به گزارش کسب و کار نیوز، دکتر غلامرضا غفاری در نشست علمی- تخصصی پژوهش و رسانه که هماکنون در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، جایگاه رسانهها در فعالیتهای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی جامعه را مهم و تاثیرگذار دانست و گفت: این جایگاه پراهمیت با این پرسش مطرح میشود که آیا بدون بحث رسانه و ارتباطات، میشود فعالیتهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در جامعه را تبیین کرد، برای گواه این مطلب و اهمیت نقش رسانه باید آثار و نوشتارهای توصیفی و تبیینی در عرصه عناصر رسانهای و اطلاعرسانی را بررسی کرد که در این زمینه نقش رسانهها بسیار مهم و کلیدی است.
وی در ادامه تصریح کرد: در مباحث آکادمیک و دانشگاهی نیز نقش رسانهها بسیار قابل توجه است. در واقع اگر به تحولات نزدیک دانشگاهها نگاهی داشته باشیم و به نسلهایی که امروزه در حیات دانشگاهی و بومی ایفای نقش میکنند و برای خود رسالت تعریف مینمایند نیز نگاهی داشته باشیم، میبینیم که ماموریتها و رسالت رسانهها بسیار قابل توجه میباشد. در واقع بدون توجه به رسانهها علم و ارتباطات عملا ارتباط و تعامل بین مراکز علمی و پژوهشی با جامعه صورت نخواهد گرفت.
معاون فرهنگی وزارت علوم با تاکید بر اینکه رسانهها واسطه ارتباط بین دانشگاهها و جامعه هستند، گفت: در نسل جدید وقتی در مورد دانشگاهها صحبت میشود باید دید چه عناصر و مولفههایی وجود دارد که اهمیت رسانهها را به نوعی در ذهن مخاطبین تداعی میکند، در واقع دانشگاه که به عنوان مکانی اجتماعی و مردم مدار نامگذاری میشود بدون استفاده از رسانهها نمیتواند به ماموریت اصلی خود در حوزه اجتماعی و محیطی بپردازند.
دکتر غفاری با تاکید بر اینکه نظام آکادمیک ما نمیتواند نقش رسانهها را در ایجاد ارتباط بین عناصر جامعه نادیده بگیرد، افزود: وقتی صحبت از رسانهها میشود لزوما رسانههای کلاسیک نیست و بیشتر هدف رسانههای مدرن هستند، چرا که با نسلی مواجه هستیم با انواع رسانههای جدید و مدرن امروز ارتباط دارند.بنابراین ما نیازمند هستیم دانشگاهها دانش و تولیدات خود را از سوی رسانهها در سطح جامعه بسط و توسعه دهند. امیدواریم با ورود دانشگاهها و دپارتمانهای علوم رسانه بتوانیم به این امر مهم دسترسی پیدا کنیم تا براین اساس شکاف بین ترجمه تولید پژوهش در جامعه رفع شود.
انتهای پیام