر رسمی برای اجرای آنها باشد.
وی با اشاره به اینکه نظارت بر اجرای اسناد ضعیف بوده، گفت: اطلاعاتی که بتواند شاخص‌های کمی و کیفی را برای نظارت پوشش دهد کافی نبوده است.
واعظ ‌زاده ادامه داد: یک آسیب دیگر عدم مشارکت کافی مردم به دلایل متعدد است. وی تاکید کرد که اگر چه این اسناد به کمک کارشناسان تهیه شده و از دستاورد جمهوری اسلامی است اما کم‌و‌بیش برخی این اشکالات در آنها وجود دارد. هدف از ذکر این اشکالات ایراد‌گیری از زحمات قبلی نیست بلکه هشداری برای این است که الگوی پیشرفت به سرنوشت‌ آنها دچار نشود. هدف عبرت گرفتن از گذشته برای همین کاری است که هنوز فرصت برای طراحی و اجرای درست آن وجود دارد.
وی گفت: این آسیب شناسی قبل از طراحی الگو انجام و از نتایج آن در طراحی استفاده شد لیکن توجه بیشتر به پیشگیری از این آسیب ها و مشابه آنها و نیز استفاده کامل از تجارب گذشته در تکمیل و ارتقای الگوی پیشرفت ضروری است که مدیران ارشد کشور از گذشته تا حال، مشاور خوبی برای این امر هستند.
در ادامه این نشست، هادی اکبرزاده عضو شورای عالی و معاون علمی و تقسیم کار ملی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت با بیان اینکه اولین پرسش پیش‌روی دست‌اندرکاران برنامه چگونگی طراحی الگوی پیشرفت بوده، اظهار داشت: دو رویکرد برای چگونگی طراحی مطرح بوده، اول اینکه جمع محدودی از صاحب‌نظران و اندیشمندان ماموریت پیدا کنند که در مدت محدودی برنامه را تدوین کنند و رویکرد دوم این است که موضوع را باز کنیم و با مشارکت حداکثری جامعه علمی و نخبگان برنامه را طراحی کنیم.
اکبرزاده ادامه داد: پس از بحث‌های مختلف در نهایت رویکرد دوم به دلایل مختلفی مورد پذیرش قرار گرفت. یکی از این دلایل این بود که به هرحال با رویکرد اول حتی اگر برنامه فاخری طراحی می‌شد چون عزم ملی شکل نمی‌گرفت ضمانتی برای اجرا نداشت، در نتیجه با الهام از رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب رویکرد دوم در دستور کار قرار گرفت. می‌دانستیم که طراحی رویکرد دوم مشکلات خاص خود را دارد چرا که شکل‌گیری اجماع در جامعه نخبگان اگر غیر‌ممکن نباشد، دشوار و زمان‌بر است اما به نظر می‌رسد این رویکرد ضمانت اجرایی بهتری داشته باشد.
عضو شورای عالی الگوی اسلامی – ایرانی پیشرفت با بیان اینکه ما در ابتدا نیاز به یک نقشه راه داشتیم و این نقشه راه به کمک خود جامعه علمی تدوین شده، گفت: یکی از مباحثی که مطرح شده بحث مساله‌شناسی است چرا که الگوی پیشرفت باید ناظر بر مسائل اساسی جامعه باشد. در نهایت از ۱۰۰ نفر از شخصیت‌های علمی و راهبردی در چند مرحله نظر‌خواهی شد، با یک روش علمی رابطه علت و معلولی مسائل یافت شد و ۷۰ – ۸۰ مسئله ابتدایی به ۱۲ مساله نهایی رسید.
اکبر‌زاده افزود: در حوزه عدالت ضعف عزم عدالت در نظام تصمیم‌گیری مهم‌ترین مساله است و دلایل مختلفی هم دارد. بخشی از این دلایل نظری است چرا که ما نظریه جامع عدالت که مورد اجماع باشد در اختیار نداریم. دلایل عملی هم دارد زیرا اجرای عدالت مشکل است و مانند یک جراحی تلقی می‌شود و دولتمردان هم به سادگی آمادگی پرداخت این هزینه را ندارند.
