صفحه اصلی / اقتصادی / صنعت و معدن / صادرات زنجیره فولاد به ۳٫۲ میلیارد دلار رسید
صادرات زنجیره فولاد به ۳٫۲ میلیارد دلار رسید

رئیس هیات عامل ایمیدرو:

صادرات زنجیره فولاد به ۳٫۲ میلیارد دلار رسید

رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) اعلام کرد: هشت ماهه امسال (منتهی به آبان) صادرات زنجیره فولاد به 3.2 میلیارد دلار رسید و اکنون برای برون رفت از مشکلات ارزی با بانک مرکزی در حال رایزنی هستیم.

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان ایمیدرو، خداداد غریب پور روز دوشنبه در نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران در محل دائمی نمایشگاه های برج میلاد، اظهار داشت: با تلاش کارکنان صنعت فولاد دستیابی به ظرفیت ۳۳ میلیون تن فولاد محقق می شود .
براساس سند چشم انداز در افق ۱۴۰۴ دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن فولاد خام پیش بینی شده که از این رقم حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیون تن برای صادرات خواهد بود.
به گفته رئیس هیات عامل ایمیدرو، امروز جمهوری اسلامی صاحب دانش و لیسانس در زنجیره فولاد است و توان تنظیم فرایند و اجرا در این زنجیره را دارد.
تولید فولاد میانی (خام) در مدت هشت ماهه امسال ( منتهی به آبان) به رقم ۱۶ میلیون و ۶۴۰ هزار تن رسید که نسبت به دوره مشابه پارسال ۱۸ درصد رشد نشان می دهد. پارسال در دوره هشت ماهه، ۱۴ میلیون و ۱۶۹ هزار تن فولاد خام (میانی) تولید شده بود.

** یک میلیارد دلار طرح معدنی در نوبت افتتاح
رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: امسال حدود یک میلیارد دلار طرح افتتاح می شود و سال آینده نیز حدود ۱٫۵ میلیارد دلار طرح وارد مدار تولید خواهد شد.
وی افزود: نسبت ظرفیت به تولید حدود ۷۰ درصد است، اما در طرح جامع فولاد به بیش از ۷۰ درصد دست خواهیم یافت، درعین حال باید موانع تولید برطرف شود.

** توسعه اکتشاف با کمک بخش خصوصی
غریب پور تصریح کرد: اکتشاف به عنوان سیاست اصلی ایمیدرو محسوب می شود و با جدیت آن را دنبال می کنیم و از توان بخش خصوصی در این زمینه بهره می گیریم و اکنون نیز تعامل بالایی با شرکت های خصوصی وجود دارد.
وی افزود: صنعتگران باید مطالبات خود را به راحتی به دولت منتقل کنند؛ استفاده از کنسرسیوم های خصوصی، از تجارب قابل توجه این مجموعه است. در واقع صنعتگران و سرمایه گذاران با هدایت دولت، توسعه را پیش‌ خواهند برد.

** جلوگیری از تمرکز سرمایه در یک نقطه
رئیس هیات عامل ایمیدرو تصریح کرد: امروز این سازمان به جلوگیری از تمرکز سرمایه گذاری در یک نقطه پایبند است و این موضوع از سیاست های اساسی ایمیدرو به شمار می رود و علاوه براین همواره خود را متعهد به انجام اقدامات لازم در حوزه مسئولیت اجتماعی می داند.
غریب پور یکی از ضرورت های توسعه در بخش معدن و صنایع معدنی را موضوع زیرساخت ذکر کرد و گفت: زیرساخت ها را با هماهنگی دستگاه های مختلف توسعه خواهیم داد.

**تکیه بر بومی سازی در شرایط تحریم
رئیس هیات عامل ایمیدرو اظهار داشت: همکاری با واحدهای تحقیق و توسعه، حمایت از شرکت های دانش بنیان، آینده پژوهی با هدف خلق ارزش در اولویت این سازمان قرار دارد.
وی اضافه کرد: چنانچه تحریم نبود، برگزاری جشنواره برای بومی سازی معنای چندانی نداشت، زیرا در شرایط تحریم تامین قطعات اهمیت زیادی پیدا کرده و بنابراین تکیه بر این موضوع اهمیت بسزایی دارد.
به گفته این مقام مسئول، تامین مواد اولیه ای که در داخل نیست با هماهنگی بانک مرکزی و بخش خصوصی با هدف حذف موانع تولید انجام می شود.
به گزارش کسب و کار نیوز، پیش از این رئیس هیات عامل ایمیدرو گفته بود: صنایع و کانی های فلزی ۲۵ درصد بازار سرمایه را تشکیل می دهند و از ۵۰ هزار میلیارد تومان سرمایه بورس، ۱۱ هزار میلیارد تومان به این بخش اختصاص دارد.
به گفته وی ۳۳ درصد سود بازار سرمایه متعلق به صنایع فلزی است؛ این موضوع نشان می دهد که صنایع فلزی به اندازه پتروشیمی ها تاثیرگذارند.
به گفته غریب پور، بخش معدن و صنایع معدنی دارای مزیت رقابتی است و نقش پیشران و ارزش افزایی دارد که با استحصال مواد معدنی می تواند سوددهی بالایی داشته باشد.
وی اضافه کرد: اکنون نقشه راه معدن، طرح جامع فولاد و سیاست های ایمیدرو روی میز است و اجرای این برنامه ها برای توسعه بخش معدن و صنایع معدنی به همفکری تشکل ها و بخش خصوصی نیاز دارد.
نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران از ۱۷ تا ۲۰ دی ماه جاری در محل نمایشگاه های برج میلاد دایر شده و در آن، دستاوردهای صنعت فولاد در بخش بومی سازی به نمایش گذاشته می شود.
اقتصام**۱۵۵۹**۲۰۲۲

همچنین مطالعه کنید:

فاصله ۲۲ درصد تولید خودرو با برنامه ها/ تولید به هدف نرسید

به گزارش کسب و کار نیوز، سال گذشته یک میلیون و ۳۴۸ هزار دستگاه خودرو …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.