صفحه اصلی / استان ها / همدان / توریسم انگور راه اندازی شود

توریسم انگور راه اندازی شود

معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان ملایر با بیان اینکه انگور ملایر یک برند جهانی شد، از برگزاری جشن جهانی شدن انگور ملایر با حضور مسئولین کشوری و استانی خبر داد.

انگور

‌به گزارش کسب و کار نیوز،‌ باب اله فتحی یکشنبه ۱۱ آذر ماه در جمع خبرنگاران، با تبریک این موفقت بزرگ به همشهریان و ملت ایران افزود: جهانی شدن انگور ملایر یک موفقیت بزرگ، ماندگار و کلیدی برای استان و حتی کشور به شمار می رود.

وی با بیان اینکه انگور ملایر به عنوان پنجاه و سومین میراث جهانی و مهم کشاورزی ثبت شده است، خاطرنشان کرد: مقدمات و پیگیری این موضوع از سال ۹۵ کلید خورد اما از اواسط شهریور ماه سال جاری شدت یافت و وارد مرحله عملیاتی شد.

فتحی با اشاره به اینکه با محوریت جهاد کشاورزی ملایر ستاد مربوطه تشکیل و ۵ کمیته زیرمجموعه ستاد متشکل از مسئولان و کارشناسان کار خود را آغاز کردند، افزود: تاریخ دهم آذر ماه، روز اعلام رسمی ثبت جهانی انگور ملایر در تاریخ ایران و شهرستان ثبت می شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۵۳ نقطه از دنیا در نقشه جیاس مشخص شده است، گفت: جوزان ملایر نیز یکی از این نقاط است که در آن نقشه پتانسیل ها و ویژگی های منحصربه فرد این منطقه به دنیا معرفی شده است.

فتحی به مکاتبات فراوان انجام شده با سازمان جیاس و فائو٬ وزارت جهاد کشاورزی و… اشاره کرد و افزود: پروپوزال طرح توسط پژوهشکده انگور و کشمش ملایر تهیه و تدوین و فیلم مستند نیز جهت ارائه به نماینده فائو ساخته شد.

فرماندار ملایر به زحمات شبانه روزی انجام شده توسط کمیته های پنجگانه ستاد مربوطه شامل پشتیباتی٬ اطلاع رسانی٬ فنی و اجرائی٬ بهداشت محیط و کمیته فرهنگی و تاریخی با همکاری دستگاه های اجرایی اشاره کرد و افزود: به طور مستمر دو روز در هفته جلسات کارشناسی در فرمانداری برگزار می شد.

فتحی با بیان اینکه طی این مدت تلاش شد تا تمام خواسته های نمایندگان فائو به بهترین نحو رعایت شود٬ اظهارکرد: در همین راستا سنتی بودن کشت انگور٬ مراحل کشت و برداشت انگور٬ خاک کردن انگور در زیر خاک٬ شیره پزی و تولید کشمش ‌…  به صورت زنده و مستند برای نمایندگان فائو عرضه شد.

وی با بیان اینکه قطعاً این رخداد جهانی پیامدهای و دستاوردهای مهمی برای ملایر و استان همدان به همراه دارد٬ افزود: باید در نگهداشت این برند و حفظ حراست آن برنامه راهبردی تهیه و تدوین شود.

فرماندار ملایر با اشاره به اینکه به زودی از دست اندرکاران و کلیه کسانی که به نحوی در ثبت جهانی انگور ملایر سهیم و دخیل بودند تجلیل می شود٬ یادآورشد: شهرستان ملایر در بحث تولید انگور در هکتار بسیار موفق عمل کرده است.

وی با بیان اینکه میانگین تولید انگور در هکتار در ملایر ۲۲ است اما این میزان در کشور ۱۵ تن می باشد٬ گفت: حتی ما باغداران نمونه ای داریم که این رقم را به ۱۱۰ تن در هکتار هم رسانده است که گواه پتانسیل بالای ملایر در تولید انگور است.