به گفته معاون علمی و تقسیم کار ملی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت در حوزه آمایش بنیادین عدم بهره‌مندی مناسب از ظرفیت‌های سرزمینی و در حوزه فقه، عدم کفایت تفقه در امور اجتماعی حکومتی مهم‌ترین مسائل هستند.
اکبر‌زاده در ادامه اظهار داشت: ما مسائل مهمی در حوزه اجتماعی حکومتی داریم که پاسخ‌هایش را باید از فقه دریافت کنیم و هنوز پاسخی که مورد اجماع باشد نداریم. در حوزه اقتصاد مهمترین مسئله جایگاه و روابط نادرست نفت در اقتصاد است. در حوزه علوم اجتماعی چالش اساسی ضعف خردورزی و عقلانیت جمعی و در حوزه فرهنگ ترسیم ناقص فرهنگ مطلوب است.
وی مهمترین چالش حوزه معنویت را فقدان نظریه و اجماع در معنویتی که ناظر بر پیشرفت کشور باشد دانست و افزود: در حوزه آب، محیط ‌زیست و امنیت غذایی ضعف نظام حکمرانی منابع طبیعی، آب و محیط زیست و در حوزه خانواده چالش اساسی ضعف خانواده است. در زمینه سیاست، عدم اجماع درخصوص مفاهیم پایه سیاست و در زمینه پیشرفت ضعف خرد‌پذیری و نو‌آوری به عنوان مهمترین چالش‌ها مطرح است.
اکبر زاده در پایان با بیان اینکه در دو سال آینده ماموریت مرکز پاسخ به چند پرسش است، گفت: این پرسش ها این است که آیا افقی که ترسیم شده در بخش‌های مختلف از جامعیت و توازن لازم برخوردار است و آیا قابل وصول است یا نه؟ آیا تدابیر طراحی شده ما را به افق می‌رساند یا نه و در نهایت آیا تدابیر مسائل اصلی را برشمرده است؟ ساز‌و کار‌های نظارت بر اجرا، بروز رسانی الگو و تقسیم کار ملی میان بخش‌های مختلف باید مشخص شود و معین شود که مسئولیت اجرای آن با چه نهادی است. اینها پرسش هایی است که پاسخ آنها را به کمک جامعه علمی و شخصیت‌های راهبردی می‌یابیم.
در ادامه غلامرضا شافعی وزیر پیشین صنایع با بیان این پیشنهاد که مسائل این کمیسیون در مجمع ادوار وزیران که چند ماه آینده برگزار می‌شود، مطرح شود گفت: باید ببینیم مشکل کجاست که در کشور ۵ برنامه نوشته شده ولی غالبا به نتیجه نرسیده‌اند. اشکالاتی که در زمینه آسیب‌شناسی برنامه مطرح شد درست است ولی آیا ام‌المسائل این‌ها بوده است؟
شافعی افزود: ما نظامی را طراحی کرده‌ایم که با نظام‌های موجود دنیا متفاوت بوده؛ نه سرمایه‌داری بوده و نه کمونیستی. نظام کمونیستی که نابود شد ولی الان نظام سرمایه‌داری و در رأس آن آمریکا در دنیا حاکم است و تضادهای جدی فکری و سیاسی باهم داریم.
او ادامه داد: باید مدیریت کنیم که ضمن حفظ اصول اساسی خود نظیر سایر قدرت ها، روابط سیاسی و فناوری و اقتصادی مناسبی با هم داشته باشیم. روابط با دنیای اسلام و همسایگان را با دقت مراقبت کنیم.
