صفحه اصلی / اقتصادی / بانک / اعلام سیاست‌های بانک مرکزی در خصوص رمز ارزها تا پایان سال
اعلام سیاست‌های بانک مرکزی در خصوص رمز ارزها تا پایان سال

اعلام سیاست‌های بانک مرکزی در خصوص رمز ارزها تا پایان سال

معاون فناوری های نوین بانک مرکزی با اعلام اینکه تا پایان امسال سیاست‌های بانک مرکزی در خصوص رمز ارزها اعلام می شود، گفت: این سیاست ها مبتنی بر باز کردن فضا و تعیین محدودیت ها و چارچوب های لازم در حوزه رمز ارزها خواهد بود.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایرنا، معاون فناوری های نوین بانک مرکزی با اعلام اینکه تا پایان امسال سیاست‌های بانک مرکزی در خصوص رمز ارزها اعلام می شود، گفت: این سیاست ها مبتنی بر باز کردن فضا و تعیین محدودیت ها و چارچوب های لازم در حوزه رمز ارزها خواهد بود.
«ناصر حکیمی» روز دوشنبه با تشریح دیدگاه حاکمیت در خصوص رمز ارزها به بیان تازه‌ترین خبرها در این زمینه پرداخت و اظهار داشت: رمز ارزها مانند هر پدیده دیگری هم تهدید دارد هم فرصت؛ طبیعی است به صورت فرهنگی و سنتی و شاید بخاطر یک عکس‌العمل عادی انسانی، دربرابر تغییر مقاومت می‌کنیم.
بنا بر اعلام پژوهشکده پولی و بانکی وی افزود: وقتی یک پدیده جدیدی می‌آید، نخستین رویکرد ممکن است، انکار باشد و برای انکار هم طبیعتاً اول به تهدید و مضرات آن تمرکز می‌کنیم.
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با تاکید براینکه همین موضوع درباره رمز ارزها نیز صدق می‌کند، تصریح کرد: شاید در مرحله اول دیدگاه محافظه کارانه روی مخاطراتی که وجود دارد تمرکز می‌کند؛ البته این مخاطرات وجود دارند و واقعی هستند.
حکیمی ادامه داد: اما واقعیت این است که هوشمندی انسان یا سیاست گذار را باید به سمتی هدایت کند که از مزایای پدیده جدیدی که می آید (و از نظر ما متغیر مستقل است و چه ما بخواهیم و چه نخواهیم بازهم می آید)، بهره برداری کند و مواظب مخاطرات احتمالی آن نیز باشد.
وی با بیان اینکه درباره رمز ارزها نیز همین اتفاق در حال روی دادن است، افزود: رمز ارزها در مسایلی مانند پولشویی، رصد ناپذیر بودن برخی از تراکنش‌ها، خروج ارز و اخلال گری در سیستم پولی مخاطراتی دارند که برکسی پوشیده نیست اما از طرفی فرصت هایی را برای سیستم بوجود می‌آورد که بتوانیم با استفاده از آن نظام‌های جایگزین مبادلات پولی را ایجاد کنیم.

** ایمن سازی دارایی غیر مولد و ایجاد شفافیت در سیستم پولی مزیت رمز ارزها

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی با تاکید بر اینکه رمز ارزها شفافیت فوق العاده ای در مبادلات پوی ایجاد می‌کند، تصریح کرد: همچنین رمز ارزها می‌تواند موجب Securitize (ایمن سازی) دارایی‌های غیر مولد نیز باشد.
وی با بیان اینکه رمز ارز با توجه به شفافیتی که به همراه دارد، فرصت‌های استثنایی در اختیار سیستم پولی قرار می‌دهد، افزود: این مساله بخصوص در نقد پذیر کردن یا قابل معامله کردن دارایی‌ها دارای اهمیت است که راه حل دیگری در حال حاضر وجود ندارد.
حکیمی راه حل‌هایی که مبتنی بر نهادسازی باشد را بسیار پیچیده دانست و گفت: به همین دلیل این امر تا کنون محقق نشده است، اما بلاک‌چین با حذف نهاد واسط و میانی می‌تواند توسعه این محصولات را در قالب رمز ارز و سایر محصولات خیلی راحت انجام دهد.
معاون فناوری های نوین بانک مرکزی تاکید کرد: بنابراین بیش از هرچیز دیگری ضمن اینکه باید این هوشمندی را داشته باشیم که مخاطرات و تهدیدها را شناسایی کرده و در مقابل آن، سیاست های مناسب را اتخاذ کنیم؛ نباید فرصت ها را به خاطر مخاطرات از دست دهیم.

