صفحه اصلی / استان ها / قم / ۶ دی؛ روز دفاتر اسناد رسمی
۶ دی؛ روز دفاتر اسناد رسمی

۶ دی؛ روز دفاتر اسناد رسمی

‌ششم دی‌ماه هر سال به عنوان روز دفاتر اسناد رسمی نامگذاری شده است؛ مطابق قوانین و مقررات موجود، یکی از مهم‌ترین وظایف سردفتران اسناد رسمی، تنظیم و ثبت اسناد رسمی است که در برخی موارد نظیر اموال غیر منقول و نیز پیش فروش ساختمان اجباری است.

روز دفاتر اسناد رسمی

‌سید عنایت الله محمود آبادی سر دفتر اسناد رسمی‌ در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا‌ در خصوص علت نامگذاری ششم دی ماه به عنوان روز سر دفتر اسناد رسمی با بیان اینکه از صدر اسلام دستورالعملی برای کتابت اسناد وجود داشته است، عنوان کرد: انگیزه انتخاب ۶ دی آیه ۲۸۲ سوره بقره است؛ فعالان این حوزه با استناد به این آیه شریفه و با الهام از آن، روز ششم دی‌ماه را روز دفاتر اسناد رسمی نامیدند.

این حقوقدان در مورد فواید تنظیم اسناد در دفاتر اسناد رسمی تصریح کرد: تنظیم اسناد در دفاتر اسناد رسمی فواید بسیاری دارد که اهم آن عبارتست از‌ قابل انکار و تردید در محاکم نیست، بدون نیاز به مراجع صالح دادگستری لازم الاجراست، ضریب امنیت معاملات و بالطبع آرامش روحی روانی شخص خریدار یا طرفین معامله را بالا می‌برد.

محمود آبادی گفت: چنانچه مردم امنیت و شفافیت درمعاملات برایشان مهم باشد بایستی حتما جهت تنظیم اسناد خود به دفاتر اسناد رسمی مراجعه نمایند، زیرا در راس دفترخانه شخصی فارغ التحصیل رشته حقوق و مسلط به تنظیم قراردادها وجود دارد که با راهنمایی کارشناسانه و رایگان به طرفین می‌تواند مشکل گشا و چراغ راه طرفین معامله باشد.

وی در خصوص پیش فروش ساختمان افزود: طبق قانون جدید پیش فروش ساختمان‌، تنظیم قرارداد پیش فروش در دفاتر الزامی بوده و استنکاف از آن مستوجب مجازات حبس برای پیش فروشنده است، منتهی مراتب اشکالی بر این قانون وجود دارد و آن عبارت ازعدم وجود زیر ساخت های آن و هزینه گزاف تنظیم سند است.

وی ادامه داد: بعنوان مثال یکی از مدارک مورد نیاز دفترخانه، وجود شناسنامه فنی ساختمان است که شناسنامه را بایستی شهرداری و سازمان نظام مهندسی صادر کنند و متاسفانه بایکدیگر هماهنگ نیستند و تا به حال در اغلب نقاط کشور شناسنامه صادر نکرده اند و دفاتر هم بالطبع تا شناسنامه نباشد؛ نمی‌توانند سند پیش فروش تنظیم کنند.

این سردفتر اضافه کرد: دوم اینکه مبلغ سند پیش فروش بایستی بر حسب قیمت واقعی مندرج در مبایعه نامه ملک ذکر شود که بالطبع هزینه هنگفتی برا ی طرفین خواهد داشت و برای همین بیشتر اشخاص از خیر آن می‌گذرند که نخواهند این مبلغ سنگین را هزینه کنند. سومین ایرادش عدم فرهنگ سازی در این زمینه و القاء بنگاه داران به عدم نیاز آن است.

مرضیه دهقانی سر دفتر اسناد رسمی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا‌، ضمن بیان این هشدار که پیش فروش ساختمان بدون تنظیم سند رسمی جرم انگاری شده است، از مردم در خواست کرد تمامی اسناد خود و به ویژه سند پیش فروش ساختمان را حتما در دفاتر اسناد رسمی به ثبت رسانند.

همچنین مرضیه دهقانی در پاسخ به همین سوال اشاره کرد: طبق قانون در صورت اختلاف بین سند عادی و سند رسمی سند رسمی مقدم بر سند عادی بوده و قابل انکار و تردید نیست‌. از آنجایی که اسناد تعهد آوری که متضمن انتقال مال و تعهد به انجام عملی است بین مردم اهمیت دارد  قطعا ثبت آنها نزد یک شخص عادل و مورد وثوق جامعه و قانون قطعا به نفع هر شخصی است.

‌وی در توصیه هایی برای مردم خاطر‌نشان کرد: آشنایی به حقی که قانون برای آنها تعیین کرده و استفاده از کلیه ظرفیتهایی که توسط قانون برای مردم بر عهده دفاتر اسناد رسمی قرار گرفته علی الخصوص در خصوص معاملاتی که  به صورت پیش فروش اموال غیر منقول انجام می شود  و یا اجاره اموال غیر منقول از جمله مواردی است که هنوز بین عامه مردم شناخته شده نیست و اکثرا برای تنظیم چنین معاملاتی علی رغم احتمال  انواع کلاهبرداری ها از سوی طرف دیگر معامله و هزینه های سنگین پرداخت حق دلالی و ..همچنان به بنگاه ها و مشاورین  املاک مراجعه می کنند.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

کارگران ساختمانی

کارگران ساختمانی در قم منتظر وام ۲ میلیون تومانی هستند

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا,اکبر شوکت با اشاره به بیکاری …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.