شافعی گفت: پیش بینی کرده بودیم که در افق ۱۴۰۴ قدرت اول منطقه باشیم ولی در بسیاری از حوزه‌ها عقب افتادیم که بخش عمده ناکامی ها ناشی از محدودیت ها و تحریم های ناجوانمردانه آمریکا و اروپاست. باید در سیاست خارجی خود بازنگری داشته باشیم. آیا این بازنگری در این الگو دیده شده است؟ آسیب‌شناسی اسناد قبلی کار واجب و لازمی است. حالا که به درستی این رویکرد را انتخاب کرده‌اید آسیب‌ها را هم به درستی ارزیابی کنید و راه‌حل‌های مناسب با چارچوب نظام فکری تهیه کنید که این نظام موفق شود چرا که همه‌ این تلاش‌ها برای این است که این نظام موفق شود.
در ادامه این مراسم، محسن مهرعلیزاده معاون پیشین رئیس جمهوری و استاندار سابق اصفهان اظهار داشت: ‌اکبر‌زاده با اشراف کاملی اشاره کردند که آیا این تدابیر ما را به افق می‌رسانند؟ مسائل اصلی را حل می‌کنند؟ پرسش های مطرح شده اساسی است و پیشنهاد من این است که این پرسش ها را جزئی‌ و علمی‌تر مطرح کنیم و ترجیحا پاسخ این پرسش ها مانند پرسش های تز دکتری گزینه‌ای باشد و فرد را هدایت کند که پرسش را به طور دقیق جواب دهد و پاسخ‌ها را جمع‌بندی کنیم.
وی ادامه داد: یک چالش اساسی که در عمل با آن مواجه خواهیم شد این است که وقتی برنامه‌ای دراز مدت مانند چشم‌انداز طراحی می‌شود، ما موارد نظری و فکر‌ها و ایده‌ها را در فضایی عملیاتی طراحی می‌کنیم و در یک ساز‌و‌‌کار‌های مدیریتی می‌ریزیم. به عنوان مثال در افق آمده که مردم از یک آزادی دموکراسی برخوردارند، ما براساس ظرفیت‌های اجرایی موجود این موارد را مشخص کرده‌ایم آیا اگر در ساز‌و‌کار‌ها تغییراتی نیاز باشد، در الگو دیده شده؟ قاعدتا نه، چرا که مسیر در ادامه سازو‌کار‌های فعلی طراحی شده است و ما خودمان در این مسیر قرار داریم.
همچنین سیدمحمد میر‌محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این جلسه درباره الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت گفت: الان در سازوکار‌هایی که اکبرزاده فرمودند باید نظارت از دل تدوین و سازوکار‌های الگو دیده شود. پیشنهاد من این است که در مجمع تشخیص که واعظ ‌زاده و برخی از دوستان هم عضو هستند الزاماتی را برای اجرای الگو تصویب کنند.
در ادامه این جلسه محمد‌باقر سخایی دیپلمات با سابقه وزارت خارجه نیز با بیان اینکه توقع مردم جهان از ما بسیار بالاست، گفت: یکی از مقام های مصری به من می‌گفت شما در دامنه قله هستید و عظمت کاری که کرده‌اید را نمی‌بینید. بنده معتقدم مهمترین کاری که در جمهوری اسلامی می‌شود انجام داد همین طراحی الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بوده است. من پیشنهاد می‌کنم جلسه‌ای با سفرا هم داشته باشید و نظرات آنها را هم بشنوید. به عقیده من علت اجرایی نشدن سند چشم‌انداز این بود که آرمان گرایانه نوشته شده بود.
محمود گودرزی وزیر پیشین ورزش و جوانان هم در این جلسه با بیان اینکه خروجی طراحی این الگو نسبتا کامل بوده و اگر نقدی وجود دارد باید به گستره زمانی باشد، افزود: تئوری‌پردازی خیلی خوب است ولی اگر از تئوری منجر به اجرا نشود ابتر است و جامعه به علت آشنایی با نظرات در برابر اجرای برنامه‌های دیگر واکسینه می‌شود. یکی از اساسی‌ترین مشکلاتی که در جمهوری اسلامی با آن رو‌به‌رو هستیم این است که مبانی نظری و امثال این سند در حوزه‌های مختلف کم نداریم، الی ما‌شاالله دوستان نظریه‌پردازی کرده‌اند و اسناد بسیار معتبر و خوبی داریم که اگر اجرا می‌شد جامعه ما وضعیتش بهتر از حال حاضر بود.