** رمز ارز در صف بررسی است
وی در پاسخ به این سوال که بانک مرکزی قبلاً از اعلام سیاست های این بانک برای رمز ارزها تا پایان شهریور ۹۷ خبر داده بود اما در عمل خبری از بانک مرکزی در این خصوص حداقل رسانه ای نشد، علت چه بود؟ گفت: برنامه ریزی ما این بود که سیاست بانک مرکزی در خصوص رمز ارزها تا آخر شهریور امسال اعلام شود، سیاست‌ها حتی تدوین هم شده است اما با توجه به مشغولیت‌های زیادی که نهادهای تصمیم گیر در این خصوص دارند، هنوز این سیاست ها در صف بررسی است.
حکیمی تصریح کرد: واقعیت این است که از نظر فنی و تدوینی، کار در همان دوره زمانی شهریورماه به یک جمع بندی رسیده بود ولی از آن زمان به بعد توسط سیاست‌گذار و افرادی که باید در این خصوص تصمیم گیری کنند، در صف بررسی است.

** با اصطلاح رمز ارز ملی ارتباط برقرار نمی‌کنم
این مقام مسئول بانک مرکزی همچنین در خصوص وضعیت بررسی رمز ارز ملی در این بانک اینطور پاسخ داد که بنده شاید خیلی با اصطلاح رمز ارز ملی ارتباط برقرار نکنم به این خاطر که ممکن است در کشور برای انواع کاربردها ارز رمز مختلفی داشته باشیم و لزوماً ارز رمز ملی در کار نباشد.
وی با بیان اینکه اصطلاح ارز رمزهای مبتنی بر ریال را بیشتر بجای ارز رمز ملی استفاده می‌کنیم که یک بحث حاکمیت پولی است، افزود: اتفاقاً قسمتی از سیاست‌هایی که پیش از این مطرح شد معطوف بر این است که یک ارز رمز مبتنی بر ریال، طلا، ارز و سایر دارایی‌ها و یا ارز رمز خودکفا و خودبنیان با دیدگاه مختص به خودشان داشته باشیم.
حکیمی گفت: برای مواجه با هر کدام از این رمز ارزها باید دیدگاه خاص خودشان وجود داشته باشد مبنی براینکه شامل چه مقرراتی می‌شوند و ناظر آن کدام دستگاه است.
معاون فناوری های نوین بانک مرکزی با تاکید بر اینکه این ایده که رمز ارز ملی وجود داشته باشد و رمز ارز دیگری نداشته باشیم بحثی خام و ساده انگارانه است، افزود: به نظرم سیاست لازم در این خصوص باید مبتنی بر باز کردن فضا و تعیین محدودیت‌ها و چارچوب های لازم در حوزه رمز ارزها باشد.
وی با ابراز امیدواری از اعلام سیاست‌های بانک مرکزی در خصوص رمز ارزها در ماه های باقی مانده از سال ۹۷ گفت: گمان می‌کنم این موضوع در همین سال جاری، اتفاق بیافتد و سیاست‌های بانک مرکزی اعلام شود؛ اعلام سیاست‌ها، تا حد زیادی موضع سیاست گذار پولی را راجع به رمز ارزها مشخص می‌کند؛ و از طرف دیگر فضا را برای کسانی که می‌خواهند در این زمینه فعالیت کنند، شفاف و همراه با آگاهی از نگاه حاکمیت می‌کند.
به گزارش ایرنا، هشتمین همایش سالانه بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت روهای ۹ و ۱۰ بهمن ماه در تهران برگزار می شود.
ارز دیجیتال با «بیت کوین» در سال ۲۰۰۸ میلادی متولد شد اما به سرعت گسترش یافت؛ ارزهای دیجیتال بر بستر شبکه جهانی اینترنت بین اشخاص مبادله می شود و معمولا هیچ بانک یا دولتی بر آن نظارت نمی کند؛ از آنجا که حساب ها شفاف و تراکنش ها قابل مشاهده و تایید دیگران است، امکان تقلب ندارد اما معامله گران ارز دیجیتال ناشناس باقی می مانند.

همچنین مطالعه کنید:

رکوردشکنی در تصویب ۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی

به گزارش کسب و کار نیوز ، «امیر علیجانی» با بیان این مطلب افزود: هم …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.