جلیل بالایی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه آرامش به شهرهای زلزلهزده بازگشته، اظهار کرد: ۵۹۰ خانوار در ۱۲ روستای نزدیک به کانون زلزله شامل چهار روستا در قصرشیرین و هشت روستا در گیلانغرب نیازمند خدمات اولیه اسکان و امداد بودند.
وی از توزیع ۵۹۰ تخته چادر بین خانوارهای این روستاها خبر داد و افزود: اقلام غذایی ۷۲ ساعته نیز بین این خانوادهها توزیع شده است.
بالایی بیان کرد: تمهیدات لازم برای تامین سوخت و وسایل گرمایشی این خانوادهها نیز اندیشیده شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه با اشاره به اینکه در این زلزله هیچ فوتی و یا فرد گرفتار در آوار نداشتیم، خاطرنشان کرد: هیچ موردی از ریزش سقف خانهها وجود نداشت.
به گفته این مسئول، خانههایی که بعد از زلزله سال گذشته بازسازی شدند، در زلزله دو شب پیش آسیبی ندیدند و فقط خانههای قدیمی که مقاومسازی نشده بودند نیازمند تعمیر هستند.
بالایی اظهار کرد: قرار است برآورد دقیق واحدهای آسیب دیده با همکاری بنیاد مسکن ظرف ۷۲ ساعت مشخص شود و پس از آن سراغ تشکیل پرونده و تامین منابع برای تعمیر واحدهای آسیب دیده خواهیم رفت.
وی درباره زیرساختهای شهرهای آسیب دیده نیز گفت: اکنون وضعیت آب، برق، گاز و ارتباطات در این شهرها پایدار است.
بالایی با اشاره به کدورتی که در منابع آب برخی شهرها به دلیل زلزله ایجاد شده بود نیز عنوان کرد: با مدیریت منابع آب هیچگونه کدورت آبی وارد شبکه نشد و اکنون مشکلی برای تامین آب مردم وجود ندارد.
مدیرکل مدیریت بحران استان کرمانشاه با بیان اینکه زمان رفع کدورت منابع آب قابل پیشبینی نیست و به میزان پسلرزهها بستگی دارد، یادآور شد: کدورت آب در شهرهای کرند غرب، ریجاب، سرپلذهاب، گیلانغرب، بخشی از شهر ازگله و تعدادی از روستاها پیش آمد.
وی تاکید کرد: برق تمام شهرها و روستاهای زلزله زده نیز برقرار است.
بالایی با اشاره به مراجعه بیش از ۷۰۰ نفر به مراکز درمانی در پی وقوع این زلزله، یادآور شد: این آمار بیانگر تعداد مصدومین نیست و افرادی که به هر نوعی از زلزله آسیب دیده بودند به مراکز درمانی مراجعه کردند که فقط ۳۷ نفر آنها نیازمند خدمات تخصصی و اعزام بودند و از این تعداد نیز ۱۸ نفر تا عصر روز گذشته ترخیص شدند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه همیشه امکان بروز زلزله وجود دارد و فقط باید تابآوری خود را در برابر آن بالا ببریم، افزود: تنها راه مقابله با زلزله یادگیری شیوه مدیریت حادثه خصوصا در درون خانوادهها است.
بالایی معتقد است، برای کاهش هزینههای ناشی از زلزله باید خانوادهها به سمت بیمه منازل و ساختمانهای خود بروند.
انتهای پیام