وی ادامه داد: من فکر می‌کنم صرف اعتنا به نظر اندیشمندان نمی‌تواند مشکلی را حل کند، چرا که استراتژی‌ موفق است که از درون توده‌ها هم جوشیده باشد غیر از این باشد حتما در حد نظر باقی خواهد ماند کما اینکه در گذشته هم ما اسنادی را تدوین کردیم که این اسناد همین‌جور دارد خاک می‌خورد.
وی افزود: در بند ۴۴ الگو آمده گسترش فهم عمیق و تحکیم نظریه مردم سالاری دینی مبتنی بر ولایت فقیه، بسیار عالی اما از همین عبارت برداشت‌های مختلفی در جامعه فعلی ما می‌شود در عمل هر دولتی که بیاید بر اساس مبنای فکری خود به آن عمل می‌کند. در بند دیگری از الگو آمده است گسترش تشکل‌های مردمی.
گودرزی گفت: ما در دوره اصلاحات حدود هزار تشکل مردمی داشتیم اما در دولت بعد این تشکل‌ها به حدود ۱۵ تشکل می‌رسد که آنها هم عمدتا تشکل‌های قرآنی و مذهبی بوده که خیلی هم خوب است و بایستی باشد، حالا اخیرا این تشکل‌ها به چهار هزار تا رسیده و مردم به مشارکت ولو در ظاهر دعوت شده‌اند یعنی شما یک بندی را در الگو قرار می دهید که دو برداشت درست یا غلط می توان از آن کرد.
وی افزود: آنچه که به عنوان تدبیر در این جا آمده به نظر من افق و چشم‌انداز است. تدبیر یعنی اجرای اندیشمندانه نظریات کلیاتی را بیان می‌کنیم که قاعده و قانون می‌خواهد که در حوزه اجراست. ضعف ما اتفاقا در حوزه اجرا است، باید از اندیشمندانی که اینها حاصل نظریات آنها است بپرسیم ما چگونه باید حرکت کنیم که مشکلاتمان حل شود.
گودرزی ادامه داد: تعدد مراکز تصمیم‌گیر باعث می‌شود هر کدام براساس نظر خود یک تفسیری داشته باشند و این ما را به بیراهه خواهد برد. به نظر من تا این چگونگی عملیاتی شدن مشخص نشود، وصولی نخواهیم داشت.
همچنین میر‌محمد میرصادقی وزیر پیشین کار هم در این جلسه با بیان پیشنهادی درخصوص وجود مراکز موازی برای بیان نظرات اندیشمندان گفت: اگر مراکزی موازی تاسیس شود که استادان دانشگاه و اندیشمندان درباره الگو نظرات خود را بیان کنند در یافتن اشکالات نظریه تاثیر‌گذار است.
وی در ادامه صحبت‌های خود به توجه به علت‌ها و جهان در آینده اشاره کرد و افزود: پرداختن صحیح به علت‌ها می‌توانند ما را به راه‌حل‌ها راهنمایی کنند. ما باید چالش‌ها و تهدید‌‌های پیش‌رو و منابع را بشناسیم. باید بدانیم موقعیت کنونی ما چیست و جهان در آینده دچار چه تغییراتی می‌شود؟ دانشمندان می‌گویند در سال ۲۰۶۰ که همان ۱۴۳۰ می‌شود بشر عمر ابدی پیدا می‌کند. در واقع سرمایه‌داران عمر ابدی پیدا می‌کنند ولی آیا ما به جهان در آینده توجه‌ای کرده‌ایم؟
در ادامه این نشست عبدالله جاسبی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه اولویت‌ها باید در نظر گرفته شود، گفت: از واعظ ‌زاده و همکارانشان تشکر می‌کنم و امیدوارم این تلاش‌ها به نتایج خوبی منجر شود.