معاون استاندار همدان خاطرنشان کرد:  باید مجدانه پیگیر حفظ دستاوردهای این ثبت جهانی باشیم و سعی کنیم مردم منطقه از فواید و آثار آن متنفع شوند.

فتحی تأکید کرد: در این زمینه باید به حوزه گردشگری و اشتغال رونق بخشیده و قنوات و نظام تولید دره جوزان ملایر حفظ شود.

وی با بیان اینکه فرآوری کشمش ما باید متناسب با این ثبت جهانی شدن باشد٬ افزود: باید با برنامه ریزی راهبردی کاری کنیم که منابع آبی حفظ و ضمن رونق گردشگری در ملایر٬ صنعت بسته بودی کشمش برای باغداران و کارخانه داران ما بیشترین ارزش افزوده را داشته باشد٬ همچنین استاندارد های لازم در این زمینه رعایت شود.

وی با بیان اینکه با ثبت جهانی انگور ملایر٬ این شهرستان و قابلیت های آن به دنیا معرفی شد، اظهارکرد: تشکیل یک کمیته خبررسانی و تبلیغ با محوریت خبرنگاران ملایر می تواند در وسعت جهانی در جذب توریست مثمرثمر باشد.

منبت ملایر از انحصار مبل خارج می شود

فرماندار ملایر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه ما هنر – صنعت منبت را باید ار انحصار مبلمان خارج کنیم٬ افزود: به همین منظور به همت اداره میراث فرهنگی، استادکارانی از شهرستان آباده کلاس های تخصصی منبت سوزنی را برای علاقمندان دایر کرده اند و به آموزش تخصصی در ملایر مشغولند.

وی منبت به مبلمان را آفت و تهدیدی برای این حرفه عنوان کرد و افزود: ما به عنوان شهر ملی منبت باید از تمام ظرفیت موجود در این زمینه بهره ببریم و به فکر تولید منبت های کوچک با قابلیت تصاحب بازارهای جهانی و صادرات باشیم.

توریسم انگور راه اندازی شود

رئیس پژوهشکده انگور و کشمش ملایر نیز در این نشست با بیان اینکه از این به بعد وظیفه متولیان امر در حوزه تو‌لید انگور ملایر بسیار سنگین می شود٬ گفت: ما باید از بلندای اسم ثبت جهانی برای بهره برداری بیشتر به نفع توسعه ملایر استفاده کنیم.

دکتر روح الله کریمی به تلاش ها و اقدامات راهبردی پژوهشکده انگور و کشمش ملایر در این زمینه اشاره و اظهارکرد: تهیه پروپوزال و متن فیم مستند و ترمجه آن برعهده ما بود و دانشگاه ملی ملایر همچنان در ادامه راه از تمام توان و امکانات خود برای توسه و رشد حوزه باغداری ملایر استفاده می کند.

وی با تأکید بر اینکه حفظ و تداوم این ثبت جهانی بسیار مهم است٬ ادامه داد: باید این نحوه تولید به نسل های بعدی منتقل شود و ما باید بحث مهم « توریسم انگور » را در ملایر راه اندازی کنیم.

کریمی با بیان اینکه باید ظرفیت های گردشگری ملایر به دنیا معرفی شده و توسعه یابد٬ خاطرنشان کرد: سازمان جهانی فائو می خواهد که ظرفیت تولید فعلی ملایر حفظ شود.

وی یادآورشد: به همین دلیل در صورت بروز سرمازدگی٬ آفات مختلف و هرگونه بحران دیگر فائو این آمادگی را دارد تا از طریق تیم های تحقیقاتی مشترک بین ایران و سازمان خود٬ مشکلات پیش آمده را مرتفع سازد و این اگر یکی از پیامدهای مهم و مثبت این ثبت جهانی برای ملایر است.

انتهای پیام

همچنین مطالعه کنید:

مجوز ساخت شهرک صنعتی

صدور مجوز ساخت شهرک صنعتی درگزین

به گزارش کسب و کار نیوز به نقل از ایسنا, علی‌اصغر ناظری‌پور دوشنبه ۱۵ اردیبهشت …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.