صفحه اصلی / فرهنگی / تجسمی / افزایش سهم صادرات لباس ایرانی با تلفیق سنت و مدرنیته
افزایش سهم صادرات لباس ایرانی با تلفیق سنت و مدرنیته

افزایش سهم صادرات لباس ایرانی با تلفیق سنت و مدرنیته

طراح برتر و پیشکسوت کشور، گفت: اگر مد و لباس سنتی ایران برگرفته از قومیت های مختلف با طراحی مدرن تلفیق شود سهم صادرات ایران افزایش می یابد.

به گزارش کسب و کار نیوز از روابط عمومی کارگروه ساماندهی مد ولباس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، صدیقه پاک بین با بیان اینکه در ابتدا به عنوان یک طراح جوان لباس های کارمندان وزارتخانه های مختلف، را طراحی می کرده است، گفت: کارمندان هر وزارتخانه از نبود لباس یکدست اداری که برگرفته از المان های ملی ایرانی و اسلامی باشد گلایه مند بودند و درخواست داشتند که یک لباس خاص با هویت ایرانی و اسلامی در حین کار بپوشند، همین بهانه باعث شد تا در زمینه طراحی لباس کارمندان وارد عمل شوم.
وی حمایت دولت را برای صادرات لباس ملی ایرانی اسلامی به کشورهای مختلف منطقه و اروپایی ضروری دانست و افزود: برای صادرات لباس های سنتی ایرانی که نشان دهنده فرهنگ غنی ایرانی در جهان باشد نیز ایده ای در ذهنم شکل گرفت به همین دلیل بیشترین کارخود را روی طراحی لباس های با هویت دار ایرانی متمرکز کردم و لباس های سنتی که از تکه پارچه های قومیت های مختلف ایران بود را با المان های مدرنیته تلفیق کردم.
وی افزود: با هدف معرفی لباس باهویت ایرانی و اسلامی در سمینارهای کشورهایی همچون هندوستان، چین، ایتالیا، فرانسه، استرالیا شرکت کردم و لباس های سنتی ایرانی تلفیق شده با طراحی مدرن را در معرض دید مردم کشورهای مختلف قرار دادم استقبال بی نظیری شد.
عضو هیات علمی دانشگاه الزهرا، تصریح کرد: با توجه به کمبود لباس های سنتی تلفیق شده با مدرنیته در ایران، طراحان باید با دیدگاه خلاقانه وارد عرصه طراحی شوند و لباس با هویت ایرانی را به کشورهای مدرن صادر کنند، مردم کشورمان مانند مردم کشورهای خارجی به دنبال لباس های خاص، مدرن و شیک هستند و چون ظرفیت های موجود در کشور بالقوه استفاده نشده است مردم ایران فکر می کنند برای تهیه پوشش مناسب و به روز، باید منتظر واردات لباس های خارجی باشند .
پاک بین با بیان اینکه ابتدا باید لباس های با هویت سنتی تلفیق شده با مدرنیته را برای ایرانیان طراحی و روانه بازار مصرف کنیم، افزود: یکی از اهداف اصلی تلفیق سنت و مدرنیته، در حوزه مد و لباس ایرانی و اسلامی، تغییر ذائقه مردم ایران نسبت به پوشاک داخلی است تا این نکته مهم فرهنگ سازی شود که لباس های ایرانی با هویت بهتر از لباس های خارجی بی هویت است.
بنیان گذار انجمن طراحان لباس و پارچه ایران بیان کرد: بانوان ایرانی بسیار شیک پوش هستند و دوست دارند یک لباس خاص بپوشند.بخصوص افرادی مانند سفرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، سلبریتی ها، افراد هنرمند و مشهور که در صحنه های بین المللی ظاهر می شوند، علاقمند هستند لباس ایرانی باهویت و برگرفته از فرهنگ غنی ایرانی اسلامی را به تن کنند.
پژوهشگر و محقق برتر طراحی مد و لباس ادامه داد: برای طراحی لباس سنتی مدرن و باهویت ایرانی از نقش های سنتی و طراحی مدرن، هنر سوزن دوزی زنان هنرمند سیستان و بلوچستان، گلیم های استانهای کردستان، سیرجان، لرستان و هنر پته دوزی استان کرمان، پارچه های ابریشمی ترکمن، ترمه یزد، چرم های طبیعی در رنگ بندی های متفاوت، پارچه های شال کرمان استفاده کردم و مجموعه ای از لباس های مدرن به صورت مانتوی اجتماع، کت و شلوار، کت و دامن، را طراحی و در قالب نمایشگاهی به نمایش گذاشتم. ویژگی مهم دیگر اکثر کارهای من که هماهنگی با نقش سنتی دارد از این طرح ها و نقش ها استفاده کردم.
پاک بین اشتغالزایی و کارآفرینی برای زنان سیستان و بلوچستانی را یکی از برکات احیای دوخت های سنتی در کشور دانست و در پایان یادآور شد: تکه پارچه های لباس های سنتی قومیت های مختلف ایرانی وقتی در کنار یکدیگر قرار می گیرند و لباس شیک و باهویت ایرانی را می سازند.با احیای دوخت های سنتی اقوام مختلف ایرانی می توان زنان هنرمند سیستان و بلوچستانی مسلط به هنر سوزن دوزی را مشغول به کارکرد.
فراهنگ ** ۹۲۴۶ ** ۱۳۵۵ **

همچنین مطالعه کنید:

روایات یک شب تلخ: داستان روز تولد دیدار

دقیقا یکی از شب های گرم مردادماه ۹۸ بود، حدودهای ساعت ۱۰ شب، که صدای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.