وی افزود: اگر اولویت‌ها در نظر گرفته نشود همینطور که الان دچار روز‌مرگی هستیم یعنی هر روز به مشکل همان روز و حل آن فکر می‌کنیم، مشکلات ادامه خواهد یافت. الان بزرگترین مشکل کشور ما اقتصاد است که رهبر معظم انقلاب هم بر آن تاکید می‌کنند. یکی از محور‌های اصلی این موضوع این است که با کارایی خداحافظی کرده‌ایم و بزرگترین بوروکراسی را ایجاد کرده ایم.
جاسبی گفت: در مقایسه با کشور‌های پیشرفته ۱۰- ۲۰ برابر پرسنل داریم. در جلسات شورا حضور داشتید و دیدید من سوال کردم که آیا در‌آمد‌های ما می‌تواند پاسخگوی هزینه‌های اداری ما تا ۷- ۸ سال دیگر باشد؟ وضع ما طوری است که تا سه چهار سال آینده آنقدر مشکل در زمینه‌های اقتصادی داریم که اصلا فرصت نمی‌شود به این مسائل پرداخت.
او ادامه داد: خواهش من این است که اگر می‌خواهیم در این برنامه موفق شویم الگو‌هایی را که در سرنوشت ما اثر دارد در خط مقدم قرار دهید. امام فرمودند حفظ نظام از هر چیزی مهم‌تر است، این جمله به این معنی است که اگر می‌خواهیم نظام را حفظ کنیم باید مساله اقتصاد را حل کنیم. مدام هم گفته می‌شود که باید کار‌ها را به مردم بسپاریم ولی در عمل عکس آن اتفاق
می‌افتد. اگر شما بتوانید در همین مورد بروکراسی چهار قدم اساسی بردارید خدمت بزرگی کرده‌اید که ادامه قدم‌ها می‌تواند در ادامه آن برداشته شود.
در پایان این جلسه واعظ‌زاده رئیس شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت به جمع‌بندی نظرات مطرح شده پرداخت و مقرر شد متن الگوی پایه اسلامی ایرانی پیشرفت در دستور کار مجمع وزیران ادوار قرار گرفته و مفاد آن از طرف مرکز الگو توضیح داده شود و پیرامون آن بحث و تبادل نظر مفصل صورت گیرد و نتایج آن ظرف حداکثر ۶ ماه در اختیار مرکز الگو قرار داده شود.
یاد آور می شود در این نشست آقایان غلامرضا شافعی وزیر پیشین صنایع، محسن مهر علیزاده معاون پیشین رئیس جمهوری و استاندار سابق اصفهان، محمود گودرزی وزیر سابق ورزش، عبدالله جاسبی معاون پیشین رئیس جمهوری و رئیس سابق سازمان اداری و استخدامی و عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی، سید اسماعیل داودی شمسی معاون پیشین رئیس جمهوری، حسن غفوری فرد وزیر پیشین نیرو، سید محمد میرمحمدی معاون پیشین رئیس جمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، مسعود زریبافان معاون پیشین رئیس جمهوری و رئیس بنیاد شهید و ایثارگران، سید محمدرضا آیت الهی معاون پیشین رئیس جمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی، عباسعلی زالی وزیر پیشین کشاورزی، میرمحمد صادقی وزیر پیشین کار، سید محمد باقر ‌‌سخایی دیپلمات برجسته وزارت خارجه و معاون پیشین رئیس جمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی به همراه رئیس و تنی چند از اعضای شورای عالی الگو و معاونان مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت حضور داشتند.
شبد**۱۹۵۳**۱۳۷۹

همچنین مطالعه کنید:

سهم لوکس نشینان و سواران از مالیات در سال ۱۴۰۲

به گزارش کسب و کار نیوز ، مالکانی که ارزش املاک و خودروهای آنان بالاتر …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.