علی بختیاری در گفتوگو با ایسنا در مورد ضرورت تمرکز بیشتر مجلس شورای اسلامی به امر نظارت به جای قانونگذاری گفت: ما به اندازهی کافی قانون داریم و قوانین مصوب در مجلس گاها در زمینه اجرا دچار آسیب هست. از طرفی مجلس نیز کمتر به امر نظارت پرداخته است. اگر ما کمک کنیم که نظارت بیشتر را جدیتری دنبال کنیم اثرات بهتری خواهد داشت.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در پاسخ به این پرسش که تا به حال مجلس شورای اسلامی چه قدر در زمینه نظارت فعالیت داشته است؟ اظهار کرد: در یک دورهای این اتفاق افتاد که بعضی قوانین مشابه با هماهنگی معاونت امور قوانین به مجلس آورده شد و بخشی از آنها را حذف کردند. اما این موضوع به دلایلی تکرار و پیگیری نشد.
بختیاری با بیان اینکه شیوه نظارت مجلس دو گونه است، گفت: اولین شیوه تذکر دادن است. دومین شیوه از طریق دیوان محاسبات است که پیگیری و تحقیق و تفحص انجام میدهد که به نظر من ضمانت اجرایی این شیوه ها کم است. دیوان محاسبات گزارشی را تنظیم کرده و به صحن میآورد و نهایتا اگر تخلفی تشخیص داده بشود به قوه قضائیه ارجاع میشود.
نماینده بافت در مجلس، درگیری نمایندگان به مسائل روزمره را به عنوان یکی از عوامل عدم تمرکز مجلس بر امر نظارت دانست و گفت: از یک طرف، نمایندگان درگیر یکسری مسائل همچون آب، برق، تلفن و… مردم بوده و از طرف دیگر مسائل ریز حوزه انتخابیه نیز وارد میشود. نتیجه این وضعیت این است که نمایندگان از بخش اصلی مسئولیت خود غافل میشوند.
انتهای پیام