صفحه اصلی / استان ها / گلستان / تغییر اقلیم و بر هم‌زدن نظم حاکم بر سیستم‌های طبیعی
تغییر اقلیم و بر هم‌زدن نظم حاکم بر سیستم‌های طبیعی

تغییر اقلیم و بر هم‌زدن نظم حاکم بر سیستم‌های طبیعی

یک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان گفت: تغییر اقلیم نظم حاکم برسیستم‌های طبیعی و روابط بین عناصر آن‌ها را برهم می‌ زند.

تغییر اقلیم

دکتر «غلام‌حسین عبدالله‌زاده» در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص عوامل موثر بر تغییر اقلیم اظهار کرد: تغییراقلیم نوسانات گسترده در آب‌ و هوای یک منطقه است که گرم شدن دمای کره زمین، تغییرات الگوی دمایی، کاهش بارندگی‌ها، بارش غیریکنواخت، خشکسالی‌های مداوم، یخبندان‌ها و افزایش وزش بادهای شدید را به‌دنبال دارد.

وی ادامه داد: علت عمده‌ تغییر اقلیم انتشار گازهای گلخانه‌ای به ویژه دی‌اکسیدکربن و متان حاصل از فعالیت‌های انسانی و صنعتی است که عمدتاً از دامداری‌ها انتشار می‌یابد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، خاطرنشان کرد: عوامل طبیعی مانند تغییرات در شدت تشعشع و چگالی خورشید، تغییر در انحراف محور چرخشی سیاره زمین و جابجایی قاره‌ها هم در تغییر اقلیم تأثیرگذار است.

عبدالله‌زاده با اشاره به مشکلات تغییر اقلیم، تصریح کرد: مهم‌ترین پیامد این مسأله گرمایش زمین، ذوب شدن یخ‌های قطبی و بالا آمدن سطح اقیانوس‌ها و افزایش سطوح دریاهاست که به وقوع حوادثی مانند طوفان، سیل و خشکسالی منجر می‌شود.

وی گفت: تغییر اقلیم نظم حاکم برسیستم‌های طبیعی و روابط میان عناصر آن‌ها را برهم می‌زند و سیستم‌های طبیعی از جمله فرآیندهای تولید در بخش کشاورزی را از تعادل خارج می‌کند که موجب کاهش کمیت و کیفیت تولید محصولات کشاورزی و افزایش شیوع آفات می‌شود.

عبدالله‌زاده یادآور شد: کاهش بارندگی‌ها، خشکسالی‌های پی در پی، فرونشست‌های زمین، افزایش میانگین دمایی کشور و پدیده‌هایی مانند گرد و غبار و طوفان‌های شن در سطح کشور به‌علت تغییر اقلیم تشدید شده است.

وی ادامه داد: در استان گلستان سیر بارش بلند مدت، کاهشی است که سیل و یخبندان همواره طی سال‌های مختلف به کرات به وقوع می‌پیوندد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با بیان این‌که افزایش دما رکوردهای دمایی ۵۰ درجه سانتی‌گراد را در استان به ثبت رسانده است، گفت: پدیده خشک شدن خلیج گرگان بخشی از این پیامد است و هر سال بر اثر وقوع سیلاب در اراضی شیبدار بخش زیادی از خاک حاصلخیز از میان می‌رود که این پدیده در استان گلستان بسیار گسترده است.

عبدالله‌زاده در خصوص راهکارهای مقابله با تغییر اقلیم، افزود: تغییر اقلیم چالش اصلی بخش کشاورزی است که باید در حوزه‌های مختلف سیاست‌گذاری‌های لازم را اعمال کرد تا در نهایت امنیت غذایی مصرف‌کنندگان و رفاه حداکثری تولیدکنندگان هم تأمین شود.

وی گفت: مقابله با پدیده تغییر اقلیمی عزمی جهانی را می‌طلبد که اقدامات محلی بدون اقدامات ملی و جهانی فاقد اثربخشی است.
 
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان یادآور شد: در بخش کشاورزی عمده راهبردهایی که می‌توان برای کاهش گازهای گلخانه‌ای پیشنهاد داد، تأکید بر پاسخ‌های جمعی تحت رهبری دولت از جمله قانون‌گذاری برای کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، مالیات تولید گازهای گلخانه‌ای و مشابه اینهاست.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

انتقال خون

از بیماران نیازمند به خون غافل نشویم

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, سیدصادق بنی‌عقیل اظهار کرد: در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.