به گزارش کسب و کار نیوز، مهرالله رخشانی مهر در مراسم تکریم خیرین مدرسهساز زلزله کرمانشاه که در هتل ارم برگزار شد به تبیین عملکرد ساخت مدارس زلزلهزده در کرمانشاه پرداخت و گفت: کشور ما از کشورهای لرزهخیز است و آمار قربانیان بالایی داریم.
وی با اشاره به زلزلههای بزرگ رخ داده در کشور در چند سال گذشته گفت: استاندارد ۲۸۰۰ آئیننامه طراحی ساختمانها در برابر زلزله طراحیشده و استانداردهای ساختمانی در آن ذکر شده است که مدارس نیز از جمله آنهاست و ضوابطی دارد.
رخشانیمهر با بیان اینکه “در زلزله سرپل ذهاب تعدادی مدارس بسیار قدیمی تخریب شدند اما مابقی آسیب جدی ندیدند و ساختمان اصلی مدارس نوساز نیز حفظ شده و تخریب نشدند”، گفت: ساختمان اصلی بخش عمدهای از مدارس سرپلذهاب نیز آوار نشدند. در مجموع ۷۱۸ مدرسه داشتیم که ۷۸ مورد آسیب دیدند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور افزود: قدمت قدیمیترین مدرسه این منطقه به سال ۱۳۵۸و جدیدترین آن به سال ۱۳۸۵ برمیگردد و میانگین سنی مدارس مربوط به دهه ۷۰ است.
وی با بیان اینکه یکی از دلایل حفظ و عدم آسیب جدی مدارس در برابر زلزله دستورالعمل اولویتبندی مدارس در طرح تخریب و بازسازی و مقاومسازی بود که چهار میلیارد دلار برای آن در سال ۸۵ تخصیص یافت و از این سال به بعد مدارس آسیبدیده تخریبی در میان مدارس نوساز نداشتیم.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با بیان اینکه در سال ۱۳۹۴ دومین نشست بینالمللی مدارس ایمن برگزار شد و جایزه «ساساکاوا» به سازمان نوسازی اهدا شد که نشاندهنده دانش همکاران ما برای مقاومسازی و ایمنسازی مدارس است، اظهار کرد: ۱۱۱ خیر حقوقی و ۴۹ خیر حقیقی مسئولیت ساخت ۱۶۰ مدرسه با ۷۱۰ کلاس درس را برعهده گرفتند. استانهای معین نیز وارد کار شدند و مسئولیت ساخت مدارس را عهدهدار شدند.
وی افزود: در مهر ماه امسال ۵۹ مدرسه را تحویل دادیم و از آن زمان تا کنون ۱۷ مدرسه دیگر به فهرست مدارس تحویلی اضافه شده و اگر پروژهها کامل شوند سرانه فضای آموزشی از ۶.۵۸ متر مربع به ۷.۲۱ متر مربع افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام